Sahip Kimdir |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sahip KimdirSahip Kimdir Hikayesi - Sahip Hikayeleri - Aynur Engindeniz - Aynur Engindeniz Yazıları -hey sen ordaki -NE VAR NE OLDU -bak adama bari utan da elindeki kirazları sakla ![]() -NEDEN UTANACAKMIŞIM -bak bir de soruyor ne yapıyorsun orda_SANA NE ![]() ![]() ![]() _ne demek lan sana ne benim bahçemde izinsiz benim kirazlarımı götürüyorsun bir de sana ne diyorsunadam hiç istifini bozmadan oturduğu dalda sakince kirazları üçer beşer yutmaya devam eder ![]() ![]() ![]() _bana bak arsız herif ![]() ![]() gelmeyeyim oraya![]() yüzsüzlüğün de bu kadarı![]() utanmasan sen beni kovacaksınadam bir başka dala tırmanırken _neden kovayım hepimize yetermal sahibi artık iyice hiddetlenmiştir ![]() _ya sen ne bela adamsın akşam akşam ![]() ![]() tövbe tövbe_ya ne kızıyorsun kuşlar karıncalar yerken bişey yok da kainatın en değerli yaratığı yerken mi suç mal sahibi aldığı cevap karşısında ne diyeceğini bilemez düşünür adam sanki biraz haklı gibi kuşlar bütün incirlerini üzümlerini kirazlarını talan ettiği halde hep " o da onların rızkı ne yapalım diye" düşünmüştü de bu adam neden garibine gitmişti verecek keskin bir cevap aradı ve kanaatince buldu_yahu sen onlarla bir misin onların dili yok izin alsınlar sen de akıl var fikir var![]() çok şükür türkçen de var![]() ![]() adam daldan aşağı tek hamlede inerek mal sahibinin yüzüne bakar _ be kardeşim sen bu bahçenin sahibi misinmal sahibi gayet emin ve gururla _evet _peki toprağın sahibi kim _????? _söyle kim _ben tabiki kim olacak adam güler derin derin bakar _işte burda yanıldın kardeş toprak yaratanındır üzerinde biten meyve de yaratanın toprağından beslenir ben de bir yaratılanım yani yaratan Allahın kuluyum o halde benim bu meyveden payıma düşen yok mudur kuşlar böcekler kadar değerim rızkım olmalı benim![]() mal sahibi yine hayrete düşer o hep bir malın izinsiz alımına ya da kullanımına "hırsızlık"dendiğini bilmiştir ama bu adamın dedikleri de gayet mantıklıdır![]() adam tekrarlar _ben senden izin almam sen hiç sadaka vermeyen,zekat vermeyen allahın verdiğini bir tek kendinin sanan cimrinin tekisin ben kirazdan hakkımı aldım ben ancak allahı sahip bilirim![]() ![]() şimdi hakkın varsa helal et bir daha da meyvelere suni gübre vurma mazallah biri zehirlenebilir de hadi kal sağlıcakla![]() ![]() ![]() _???!!! ee şey helal olsun ne diyeyim herkes rızkını yermiş![]() ![]() ![]() Aynur Engindeniz |
|
|
|