07-10-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İğneyi Kendimize Çuvaldızı Karşı Tarafa
İğneyi Kendimize Çuvaldızı Karşı Tarafa Yazısı - İğneyi Kendimize Çuvaldızı Karşı Tarafa Ruhat Mengi - Ruhat Mengi Yazıları
Avrupa'da yaşamış ve bu ülkelerin insanlarını tanımış olanlar anlayabilir ancak  Onlara baskı, şantaj, aceleye getirme gibi uyanıklıklar etki yapmaz, olsa olsa tepki yaratır Bu ülkelerin böylesine büyümesini ve güçlenmesini sağlayan bir numaralı özellik -ki bize de geçecek inşallah- ilkelere bağlı kalmak ve yalnızca sonuca bakmaktır
Günler önce "onları tanımıyoruz" diye yazmıştım AKP liderine yaptıkları karşılamalar başka, bu iş başka, onlar uygulamaya bakarlar demiştim, öyle oldu Doğruya doğru, kendimize şöyle bir bakalım; bizde teori var, uygulama henüz yok "Tamam insan hakları, demokratikleşme konusunda gerekeni yaptık, eksiğimiz yok" diye ortaya çıkıyoruz, aslına baksanız söylediklerimize kendimiz bile inanmıyoruz Bir iki konuda adım (henüz adımı) atılmış, öte yanda bir sürü konu öylece duruyor Adamlar da bizim unutmak istediğimiz bu konuları -ne yazık ki- görüyor ve söylüyorlar
Sadece Güneydoğu'daki töre cinayetlerini bile önleyememişiz Orman kanunlarının geçerli olduğu, yasaların işlemediği koca bölgelerimiz var Kadınların büyük çoğunluğu siyasette, toplum yaşamında, iş alanında halâ yok farzediliyor imzalanmış uluslararası sözleşmelere uyulmuyor Devlet dairelerinde, hastanelerde gereğinden çok fazla sayıda personel olmasına rağmen SSK'larda, devlet hastanelerinde insanlar aylarca sıra bekliyor, bebekler, hastalar doktor kapılarında ölüyor
Gelir dağılımı eşitsizliği ve işsizlik had safhada
Bir de Kopenhag'da ettiğimiz sözlere bakalım; önce şantajımızı, her türlü tehdidimizi yapıyor, onlar bize "Bu işler şantajla yürümez" dediğinde dönüp "Ayıp ettiniz" diyoruz
Herşeye rağmen adamlar "Biz bütün ülkelere aynı şeyi yapıyoruz Tamamlayın istenen şartları müzakereleri geciktirmeden başlatalım" diyorlar Dünkü yazımda da belirttiğim gibi, bizden önce AB'ye alınacak olan eski "Demirperde" ülkeleri Avrupa'ya hazır hale gelecekleri süreyi (ki 7-8 sene) kendileri vermişler Eğitimsiz ve işsiz insan sayılan kıyas kabul etmeyecek kadar az olmasına rağmen
Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliği, ne olursa olsun artık takvime bağlanmış durumda Karar verecek olan 25 ülke de olsa bu, sonucu değiştirmeyecektir Tek sorun "Kıbrıs" olarak kalıyor ki bu da verilen zaman içinde nasılsa çözülecek
Gelinen nokta, kim ne derse desin, kim karşı çıkarsa çıksın son derece sevindirici Artık yüzümüz, Bekir Coşkun'un deyimiyle "güneşe daha yakın "
Başbakan Abdullah Gülle, Tayyip Erdoğan'ın:
"Kopenhag kriterlerini Ankara kriterleri yapıp, 2004'te masaya oturacağız" kararlılığına gelmeleri bile bunun ispatı!
Cevapları yuttunuz mu?
Sokağımı istiyorum" demişti annem Ben de yazmıştım Madem ki 20 yıl belediyede çalışanların adı sokaklara veriliyor ve bu beyler "Daha ne istiyorsunuz Bu memlekete 20 yıl hizmet ettik" diyorlar, annem de "Ben 35 yıl eğitimci olarak hizmet ettim, ben de isterim Ankara'da yaşadığım sokağa adımın verilmesini Versinler de versinler" diye tutturdu demiştim
Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek'ten cevap istedik, hatta kolaylık olsun diye adresi de verdik ama sesleri çıkmadı Galiba orada belediyecilerle belediyeciler birbirlerini ağırlıyorlar
Bu arada annemin bir komşusundan mektup geldi, şöyle yazmış Fikret Özbek:
"Sayın Ruhat Mengi,
Muhterem annenizin komşusuyum Ben de yıllardan beri Ankara Emek Mahallesi, 60 sokak, 7/1'de oturuyorum
Bizim sokağı kesen 9 Cadde'nin adı 'Abdullah (Gabdula) Tukay' diye değiştirildi Kimdir bu zat bilmiyoruz
Lütfen köşenizde 'hem okuyucunuz, hem de annenizin komşusu' olarak şikayetimi duyurur musunuz?
Saygılar sunarım "
Buyrun bakalım Belediye Başkanı Melih Bey: Yönettiğiniz şehrin sakinleri şikayet ve merak ediyorlar Bunları duymamazlıktan gelemezsiniz Oy verenlerin ve verecek olanların size soru sorma hakkı da vardır
Abdullah Tukay kimdir?
Annemin adını 60 sokağa (şu, Abdullah Tukay'ı kesen sokak) ne zaman veriyorsunuz?
Kamu görevi yapanların şeffaf olma zorunluluğu kuralına göre cevaplarınızı bekliyoruz!
Ruhat Mengi
|
|
|