Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çocuk, içimizdeki

İçimizdeki Çocuk

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İçimizdeki Çocuk

Eskiden, baba ocağından ( neden ana ocağı değildir? ) ayrılmadığım günlerde, annem aniden ortadan yok olurdu Dört kişi oturmuş televizyon izliyoruz, örneğin Bir bakardık annem yok Odalardan birinde, sandalyenin tepesinde, dolap yerleştirirken bulurduk

Kendimde fark ettiğim en büyük özellik, gitgide anneme daha çok benziyor oluşum Aynı huy bende de başladı Aniden kalkıyorum ve yok oluyorum ortalıktan Ama ben dolap yerleştirmiyorum Kendime özel bir kolim var İçi ıvır zıvır şeylerle dolu Ve albümler

Ivır zıvır dediklerim neler? Küçük not kâğıtları Ders sırasında arkadaşlarla birbirimize gönderdiğimiz küçük notlar Uyduruk şiirler Kendimizce oluşturduğumuz özlü ve güzel sözler Hala kahkaha attıran kâğıtçıklar

Hepsini teker teker okurum Yazıldıkları günü anımsamaya çalışırım Çoğunda da başarılı olurum

Sonra, sıra albümlere gelir

En yeni olanından başlarım Teker teker her resmi incelerim İlk kez görüyormuşum gibi Yüzüme bakarım Gözlerime, dudaklarıma, burnuma bakarım Başımın duruşunu incelerim “ Sinirliymişim “ derim Veya “ A bugünü hatırlıyorum Ne kadar güzel bir gündü” Derim

Seneler, sayfa sayfa geri dönmeye başlar, parmaklarımın ucunda

Günler, an be an yaşanmaya başlar, gözlerimin önünde

Kızımı alırım kucağıma Oğlum, hemen onun yanında Beş yaşında o zamanlar Ağabey olmuş Gururlu Bakışından belli

Sonraki albümde bu sefer de oğlum var kucağımda Yanım boş Kızımın yeri boş, henüz Gurur, bir tek benim gözlerimde

Üniversite günlerim Lise dönemim Gençleşiyorum git gide Ne güzel Zamanı geri döndürüyorum “Yapamazsın “ diyenlere inat

İlkokula başlıyorum O zaman adetti, fotoğrafçıya gidilir resim çektirildi Âdete uymuşuz Annem götürmüştü Edremit’te, ara sokakta, küçük bir fotoğrafçıydı Hani fotoğrafçının başı kaybolurdu, bir örtünün altında? Diğer eliyle de bir kapağı açar, kapatırdı: “ Dikkat! Çekiyorum” dedikten sonra

Bebek olma sırası bende Annemin kucağındayım İki yaş büyük ablam, yanımızda On dokuz sene sonra, aynı pozu vereceğimi bilmeden yatıyorum, annemin kucağında Sımsıkı sarılmış kundak içinde

Derin derin bakarım o bebeğe

“ Neredesin?” diye seslenirim, usulca Cılız bir ses duyarım, içimden:

” Buradayım

“ Neden seni göremiyorum?”

“ Çünkü sana küstüm “

“ Neden?”

“ Beni unuttun Artık beni sevmiyorsun Oysa benim sevgiye ihtiyacım var Senin sevgine Sevgiyle sarılmana, kucaklamana

Hemen koşarım yanına Önce elimi uzatırım Küskün gözlerle, nazlanarak tutar elimi Çömelirim önünde Sımsıkı sarılırım Bütün sevgimi akıtmak istemişçesine Uzun süre dururuz, öylece Sonra o: “ Tamam, tamam Affettim seni “ der, gözlerinin içi gülerek Şen kahkahalarla uzaklaşırken yanımdan kolimi toplarım Yerine yerleştiririm

“ Anne, nereye kayboldun?” diyen kızımın yanına dönerim

İçimdeki çocuğun keyfiyle, bir çimdik atarım yanağına “ Fıstııııkkkkk…” diye bağırarak koşmaya başlar ve kaçarım, peşim sıra kovalayan kızımdan

…/…

Kendinizi mutsuz, umutsuz ve bezgin hissediyorsanız…

Hayatınızda bir şeyler ters gidiyorsa, bir şeylerin kıyısına gelip de geri dönüyorsanız…

Yaşama sevincinizi kaybetmişseniz…

Bilin ki; içinizdeki çocuğu unutmuşsunuzdur

Hatırlayın, çocukluk yıllarınızda sizi en çok mutlu eden şey neydi?

Aile bireylerinizin sevgiyle size sarılması

Kendinizi en çok ne zaman güvende hissederdiniz?

Anne-babanızın kucağında olduğunuz zaman

Kendinizle ne zaman gurur duyardınız?

“ Aferin “ dediklerine

Aynı şeyi neden kendinize yapmıyorsunuz?

Sarılın kendinize, sevgiyle

Kucaklayın, güvenle

Takdir edin

Nasıl mı?

İçinizdeki küçük çocukla

Aslında kendinizle…

Eser Akpınar

07092010

İzmir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com