Kan Kırmızı Kaldı Geriye 6 |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kan Kırmızı Kaldı Geriye 6Kan Kırmızı Kaldı Geriye Öyküsü - Erol Balcı - Kan Kırmızı Kaldı Geriye Hikayesi - Hikayeler Şoför hızlıca sürerken arabasını, bir yandan da yan gözlerle bakıyordu ardına ![]() ![]() İçini bir telaş ve korku sarmıştı![]() ![]() Arka koltukta boylu boyunca uzanıp yatan adamdan bir ses gelmiyordu artık![]() ![]() Dörtlüleri yakmış, ışıklarda hızlıca geçerken; bu durumdan garip bir zevk alıyor, içinin telaşı büyüyor, heyecanı ve öfkesi birbirine karışıyordu![]() ![]() Taksiyi bir o yana bir buna sürerken, arabalar arasında zikzaklar çiziyor, adeta bir yarışı sonlandırmak ya da yarışı kazanmak isteyen bir sürücünün aceleciliğini gösteriyordu![]() ![]() ![]() Bıraksalar rüzgârla yarışacaktı ![]() ![]() Dışarıda sesler birbirine karışıyor, hemen peşinde bir ambulansın çığlıkları geceyi bölüyordu![]() ![]() Birisi daha yaşam mücadelesi veriyor olmalıydı![]() ![]() ![]() ''Hayat ne garip şey anne ![]() ![]() Öptüğüm kızlar geliyor aklıma![]() ![]() Bir açıklaması vardır elbet![]() ![]() ''Acıyla gülümsedi şoför![]() ![]() ![]() Ne çok şeyler değişiyor hayatta ![]() ![]() Ve zaman; ne kadar hızla akıyor![]() ![]() Taksinin yapacağı son hız bile, akıp giden zamana yetişemiyordu işte![]() ![]() Evler, sokak lambaları, ışıklar, boylu boyunca uzanan gökdelenler, apartmanlar, yolda tek başına yürüyen kadınlar, çocuklar, gençler, kızlar, adamlar![]() ![]() Ve el ele tutuşmuş sevgililer; birer birer ve hızla geride kalıyordu![]() ![]() Sürükleniyordu yitip giden zamanın ardından![]() ![]() ![]() Giden geri gelmiyordu işte ![]() ![]() Yitenlerin yerine birileri geliyordu elbet![]() ![]() Ama zaman akarken ileriye, her şey gidiyordu gerisin geriye; savruluyordu işte![]() ![]() Zamanın dişlileri acımasızca öğütüyordu geride kalanları![]() ![]() Kimse avuçlarının içine alamıyordu zamanı![]() ![]() ![]() ''Kasap et derdinde koyun can derdinde''olmalı ![]() ![]() Hayat böyle bir şey işte![]() ![]() ![]() ‘'İnşallah başıma da bela almamışımdır ![]() ![]() Abi bak az kaldı hastaneye, gözünü seveyim ölme![]() ![]() Bak daha genç birine benziyorsun![]() ![]() Bırakma kendini, dayan biraz Seni bekleyen karın, çocukların, dostların vardır![]() ![]() ![]() Bunları söylüyorum da ![]() ![]() Ben bu adamın daha kim olduğunu bile bilmiyorum ki![]() ![]() Nereden uyduruyorum adamın evli olduğunu, çocukları, dostları olduğunu![]() ![]() Hem yüzünü bile iyi göremedim daha![]() ![]() Sadece kısa bir hal hatır sorduk birbirimize''![]() ![]() ![]() Birden yüzü geldi gözlerinin önüne ![]() ![]() Islak, kan lekeleri, mosmor olmuş gözler, bir ölüye benzeyen solgun ve ölgün bir yüz![]() ![]() Yüzü çamura mı bulanmıştı, yoksa benzinin solukluğu mu öyleydi tam anlayamamış; bir ara bir mumya gördüğünü dahi sanmıştı![]() ![]() Saçları da yoktu ayrıca![]() ![]() Belki de bundan mumya görüntüsü canlanmıştı gözlerinde![]() Garip bir kızgınlık duydu kendisine ![]() ![]() ''Kahretsin ya, bir de ölürse başım belaya da girecek![]() ![]() Sonra uğraş dur işin yoksa![]() ![]() Ne yapsaydın yani almasa mıydım? Adam kendisini yolun ortasına atmamış mıydı? Ölmeye mi bıraksaydım yani![]() ![]() Ne olacak bizim insanlığımıza![]() ![]() Hey Allah'ım, adam arkada ölmek üzere ben de neler düşünüyorum''![]() ![]() Dikkatini yeniden yola çeviriyor, ani manevralar yapıyor, ambulans peşi sıra sürükleniyor, konuşuyor, sorular soruyor ama arkadaki adamdan ses gelmiyordu![]() ![]() ![]() Nihayet varmışlardı hastanenin acil servisine ![]() ![]() Bir telaşla koşup haber verdi![]() ![]() Sonra hastane personelinin telaşını izledi kenardan![]() ![]() Gördüğü; adamda hiçbir yaşam emarelerinin olmadığıydı![]() ![]() ![]() Gerekli yasal işlemleri tamamlayıp taksisine bindi ![]() ![]() Yorucu bir gün geçirdim![]() ![]() Umarım yaşar![]() ![]() Hızlıca taksisinin gazına basarak gecenin karanlığını, sessizliğini bölerek hızla uzaklaştı oradan![]() ![]() ![]() Canı eve de gitmek istemiyordu ![]() ![]() Bir siğara yaktı![]() ![]() Bu gün hiç kazanamamış, üstelik son götürdüğü hastadan da para alamamıştı![]() ![]() Nedense hasta demişti işte![]() ![]() Yoksa bir ölüden mi demeliydi![]() ![]() Arabayı bir kafeteryanın önüne çekti![]() ![]() Canı çay istemişti![]() ![]() Arabayı uygun bir yere park etti![]() ![]() Aşağıya indi![]() ![]() Kafeteryaya yöneldi![]() ![]() Birden ani bir hareketle geriye döndü![]() ![]() ![]() Arka koltuğa bir bakmak istemişti ![]() ![]() Batmış olabilir diye düşündü nedense![]() ![]() Gözleri birden arka koltuğa kaydı![]() ![]() Gözlerine yerdeki kagıt parçaları ilişti![]() ![]() Eğilip hızlıca topladı yerden![]() ![]() Bir kısmı ıslanmıştı kâğıtların![]() ![]() Tek tek özenle topladı kâğıtları![]() ![]() İçinden de inşallah yaşar diye söylendi![]() ![]() Belli ki okuyan yazan birine benziyor olmalı![]() ![]() Ellerinin arasında kâğıtlar, dalgın ve aheste adımlarla çıktı kafeteryaya![]() ![]() Bir çay söyledi![]() ![]() Kâğıtları masanın üzerine serdi![]() ![]() Acaba ne yazıyor içinde![]() ![]() Okusam mı? Ya özel şeylerse![]() ![]() Ama ilk kâğıdı okumaya başlamıştı bile![]() Bitince; çekip gidebilmeli insan ![]() ![]() Biten şey ne, yitenler kimler, hangi değerlerdir kaybolan![]() ![]() Bir aşk acısı mı, siyasal yenilmişlikler mi![]() ![]() Varmak istediğin yerlere varamamak mı? Ne önemi var ki bunların![]() ![]() Bitti mi gideceksin işte![]() ![]() Sessizce ve kimseler duymayacak gittiğini![]() ![]() Veda etmeye de gerek yok![]() ![]() Vedalar uzatır gitmeleri![]() ![]() Artırır pişmanlıkları![]() ![]() Direnirsen kalmalara, uzatırsan gitmeleri, çirkinleşir birçok güzellikler; bilinmeli![]() ![]() ![]() Elbet her şeyin bir bedeli olmalı ![]() ![]() İnsan ne kadar mutluluklar yaşıyorsa, ne kadar zevkler alıyorsa yaşamdan, mutlaka bir bedel de ödüyordu![]() ![]() Yenilmeler, ihanetler, terk edilmişlikler, acılar ve hastalıklar bu bedellerin karşılığı olmalıydıTüm bunları anlar da insan; ya düşüncelerin yenilmişliğine ne diyecekti ![]() ![]() İnsanı insan yapan, onu hayata bağlayan inanmışlığı değil miydi?Bütün bu duyguları yaşayan bedeni artık taşıyamıyordu onu ![]() ![]() Bu nedenle kaçmak istiyordu![]() ![]() Kaçmak; aslında dönmek oluyordu bir yerlere![]() ![]() Bozulmamış, kirlenmemiş, saf ve sade bir gelecek yoktu önünde![]() ![]() Bu nedenle geçmişe özlem duyar olmuştu![]() ![]() Çocukluğuna dönmeyi bu nedenle istiyordu![]() ![]() ![]() Gitmek istiyor muydum? Günlerdir bu sorunun yanıtını düşündü ![]() ![]() Ve neden gitmek istiyordum ki![]() ![]() Daha güzel bir gelecek umudunu insan neden elinin tersiyle iter de, geçmişe gitmek ister ve neden geçmiş, o güzel günlerin peşine düşer ki![]() ![]() ''Âlice Harikalar Diyarında'' nereye gitmek istediğini düşünen kişiye; kedinin verdiği yanıtı geldi aklına![]() ![]() Hangi yola sapmalıyım![]() ![]() ''Bu senin nereye gitmek istediğine bağlı''![]() ![]() demişti kedicik![]() ![]() Erol Balcı |
|
|
|