Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
evin, kiralık, şartları

Kiralık Evin Şartları

Eski 07-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kiralık Evin Şartları

(Kapı vurulur)

KİRACI:- Kimse yok mu?

EV SAHİBİ:- Kim o?

KİRACI:- Ben Recep

EV SAHİBİ: - Buyrun, kimi istediniz?

KİRACI:- Hanımefendi , ben kiralık ev için gelmiştim Kiralık bir eviniz varmış da

EV SAHİBİ: - Öf be! Tam da gelecek zamanı buldun Evimi kiraya çıkardığıma pişman oldum Ne kapı duruyor, ne telefon Bıktım ayol

KİRACI:- Evin kirası ne kadar efendim?

EV SAHİBİ: - 150 dolar

KİRACI:- (Hayretle) Neeee! 150 Dolar mı! Dolar da ne demek oluyor? Türk parasının suyu mu çıktı? Hem de 150 dolar ha!

EV AHİBİ:- Ne o? Çok mu buldun? Sen hiç hayatında böyle bir ev yaptın mı?

KİRACI:- Yapsaydım, kiralık ev arar mıydım?

EV SAHİBİ:- Eeeee?

KİRACI:- Hanımefendi, hiç Mudurnu gibi yerde ev kirası Dolarla olur mu?

EV SAHİBİ:- Neden olmazmış? Ankara’da, İstanbul’da, İzmir’de oluyor da, Mudurnu’da neden olmuyor? Bizim kafamız kel mi?

KİRACI:- Oralar büyük şehir Ankara veya İstanbul’la Mudurnu bir mi?

EV SAHİBİ:- Ne farkı varmış? Tabi bir Oradaki evlerin de bir sahibi ve kiracısı var, buradakilerin de

KİRACI: -Ama çok pahalı 150 Dolar çok fazla

EV SAHİBİ:- Beyefendi ben de çoluk-çocuk besliyorum Biz gazete kâğıdı yemiyoruz Bir ev geçindiriyorum ben, şu dul halimle

KİRACI:- Ev kaç oda?

EV SAHİBİ:- İki oda, bir mutfak

KİRACI: - Biraz küçük değil mi?

EV SAHİBİ:- Ne olacaktı? At mı oynatacaksın? Yoksa öğrenci yurdu mu yapacaksın? Büyük evin büyük işi olurSana yeter de artar bile

KİRACI:- Mutfak, banyo durumu nasıl?

EV SAHİBİ:- Satın mı alacaksın? Nasıl olacak, basbayağı bir mutfağı ve banyosu var Mutfağa bir musluk, banyoya bir termosifon koydun mu , tamam

KİRACI:- Demek, eksikleri var evin

EV SAHİBİ:- Canım, bunlar eksiklik mi? İstersen banyoya termosifon takma Ev hamama yakın nasıl olsa

KİRACI:- Ne yapsam bilmem ki! İki aydır ev bulamadım Çoluk-çocuk bir tanıdığın yanında kalıyoruz Utanıyorum artıkAma, kirayı çok istediniz150 Dolar çok fazla Üstelik Dolar da devamlı yükseliyor

EV SAHİBİ: -Bana ne yükseliyorsa! Borsayı ben yükseltmiyorum ya

KİRACI:- Başka çarem yok, tutayım bari

EV SAHİBİ:- Dur bakam dur, daha şartları konuşmadık

KİRACI:- Şartlarınız mı var bir de?

EV SAHİBİ:- Olacak tabi Öyle tanımadığım, bilmediğim kişilere ev vermem ben Çoluk-çocuk var mı?

KİRACI:- Var efendim, iki kızım var

EV SAHİBİ:- İşte bu olmadı

KİRACI:-Neden?

EV SAHİBİ:- Neden olacak, belki oğlan olur diye, Allah bilir bir çocuk daha yaparsınız siz O da kız olursa bir daha, eder dört çocuk Dört çocuğun gürültüsünü, patırtısını çekmez benim evim

KİRACI:- Ev o kadar mı çürük?

EV SAHİBİ:- Çürük de ne demek oluyor! Saray gibi ev, saray Ahşap ev Safranbolu’da böyle evleri müze olarak kullanıyorlarGeçen televizyonda gördüm, ayyynı bizim ev Mudurnu’da kıymetini bilen yok, yoksaHa Dolmabahçe Sarayı ha benim ahşap evimAhşap evler şimdi çok kıymetliDeprem olsa, bana mısın demez Betonarme evler yıkılır, ahşap evler direk gibi kalırYaaaaaaa!

KİRACI:- Hanımefendi, bir maaşla dört çocuğa bakılır mı?

EV SAHİBİ:- O senin sorunun

KİRACI:- İki çocuk bize yeter Eşim de ben de başka çocuk istemiyoruz

EV SAHİBİ:- Anan, baban, akrabaların falan var mı?

KİRACI:- Var ama çok uzaktalar Kalabalık bir aileyiz biz Epeydir görüşmüyoruz

EV SAHİBİ:- Bak bu da olmadı

KİRACI:- Allah Allah! Neden?

EV SAHİBİ:- Anan, baban, akrabaların ikide bir çıkıp gelecekler sana Doluşacaklar evime oğul-uşak, sirke- yavşak Kahve mi evim, yoksa otel mi? O kadar kalabalığı çekmez benim evim

KİRACI:- Hanımefendi, size söz veriyorum Hiç biri gelmeyecek akrabalarımın, hiç biri

EV SAHİBİ: - İyiHangi takımı tutuyorsunuz?

KİRACI:- Galatasaray, ya siz?

EV SAHİBİ:- Ben de Galatasaraylıyım Ah ah! Rahmetli de Galatasarayı tutardıAma Galatasaray’ın UEF kupasını aldığını göremedi

KİRACI: - Demek aynı takımı tutuyoruz, güzel! Bakın şimdi anlaştık

EV SAHİBİ:-Ya çocuklar? Onlar hangi takımı tutuyorlar?

KİRACI:- Sormayın; çocukların biri Cimbomlu, biri Fenerli, hanım da Beşiktaşlı

EV SAHİBİ:- Bakın bu da olmadı

KİRACI:- Neden?

EV SAHİBİ:-Her takımın bir maçı var her hafta Her biriniz bir takımı tutuyorsunuz Her maçta kavga- gürültü kütler sizin evde Yok hakem bizim takıma haksız yere kart gösterdi Yok sizin lehinize haksız penaltı verdi Yok sizin attığınız gol ofsayttı Birbirinize girin de maç yüzünden, o saray gibi evimi yıkın

KİRACI:- Hanımefendi bizim takım tutmamız öylesine Fanatik değiliz Hani birisi ”Hangi takımı tutuyorsunuz?” diye sorarsa, “Biz takım tutmuyoruz” dememek için

EV SAHİBİ:- Eşin ev hanımı mı, çalışıyor mu?

KİRACI:-Ev hanımı

EV SAHİBİ:- Hiçbir şeyde anlaşamıyoruz canım Ben hanımı çalışmayana ev vermem

KİRACI: - Neden?

EV SAHİBİ:- Çalışmayan hanımları bilirim ben Ne sabah kahveleri biter, ne oturmaları, ne günleri Yok altın günü, yok dolar günü O kadar kadın gün var diye doluşacaklar evime; bir kadın ortalama 70-80 kilo gelse Yirmi kişiden eder birbuçuk tona yakın ağırlık Ben evimi yıkamam Ne zorluklarla tamir ettirdim ben o evi Bir işçinin yövmiyesi kaça, haberin var mı senin? Doğru dürüst çalışsalar işciler, neyse Bir gün gelir iki çivi çakar, giderler Bir hafta kaybolur adamlar Gelir bir gün daha çalışırlar, onbeş gün gene yoklar Bekle ki gelsinler Heriflerin gönlü olacak da, gelip çalışacaklarÖlme eşeğim ölme O evi tamir ettirinceye kadar, neler çektim ben Göbeğim çatladı; saçlarım ağardı saçlarım Hırsız- polis oynadım işçilerle Haram olsun verdiğim paralar Allah , aldıkları parayı zehir zıkkım etsin Doktor parası olsun inşşşşallah!

KİRACI: - Benim eşim güne falan giremez Zavallı ben ona öyle zırt- pırt gün parası mı verebilirim?

EV SAHİBİ:- Karısına gün parası veremeyen adam, benim kiramı nasıl verecek?

KİRACI:- Hanımefendi size söz veriyorum Maaşımı aldığım gün, iki elim kanda bile olsa gelip kiranızı vereceğim

EV SAHİBİ:- Niye iki elin kanda oluyormuş? Sen kabadayı mısın , hıııı? Hapse falan da mı girdin yoksa? Eli kanlı kiracı istemem ben

KİRACI:- Ne münasebet hanımefendi! O lâfın gelişi

EV SAHİBİ:- Beyefendi, çocuklarınızın arkadaşları var mı?

KİRACI:- Var tabi İkisi de çok girişken Birçok arkadaş edindiler Mudurnu’ya gelir gelmez

EV SAHABİ:- İşte bu da olmadı Menemme (galiba)anlaşamayacağız

EV SAHABİ:- Çocuklarınızın arkadaşları gelip evime doluşacaklar Koştur bakalım koştur evin içinde Şimdiki çocuklar canavar gibi be! Evimi yıkarlar alimallah

KİRACI:- Hanımefendi, bu eve çok ihtiyacım var Çocuklar arkadaşlarını eve getirmezler, söz veriyorum Bu evi de tutamazsam, depremzedeler gibi çadır kurup oturacağım Başka çarem kalmadı çünkü

EV SAHİBİ:- Tamam tamam Peki, çamaşır makineniz var mı?

KİRACI:- Var, hem de otomatik Taksitle aldık Ödeyinceye kadar göbeğim çatladı

EV SAHİBİ:- Yani nerden baksan dert Ben evime otomatik çamaşır makinesi taktırtmam

EV SAHİBİ:- O makineler çamaşırı sıkarken, evi temelinden sarsıyor cereyana tutulmuş gibi Çok da gürültü yapıyor Ye evimi tutmazsınız, ya da tutarsanız çamaşır makinesini kurmazsınız Evimi temelinden oynatır otomatik çamaşır makinesi Eskiden otomatik makine mi vardı? Elinde yıkasın hanımınız Elleri armut toplamıyor ya Aaaaaah! Aaaaah! Biz gençliğimizde, çocukların boklu bezlerini derede yıkardık, buz gibi suyla Bizim canımız yok muydu?Şimdiki kadınlar pek nazik Kırılı mı verirler, ellerinde çamaşır yıkarlarsa?Otomatik makine kurdurtmam evime

KİRACI:- Demek makine de kullanamayacağız

EV SAHİBİ:-Asla! Beyefendi, televizyonunuz, radyonuz, teybiniz var mı?

KİRACI:- Var tabi Bu devirde televizyonsuz, radyosuz ev kaldı mı?

EV SAHİBİ:- İşte bu da olmadı Hiçbir konuda anlaşamıyoruz sizinle

EV SAHİBİ:- Çocuklar açacaklar televizyonun, radyonun ya da teybin sesini dibine kadar Çocuklar, gençler gürültülü müziği seviyorlar Bangır bangır bağırttırıyorlar Sizinkilerin de yapacağı bu Sonra komşular şikâyete gelecekler Sizin yüzünüzden konu komşumla kavga edemem Onun için siz o televizyonu da teybi de satın en iyisi Kitap okusunlar çocuklar Ne var sanki televizyonlarda? Televole izlemezlerse kıyamet kopmaz ya Haberleri de gazeteden okursunuz Demokrasilerde çareler tükenmezmiş

KİRACI:- Tamam efendim tamam Televizyonu da, teybi de kullanmayacağız Söz veriyorum Eğer inanmazsanız, onları sizin eve bırakırım Tayinim çıkıp giderken alırım sizden Böylece işi garantiye almış oluruz Bütün şartlarınızı kabul ediyorum

Çocuklar eve arkadaş getirmeyecek

Akrabalarımız gelmeyecek

Evde maç seyredilmeyecek

Hanım gün yapmayacak

Misafir kabul etmeyeceğiz

Radyo, teyp çalmayacağız

Otomatik çamaşır makinesi de kullanmayacağızYeter ki siz evi verin Tahtalar eskimesin diye, evde terlik bile giymeyiz Eğer siz isterseniz, evde gürültü olmasın diye amuda kalkar, ellerimizin üstünde yürürüz

EV SAHİBİ:- Demek tutuyorsun evi

KİRACI:- MecburenKiralık ev mi var Mudurnu’da! Hemen gidip eşyalarımı getireyim

EV SAHİBİ:- Beyefendi bir şey unutmadınız mı?

KİRACI:- Pardon, anlamadım Neyi unutmuş olabilirim?

EV SAHİBİ: - Neyi olacak, 8 aylık peşinatı Kapıdaki yazıyı okumadınız mı?Ayda 150 Dolardan 1200Dolar peşinat isterim Benim evim misafirhane değil Kiraya isteyenler neredeyse kuyrukta Elimi sallasam kiralık ev isteyene çarpacak Bir yıllık peşinat istesem verecekler Herkes sizin gibi cimri değilAma , benim vicdanım el vermiyor bir yıllık peşinat istemeye Allah’dan korkuyorum Getirin 8 aylık kirayı, yeter İşte o zaman tutarsınız evimi

KİRACI:- Tamam tamam getiririm Sonra da çoluk çocuk 8 ay oruç tutarız Biz devlet memurları alışığız zaten yarı aç- yarı tok gezmeye

Kâmuran Esen

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com