07-11-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dilimden Düşen Son Yalan
üÇ noktaydı susu$um,bir virqüL hatrına yazıyorum $imdi  
üÇ nokta  üÇ çığLık ??? üÇ öLüm !!! ve tek bir virqüL ,
KirpikLerinden a$k soyuLan deLi,yırttı acının kefenini,öLü kızın kaLbine dokundu bu qece ve qözLerine öLüm kaÇan kız,dokunuLduğu her yanından kanadı  bir öLünün qözLerinden dü$ buLa$dı qeCeye,qece akLını yitirdi  bir deLinin iÇ çeki$iyLe karardı yıLdızLar hıÇkırıkLarı ar$ı kapLadı  bir deLi ağLadı  öLü kızın kirpikLeri adedinCe ağLadı  parmak uçLarından dokundu a$ka  saçLarına notası kırık $arkıLar kondurdu  qeCe ; tortuLu bir masaLın hüznünü andırıyordu üÇüncü ki$iLer hep susmu$du  bir masaL duyuLdu sessizLiğin en sığ diLinde uzak kentin kayıp yıLdızıydı anLatan   yOktu ihtiLaf yOktu yaLan  bir deLi ve bir öLünün masaLıydı duyuLan avuntusuz masaLLara $arkıLar kuran bir deLi ve masaLLara hep sonundan ba$Layan bir öLü  
çOk qeÇmedi qüLü$üne dü$Ler in$a ediLen soyLu dervi$,kent harabeLerinin yoLda$Lığında,qeCenin en uzak saatinde,tuz kokuLu biti$Le susturdu masaLı masaL yitirdi kendini  masaL yitirdi gerçeğini bir deLi ağLadı kirpikLeri tükenmi$di,öLü kızın saçLarına denk dü$üyordu,qözLerinde ki keder  ve qeCe deLi gömLeğini qiydi üstüne,masaL ü$ümesin diye 
ve ben üÇüncü tekiL $ahıs  kent masaLLarının yorqun yüzü uzak diyarLarın cana ziyan hüznü ben  bir masaL boyu susan  suskusu us'unu yumrukLayan bir deLiyi qeÇmi$e yazan,bir öLüyü koynunda uyutan,bir dervi$e yasLanan  ben yani mezar bo$LukLarında kirpikLerinin uykuya yatıran kefeninin cebinde öLüm sakLayan ben suskun $iirLeriyLe qeceyi ayartan!
suçLuydum bir son buLa$dırdım eLLerime bir masaLı yıkarcasına,bir deLiyi ağLatırcasına susdum!
'qeÇmi$' dedim  qeÇmedi
'qeLecek' dedim  qeLmedi
'$imdi' dedim dokundum masaLa  
kayıp yıLdız kayıpLığını kaybetti!
faiLi meçhuL bir masaLın tek sanığıydım ben masaL mahaLLinde harfLerim vardı,suÇum a$ikardı  kaLem;keLamLa her buLu$duğunda , adın kanardı,canım yanardı!
suçLuydum evet bir masaLı aLtı harf ya$atır sandım yedinciyi hiç yazmadım  ne zaman canım yansa,susumu bastım yarana,usumu kanatırcasına! hiÇ dinmedin susdun hep  bende susdum sessizLiğimi tamamLadı susu$un bir masaLın ardından suçLarını böLü$üyorduk suskunLuğumuzun   
iÇim acıdı  masaL kanadı  ve omuz ba$ında kanayan masaL ; yaLandı!
yüreğimi burkan,kaLemimi kıran,iÇimi senden çıkaran bir yaLandı!
Yinede  adını biLe yazamazken sen,adınLa kanadım ben!
$imdiLerde $ehirLer arası yaLnızLık seferLeri düzenLiyorum qözLerine 
isimLeri siLinmi$ mezar ta$Larında qüLümsüyorum   
ve haLa öLü çocukLarın qözLerinde masaLLar arıyorum 
suçLuyum!
bir masaLdan arta kaLan yanımLa,suçLarımın bedeLini ödüyorum!
Affet beni kayıp yıLdız  Affet   qünahsız öLümLer dü$Lüyorum
|
|
|