![]() |
Birgün Beni Özlersen |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Birgün Beni ÖzlersenAyşe Kamuran’ı uğurladı ve hemen yattı, yorgundu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kadir beyi gördü; “günaydın” diye seslendi ![]() ”Günaydın Ayşe, nasılsın?” ”İyidir, siz nasılsınız, Melek nasıl?” ”İyi, temizlik yapıyor ![]() ”O iş tamam ![]() ![]() ”Kız senden korkulur, kimse o deden kız alamazdı ![]() ”Yok canım, o kadar da değil ![]() ”Hiç, Melek işim var dedi temizlik yapacakmış ![]() ![]() ![]() ”Senden bir şey istesem?” ”İste” ”Arabayı verir misin? Biz Kamuran’la şehre inelim ![]() ”Olur, alın ![]() ”Kamuran nerede bilmiyorum, her halde kalkmadı ![]() Kamuran sesleri duymuş, aşağıya iniyordu ![]() ![]() ![]() ”Geç kaldık, arabayı verdi Kadir ![]() ”O zaman haydi gidelim ![]() Kadir; “Hanginiz kullanacaksınız?” dedi Ayşe; “Ben düldülü iyi tanıyorum, Kamuran onu kullanamaz ![]() ”Nereden biliyorsun kullanamayacağımı?” ”Hiç, tahmin ettim ![]() ”Yok bilemedin, ben de kullanabilirim ![]() ”Haydi, sen ben diye vakit geçirmeyelim ![]() Kadir; “ benim yok, ama Melek’in bilmem ![]() Melek gelip; “hayırdır, ne iş şehre mi gidiyorsunuz?” ”Evet, yarın akşam nişan var ![]() ![]() ![]() ”Yok, önce senin marifetini görelim ![]() ”İyi ![]() Arabaya bindiler ![]() ![]() ”Biz şehre iniyoruz, bir şey lazım mı yarın akşam için?” ”Bilmem, ama yok şimdilik ![]() ![]() ”Evet de yüksük takılmayacak mı?” ”Orasını bilmem” dedi kadın ![]() ”Anladım” dedi Ayşe ”Hoşça kalın” deyip, araba takırdayarak yola koyuldu ![]() ![]() ”Olsa burada olurdu, yok ![]() Ayşe muzipçe “çok” dedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ayşe; “hiç, sen ne yapmak isterdin? Gel şu çocukları sevindirelim ![]() ”Nasıl?” ”Sen damada kıyafet beğen, ben de kıza ![]() ![]() ”Sen ciddi misin?” ”Evet ![]() Vitrinlere baktılar, çok güzel kıyafetler vardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ”Güzel” dedi “bedeni de bu olur, çocuğu tanıyorum ![]() ![]() “İçine kazak alalım, boğazlı güzel gider ![]() ![]() ”Evet, nasıl olsa söz nişanı ![]() Kazak aldılar ![]() ![]() Kamuran; “Sen bunları başkalarına alıyorsun, kendine bir şey almıyorsun ![]() ”Hiç düşünmedim, kendime de alırım ![]() ”Haydi o zaman, şimdi sıra sende ![]() ![]() ”Çok güzelmiş” kazak, pantolon ve gömlekler vardı ![]() ”Dener misin?” Satıcı kız şöyle bir baktı ![]() ”Sadece pantolonu” dedi Ayşe ![]() Pantolonu alıp kabine girdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ”Yok sevmem soyun, giyin ![]() ![]() ![]() ”Sen bir şey almayacak mısın?” ”Bak ben de beğendim ![]() ![]() ”Evet, güzelmiş, sana da gider” Paketler yapıldı ![]() ![]() Kamuran; “Ne yapıyorsun?” diye çıkıştı ![]() ”Boş ver, benim hediyem olsun ![]() ![]() Ellerinde paketlerle mağazadan çıkıp, ayakkabı mağazasına doğru yürüdüler ![]() ![]() ”Numarasını ne yapacaksın?” ”Üçer çift ayakkabı alırız, hangisi olursa onu giyerler ![]() ![]() ”Ah, artık sana şaşırmıyorum ![]() ![]() ”Sakın sorma” Ayakkabı paketlerini de aldılar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ”Gel bir pastaneye gidelim, ben acıktım ![]() ![]() Kamuran; “ Ne! Sen kahvaltı yapmadın mı? aptal mısın ya, daha önce neden demedin de aç gezdin?” ”Unuttum söylemeyi” O saatte kahvaltı uygun olmayacağı için, Kamuran bir lokantaya götürdü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kamuran için için gülüyordu; “Sanki senin kızın evleniyor, bu ne böyle?” “Ne yapayım? Ben d e böyle mutlu oluyorum ![]() “Seni anlamak çok zor ![]() ”Boş ver, şimdi ne yapalım? Sinemaya gidelim mi? Bak güzel filmler var ![]() ”Tamam da geç kalmayalım, ellerimiz dolu ![]() ”Olsun” dedi Ayşe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kamuran; “Yok, yolları pek bilmiyorum ![]() ![]() ”Peki” deyip, arabaya bindiler, yola çıktılar ![]() Ayşe arabayı iyi kullanıyordu ![]() ”Artık araban olduğuna iyice eminim ![]() ![]() Ayşe gülümsedi, cevap vermedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ”Yok, sinemaya gittik ![]() ![]() Kamuran Ayşe’ye bakıp; “aldıklarımızı göstersek mi?” ”Olur, niye olmasın ![]() Melek de çıkmıştı kapıya; “kızım ne bunlar?” ”Yok, biraz alış veriş yaptık da ![]() İçeri girdiler, elinde pastaneden alınmış paketi Melek’e verdi ![]() “Çayla yeriz diye aldık ![]() ![]() Melek; “paketleri aça bilir miyim?” ”Tabi, aç bak ![]() Önce elbise çıktı paketten ![]() ![]() ”İyi bildin, nişanlanacak kıza ![]() Melek güldü; “bunu düşünmeliydim ![]() Kamuran güldü; “sanki kendi kızı nişan olacak, öyle heyecanlı Ayşe ![]() ”Tabi aracıyım ben” dedi Ayşe ![]() Melek paketleri açmaya devam etti ![]() ”Ayşe, bunların içinde sağdıca da var mı?” ”Niye?” ”Ben sağdıç olmaya karar verdim ![]() ”Ne bileyim, numaralarını bilmiyorum ![]() ![]() ”Kız çok alemsin…” Paketten ceket, pantolon çıkınca Kamuran’a baktılar ![]() ”Yok ben almayayım ![]() ![]() ”Tabi güzel olacak, insan bir kere damat oluyor ![]() Kadir bir iç çekti “Damat şanslı” dedi ![]() Melek; “Aa, ben sana almadım mı ya?” Hepsi güldüler ![]() ![]() ”Şalı çok beğendim ![]() ![]() HACI AYŞE KARAN |
![]() |
![]() |
|