![]() |
Hoyrat Sevdam |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hoyrat SevdamBenim duvarlarım pembeye çalmaz sevgili! Dudaklarımdan hiç yapay tohumlara bulanmış süslü kelimeler çıkmadı ![]() Yüzüne haykıdıysam bu sevdanın adını; "Varlığımsın, yoluna baş koyduğumsun" dedim ![]() Sana her gelişimde çıkınımda ya sevdanın ateşi oldu, ya bir kavga sebebi ![]() ![]() ![]() Benim ağıtlarım hiçbir kavalda ses bulmaz sevgili! Ben ağıdımı senin ikliminde yakmışım, senden başkası duymamıştır ![]() Seni bulduğum zemheri dağının doruğunda, henüz açmamış her bir tomurcuğun kulağına kendi adımı okudum ![]() İçini ısıtan her öpücüğünde, sen diken diken açıverdin çiçeğim ![]() Benim ağıtlarım ellerime batan dikenlerineydi, sesim yalnız sesin kulaklarınaydı ![]() Yıkılışımı da senden başkası görmezdi sevgili ![]() Benim senden başka korkum olamaz sevgili! Sen yüzünü ayrılığa döndüğünde, başıma sevdam yıkılır ve yığılırım toprağa ![]() Yaşanmış değildir bendeki ölüm nöbetleri ![]() Cesur, umursamaz bir benlikten çıkar; aciz, korkak, yüreğinde kalmanın pazarlığını yapan bir benliğe dönüşürüm ![]() Ben gözlerine bakınca sen bana ışığımsın derdin hep ![]() Bilemedin sevgili çiçeğim, o ışık senin gözlerinden aksedendi gözlerime ![]() ![]() Asıl ben korkarmışım karanlığından ![]() ![]() ![]() Benim sevdam daha doğarken hoyratmış be sevgili! Şimdi sen itiraz yağmurlarında boğuyorsun beni ![]() Ellerim seni tutunca incitiyorsa eğer, kaybetmek istemeyişindendir ![]() Sen sevdam olunca benliğimde olmuşsun ![]() akalandığım bütün çöl fırtınalarında senin gözlerini de yakmışım ![]() Düştüğüm her zindanda seni de sürüklemişim kör kuyulara ![]() Sevdam beni her yakışında sen de yanmışsın ey kadersiz sevgili ![]() Bir özür borcum mu var? Bu sevdanın kabalığı bağışla sevgili ![]() Ve sevgili; kalemimden çıkan her şeyin senin için olduğunu biliyorken sevdamız kvıılcımlanırsa, o güzel gözlerin buğulanırsa, senden nefret edemem diyebilirsen içinden, hoyrat da olsa bu sevdanın hatrına beni de bağışla sevgili ![]() ![]() Seni seviyorum yüreğimin devrimi ![]() |
![]() |
![]() |
|