Sevda Hikayesi |
07-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sevda HikayesiSevda Hikaye - Gerçek Hayattan Alıntıdır - Hikayeler - Havva Gülbeyaz Bir sevda nasıl anlatılır bilmezdim? Unutamadığım hep bir yerlerde gizlediğim adını söylemeye çekindiğim canımın içinde yaraydı Yaralarıma gözleriyle merhem oldu O gözler ki gençliğin heyecanıyla vurulduğumdu Bizim dışımızda onlarca etken ayrılığımıza nedendi Yaşanan aşktı ama söze dile inmeyecek kadar korkaktı benlikler� Beklenen onca zamanın sonrasında kara bir haberle yıkılan dünyam allak bullaktı� Her yerde aranan o kara gözleri dağlara taşlara yazmıştım İsminin her harfini etrafıma kalkan yapmıştım Sonra derinlere hapsedildi Ara ara yüzeye çıktı acılarımı sarmak için� Gözlerindeki ışığı gördüm ağladığım duvarlarda� Bazen isyan ettim, onun yokluğuna� Göze alınamayan korkaklıklarıma çarptım kapıyı� Koştum boş bir dünyaya� Nefretime nefret ekerek, aşkımı elimden koparanlara bağırdım tüm gücümle� Minik serçenin ürkekliğinden sıyrılıp kartal nidasıyla� Hayallerimi gençliğimi elimden alanlaraydı sitemim� Bir gün diyerek öteki dünyaya saklamıştım kavuşmayı� Onun gözleri olsaydı karşımda dünyaları bağışlardım Gerisi bomboş� Gözlerimi kaparken acı dolu dünyaya; gözleri olurdu bu dünyanın en büyük hediyesi� Sevdayı anlat deseler yarım kalan bir sevdam vardı diyemezdim Bazen gözlerim dalıp giderdi uzaklara� Soranlara yıllar öncesinde bir yüz geldi gözümün önüne derdim Onun kim olduğunu ve nerede olduğunu söyleyemezdim Benim için gökyüzündeki yıldızın üzerindeydi Parlayan bir yıldızda beni beklediğini düşünerek gülümserdim O yüzden geceleri gülümserim ben� Yıldızım gecelerde çıkar karşıma� Beni alıp maziye taşır ve tatlı bir hülya ile dalıp giderim Göze alamadığım onca engel hiçleşti eridi zaman içinde� Erimeyen ise sakladığım sevdamdı Büyük bir sevdanın anlatılmaz hüznüydü yüzüme inen perde� Karşılığı yok yüzümün dediğimde gördüm ki ansızın yüzümün karşılığı varmış İki ayrı dünyada iki yalnız beden hüzünlerle dolu günler harcamış� Biri kader demiş diğeri boşluk demiş� Boşluk içinde yüzmüşüm diyeli çok olmadı Onunla aldığım bir saniye nefes bana bir ömür yetermiş� Böyle bir sevda işte� Anlatılması zor tamiri kolay� Dünyaya meydan okutabilecek yüreği ortaya koymaya iten� Havva Gülbeyaz |
|