![]() |
İşleyen Demir İşıldar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İşleyen Demir İşıldarİşleyen Demir Işıldar Hikayesi - Handan Akbaş Yazıları - Handan Akbaş - Hikayeler Çalışmak, çabalamak! İnsanoğlu dünyaya geldiği andan itibaren bir uğraş içine girmiş demektir ![]() ![]() ![]() Yaşını biraz geçince, tay tay durmayı öğrenir, yürümeye uğraşır ![]() ![]() ![]() ![]() Erkeklerin askerlik dönemleri, vücutlarının düzenli eğitimlerle formda olmasını, düzenli saatlerde uyuyup uyanmaları ile, sağlık problemlerinin en az olduğu yıllardır ![]() ![]() Evlenince çalışma hayatı olmayıp, yalnızca ev hanımı olanların da ev işleri, temizlik çocuk bakımı gibi, emek gerektiren işlerinin olduğunu, kendi deneyimlerimizden biliyoruz ![]() İnsan, çalıştıkça kendini tazeleyen, bir şeylerle uğraştığı zaman, yorgun ama mutlu olan bir canlıdır ![]() ![]() Bütün bunlardan sonra bir de bakıyoruz ki, kırkbeş ya da ellili yaşlarda emekli olup, her şeyden elini eteğini çekip köşesine çekilenler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Evinin ihtiyaçları için, pazardan marketten yapılan bir alış veriş bile, insana mutluluk verebilir ![]() Köy ve kasabalarımızda sürekli toprakla iç içe çalışarak yaşayan insanlarımız, daha sağlıklı ve mutlular ![]() ![]() Gelinimizden kızımızdan, kendi yapabileceğimiz işleri beklemeden, vücutlarımızı zinde tutmak, işleyen demir ışıldar özlü sözü gereği, daha sağlıklı ve kaliteli bir hayat sürmek elimizde ![]() ![]() ![]() ![]() İşten emekli olabiliriz, ama lütfen hayatımızdan emekli olmayalım ![]() ![]() -Boş durmayı sevmiyorum kızım, ayıklayacak sebze filan varsa ver, yardım edeyim, der ![]() İnsanın bir işe yaradığını, yaşlı da olsa onun da bir şeyler başarabildiğini göstermeye ihtiyacı var ![]() Sözün önemine binaen tekrar ediyorum, işleyen demir ışıldar, lütfen kendimizi seviyorsak, hayattan emekli olmayalım ![]() Handan Akbaş |
![]() |
![]() |
|