![]() |
Eskilerde Çok Şey Kaldı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Eskilerde Çok Şey KaldıEskilerde büyüklerimizden dinlerdik ![]() Bir delikanlı, hırsızlık suçundan ceza evine düşer ![]() Annesi sık sık ziyaretine gelir ![]() Annesinin bir ziyaretinde: “- Ana, dilini uzat da bir öpeyim,” der ![]() Anası dilini uzatır ve delikanlı anasının dilini ısırıp, koparır ![]() “- Komşunun bağından üzüm çaldım, sormadın nereden aldığımı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdilerde acaba kaç evde bu hikâye anlatılıyor? Bu hikâye değil de ertesi gün ailecek nerede, neyi, nasıl çalacakları planlarını yapanlar olduğu kesin ![]() ![]() ![]() Eskilerde bir gençkız, bir delikanlıyla gizlice buluştuğu görüldüğünde “Adım çıktı,” diye intihar ederdi ![]() ![]() Şimdilerde oniki yaşındaki kız çocuğu anasını bıçaklıyor ve gerekçesini de açıklıyor: “- Geceyi erkek arkadaşımın evinde birlikte geçirdiğime kızdı, canımı sıktı; ben de bıçakladım ![]() Eskilerde bir gençkızın elinde ya da sakladığı yerde ayna, tarak ve ipek mendil, hele hele bir delikanlıdan gelen mektup bulunduğunda ne sorgulara tabii olurdu ![]() Şimdilerde gençkızlar, ellerinde telefonları evde, sokakta, caddede, misafirlikte saatlerce mesaj yazmakta ve çok masumane görülmekte; ne ana, ne de baba kiminle mesajlaştığını sormamakta, soramamakta ![]() Eskilerde bir gençkız, dirseğinden yukarısını sergiledi mi anasının kürek sapını yerdi ![]() Şimdilerde oniki yaşını geçen kızlar web kamera karşısında çırılçıplak soyunuyor, anası gördüğünde: “- Baban görmesin bu yaptığını,” diyebilmekle yetiniyor ![]() Hoş; babası görse ne yapabilecek ki… Çağı yakalamak, çağdaş olmak bu mu ki? Yüksel ÖNAÇAN |
![]() |
![]() |
|