![]() |
Hayat Ayrıntılarda Gizlidir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hayat Ayrıntılarda GizlidirYalnız başıma yaptığım gezilerden birinde, yabancı bir şehirde, şık bir restoranda yemek yerken restoran sahibinin bir çalışanını beceriksizlikle suçlayarak, ağır hakaretlerle işten kovduğuna tanık oldum ![]() ![]() Az sonra, karşılıklı oturan bu iki adamın neler konuşacağını merak ederek kulak kabarttım ![]() “Paraya mı, yoksa itibara mı daha çok değer verirsiniz?” Restoran sahibi soru karşısında biraz şaşkın, fakat kendinden emin cevap verdi: “Para önemlidir, ama elbette itibara daha çok değer veririm ![]() Ben yemeğimi bitirmiş, bulunduğum bölgeye özgü bir çeşit tatlıyı afiyetle yerken yaşlı adam cevap verdi: “Tabii ![]() ![]() ![]() ![]() Konuşmasıyla, hâli-tavrı-hareketleriyle görmüş-geçirmiş bir beyefendi olduğu izlenimini veren adamın bu sorusu karşısında sınava çekilen bir çocuk gibi düşünceliydi restoran sahibi ![]() ![]() ![]() Yaşlı adam vâkur, sorusunu kendisi cevapladı: “Dünyanın en itibarlı kurumu okul’dur, siz de okul olun” Benim kendi cevaplarım arasında bu yoktu ![]() ![]() *** Edindiğiniz böylesi ufacık tecrübelerle, bir de bakarsınız, kendinize kocaman bir köşk kurmuşsunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alp Çetiner |
![]() |
![]() |
|