![]() |
Umuda Uçan Kelebekler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Umuda Uçan KelebeklerUmuda Uçan Kelebekler - Muzaffer Akkaya Herşeye Rağmen Şanslı Biriyim Ben ![]() Bakmayın, yazılarıma sinmiş hüzne ![]() ![]() ![]() Hiç ağlamadığımdan değil; çok akıttım gözyaşımı içime ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hiç ihanete uğramadığımdan da değil; yarası her zaman taze, birkaç hançerle dolaştım durdum sırtımda; hem öfkelendim, hem anlamsız geldi kızmak ![]() ![]() Herkes kadar ağladım, herkes kadar yandım ![]() Acısız olmuyordu ki hayat! Ağlamaktaydı bereket, yağmurda ıslanmadan yeşermiyordu ki toprak! Bakmayın, yazılarıma sinmiş hüzne ![]() Mutlu bir çocuktum ben! Kalabalık bir ailenin sevgisiyle büyümüştüm ![]() ![]() ![]() ![]() Hayat hep veriyordu, alacağı günleri hiç düşünmemiştim ![]() Şimdiki hüzünlerimle, o zamanları karşılaştırdığımda, çocukluk deyip geçiyorum ![]() On yedimde başlamıştı hayatla kavgam ![]() Artık sadece, tartışıyoruz ![]() ![]() Unutmayı becerdiğimi de söyleyemem; asla unutamadım, kusurluydu hafızam; almayı biliyordu da silmeyi, asla! İyi ki hatırlıyorum! Yaşamımdan çıkanlara kızmıyorum; öğrettikleri her şey için minnettarım ![]() ![]() ![]() ![]() İhanete de alışamadım elbette; ama, edenlere de eyvallah! Kir tutsa da kin tutmaz yüreğimiz ![]() ![]() Bakmayın, yazılarıma sinmiş hüzne ![]() ![]() ![]() ![]() Şanslı biriyim ben!Mükemmel bir anne-baba; harika kardeşlerimle; hem büyük, hem mutludur ailem! Eski-yeni fark etmez; hem köklü, hem sınanmıştır dostluklarım! Kolay yere gelmez sırtım; ne yaparsa yapsın, kolay vazgeçmem hayattan! Kokladığım gülleri, teker teker solduracak biliyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben de toy girip, olgun çıktım içinden ![]() ![]() Bakmayın dertlenip içlenmeme; yağmur yağar, toprak kokarım; güneş açar, çiçek kokarım! Avuçlarımdan umuda uçan kelebek ![]() Muzaffer Akkaya |
![]() |
![]() |
|