Dilimden Düşen Son Yalan |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dilimden Düşen Son YalanüÇ noktaydı susu$um,bir virqüL hatrına yazıyorum $imdi ![]() ![]() ![]() üÇ nokta ![]() ![]() üÇ çığLık ??? üÇ öLüm !!! ve tek bir virqüL , KirpikLerinden a$k soyuLan deLi,yırttı acının kefenini,öLü kızın kaLbine dokundu bu qece ![]() ve qözLerine öLüm kaÇan kız,dokunuLduğu her yanından kanadı![]() ![]() bir öLünün qözLerinden dü$ buLa$dı qeCeye,qece akLını yitirdi![]() ![]() bir deLinin iÇ çeki$iyLe karardı yıLdızLar![]() hıÇkırıkLarı ar$ı kapLadı![]() ![]() bir deLi ağLadı![]() ![]() öLü kızın kirpikLeri adedinCe ağLadı![]() ![]() parmak uçLarından dokundu a$ka![]() ![]() saçLarına notası kırık $arkıLar kondurdu![]() ![]() qeCe ; tortuLu bir masaLın hüznünü andırıyordu![]() üÇüncü ki$iLer hep susmu$du![]() ![]() bir masaL duyuLdu sessizLiğin en sığ diLinde![]() uzak kentin kayıp yıLdızıydı anLatan ![]() ![]() yOktu ihtiLaf![]() yOktu yaLan![]() ![]() bir deLi ve bir öLünün masaLıydı duyuLan![]() avuntusuz masaLLara $arkıLar kuran bir deLi ve masaLLara hep sonundan ba$Layan bir öLü![]() ![]() ![]() çOk qeÇmedi ![]() qüLü$üne dü$Ler in$a ediLen soyLu dervi$,kent harabeLerinin yoLda$Lığında,qeCenin en uzak saatinde,tuz kokuLu biti$Le susturdu masaLı![]() masaL yitirdi kendini![]() ![]() masaL yitirdi gerçeğini![]() bir deLi ağLadı![]() kirpikLeri tükenmi$di,öLü kızın saçLarına denk dü$üyordu,qözLerinde ki keder![]() ![]() ve qeCe deLi gömLeğini qiydi üstüne,masaL ü$ümesin diye![]() ![]() ve ben ![]() üÇüncü tekiL $ahıs![]() ![]() kent masaLLarının yorqun yüzü![]() uzak diyarLarın cana ziyan hüznü![]() ben![]() ![]() bir masaL boyu susan![]() ![]() suskusu us'unu yumrukLayan![]() bir deLiyi qeÇmi$e yazan,bir öLüyü koynunda uyutan,bir dervi$e yasLanan![]() ![]() ben yani![]() mezar bo$LukLarında kirpikLerinin uykuya yatıran![]() kefeninin cebinde öLüm sakLayan![]() ben suskun $iirLeriyLe qeceyi ayartan!suçLuydum ![]() bir son buLa$dırdım eLLerime![]() bir masaLı yıkarcasına,bir deLiyi ağLatırcasına susdum!'qeÇmi$' dedim ![]() qeÇmedi'qeLecek' dedim ![]() qeLmedi'$imdi' dedim dokundum masaLa ![]() ![]() ![]() kayıp yıLdız kayıpLığını kaybetti! faiLi meçhuL bir masaLın tek sanığıydım ben ![]() masaL mahaLLinde harfLerim vardı,suÇum a$ikardı![]() ![]() kaLem;keLamLa her buLu$duğunda , adın kanardı,canım yanardı!suçLuydum evet bir masaLı aLtı harf ya$atır sandım ![]() yedinciyi hiç yazmadım ![]() ne zaman canım yansa,susumu bastım yarana,usumu kanatırcasına! hiÇ dinmedin![]() susdun hep ![]() bende susdum![]() sessizLiğimi tamamLadı susu$un![]() bir masaLın ardından suçLarını böLü$üyorduk suskunLuğumuzun ![]() ![]() ![]() iÇim acıdı ![]() masaL kanadı ![]() ve omuz ba$ında kanayan masaL ; yaLandı!yüreğimi burkan,kaLemimi kıran,iÇimi senden çıkaran bir yaLandı! Yinede ![]() adını biLe yazamazken sen,adınLa kanadım ben!$imdiLerde $ehirLer arası yaLnızLık seferLeri düzenLiyorum qözLerine ![]() ![]() isimLeri siLinmi$ mezar ta$Larında qüLümsüyorum ![]() ![]() ![]() ve haLa öLü çocukLarın qözLerinde masaLLar arıyorum ![]() ![]() suçLuyum! bir masaLdan arta kaLan yanımLa,suçLarımın bedeLini ödüyorum! Affet beni kayıp yıLdız ![]() Affet ![]() ![]() qünahsız öLümLer dü$Lüyorum |
|
|
|