Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anne, geldin

Anne Sen Mi Geldin

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Anne Sen Mi Geldin

30’lu yaşları arşınlarken;sanırım uzun soluklu ilişkileri de arıyor insan bir yerdeZaafların;beklentilerin büyük olduğu dönemler başlıyor hayatın ortalarındaGeç kalmışlıkları sorgulanırken,ilişkilerin muhasebesi tutuluyor

Daha mı seçici oluyor ne insan 30 yaşlarına yaklaşırken

____Efendim

____Canımsın nasılsın

____Şükür güzelim seni sormalı

____Ne olsun işte ev iş çoluk çocuk Derken geçip gidiyor günler;kendime ayıracak zamanları erteleyerek

____Hımm

____Ohh sen rahatsın tabiBekarlık sultanlıktır

____Diyosun

____Tabi canım;sorumluluğun yok nasılsaValla nasıl özeniyorum sana

(Bende sana diyemiyorum)

____Yok canım niye özeneceksin

____Çoluk çocuk yok ;ev derdi yok Kendi kendine yetiyorsun ne güzel işte

(Sen öyle sanİşten eve giderken seni bekleyen bomboş bir ev,koca bir yalnızlık varken serde,sen tek başına bu hayat kargaşasında ayakta kalındığına kanaat getirmeye devam et)

____Yalnızlık hiçte göründüğü kadar sevimli değil ama

____Ya olur mu kafan rahat işte

(Uzun bir sessizlik)

____Şu mimar ne oldu senin

____Ha o mu,ayırdık yollarımızı çoktan

____Ya çok yakışıyordunuz amaNeden bitti ki

____Yürümedi işteFikir ayrılıkları

____Ooooo sen ince eleyip sık dokursan evde kalırsın bak

(Bir pot kırıntısı arası)

____KısmetBu yaştan sonra daha ince eleyip sık dokumak lazım malumEvlenmek için evlenmek istemiyorum sonuçta

(Ona kalsa bu mevzu uzun uzadıya sürecek hoş;ama sesimin donukluğu konu değiştirme gereksinimi artıyor bir yerde)

____Baksana ne diyecektim sana

____Buyur

____Hafta sonu yurda gidiyoruz biz ?

____Yurt mu? Ne yurdu?

____Çocuk esirgeme yurdu sende gelsene

____Bir planım yok olur aslında

(Aslında planım çok lakin kadınlığın getirisi annelik duyguları mı içimde depreşip bu daveti düşünmeden kabul etmeme neden olan)

____Tamam o zaman alolaşırız

____Anlaştık

Zaman kavramının çizgileri önce ellerde başlar;sonra yüze düşer gölgeler;lakin yinede insanın yalnızlığında zaman zaman özendiği bir duygu belki de kendi kanından bir can’ın varlığıNasıl bişeydir ki annelik?Yada küçücük bireyin sana muhtaç olmasıSenden izler taşıyan ve senin küçük bir modelinin varlığıBir çocuğum olsa neler verebilirim ki ona?Beklentileri sadece benim verdiklerimle mi sınırlı kalır?Ben iyi bir anne olabilir miyim?Sorgulama süreci uzadıkça uzuyor düşüncelerdeOf Allahım neden evet dedim ki bu teklifeBir şey mi uydursam gitmemek içinNeyse hafta sonuna daha var

____Alo

____Güzin

____Efendim canım

____Yarın sabah ki plan için aradımSaat:10:00’da ben seni alırım evden uygun olur değil mi?Bizim dernekten Lale;Seyhan sen ve ben 4 kişi gideceğiz

____Şey

____Şey mey duymak istemiyorum planı daha önce yapmıştık

____Tamam tamam

(Zayıf mıyım neyim,programı iptal bile edemedimBir yanım kalmaktan yana bir yanım gitmekten)

Ertesi gün saat:10:10

____Bagajdaki hediyeleri bir görsen neler aldık neler

____Ne güzel

____Sizi tanıştırmadım dur bakBu Lale bu Seyhan;bu da liseden arkadaşım Güzin

(Yıllar geçti,dün gibi Ey zaman neler koydun yollarımız üstüneNerede takıldık senin çizgine)

____Memnun oldum

İki ses aynı telde;

____Bizde

___Hoşgeldiniz

___HoşbuldukOooo bunlar bıcır bıcır

(Küçük bir kalabalık ;elimizdeki renkli paketlere gözlerini dikmiş merakla bekleyen küçük pıtırcıklarİlgi,sevgi bekleyen, okşanmak için sıraya girmiş bu küçük grup 0-6 yaş minikleriİçim sızlıyorBilinmedik bir nedenden asla değilOnların, büyüdüklerinde benden daha yalnız olacaklarını düşündüğümden olsa gerekDüşüncelerim ortamı terkedip yıllar öncesine gidiyorKüçüktüm Anaokuluna başlamıştım İlk gün korkusundan ziyade büyük bir merak içinde annemin elinden tutmuştumAnnem öğretmenime teslim ederken beni;öğlene gelip alacağını söylemiştiAğlıyordum ve elini bırakmak istemiyordum Beni bırakıp gideceğinden mi korkmuştum acabaİlk terk edilişimdi ve hafızamdan hiç silemediğim bir izdiOysa bu çocukların yalnızlıkları yarım güne sığmayan terk edilişlerden daha uzunDaha ne kadar uzardı bu düşünceler bilmiyorum;Ta ki içlerinden biri eteğimi çekiştirmeye başlamasaydı)

____Gel bakalımm

(Bir çocuğa nasıl hitap edilir;çocukların dili nedirSanırım acemiyim ve bu küçük zayıf bedeni kucaklarken,incitmekten ürküyorum)

____Adın ne senin

(Kocaman gözleri sevgi dolu)

____Gül

(Gülümsüyor ön dişlerinden bir kaçı eksik)

____Kaç yaşındasın Gül

(Parmaklarını açıyor tek tek sayıyor üçbeş diye karar kılamıyor hiçbir rakamda;yardım bekliyor sanki benden)

____3 mü??

____3 diyor

(Belki dört,belki beş ne önemi var ki Kucağıma yaslıyor başınıSaçlarına dokunuyorum Gül’ün yumuşak ve zayıf telliYanağı yumuşacık,okşuyorum usulca;Kafasını kaldırıyor,yüzüme bakıyor sevgiyle ve sarılıyor onu kucaklayan kollarıma)

Zaman nasıl geçiyor bilmiyorum Ta ki arkadaşımın sesini duyana kadar

____Güzin hadii

____Tamam

____Gül’üm ben şimdi gidiyorum

(Daha bir sarılıyor bana başını kaldırıyor ve gözlerimde gözleriHüzün gölgeleri,belki de anlıyor Gül terk edileceğini)

(Terk edilişler hep böyle miÇocuk yaşta belirginleşip büyüdükçe insanın içine daha çok işleyenGül’ün gözleri hala gözümün önünde; Gitme diyen

Hafta içi iş yerimde, aklıma zaman zaman aynı sahnelerin üşüşmesinin daha fazla önüne geçemeyeceğimi anlayınca,aynı yurda bir hafta sonra yeni bir ziyaret gerçekleştirme tutkum artıyor gün be günSanırım Küçük pıtırcık mutlu olucaktır bu eylemimdenEn önemlisi benim de mutlu olacağımı hissetmem)

Nihayet beklenen güne adım atmanın tatlı telaşı içimi kıpır kıpır ediyorYine aynı saatte aynı yerde alıyorum soluğu;elimde küçük bir paket; Mini mini bir toka Gül’ün saçlarınaAynı yetkili karşılıyor bizi tanıdık gelmiş olacağım ki;

_____Ooo Hoşgeldiniz

_____Hoşbulduk diyorum

(Bu hoşgeldiniz de değişik bir üslup gizli ya hayırdır inşallah)

_____Şaşırdım açıkçası diyor kadın görevli

(Bakıyorum tuhaf tuhaf yüzüne,şaşıracak ne varsa bunda)

_____Niçin ??

_____Genelde bir kez gelirler ziyarete,arkası gelmez ekseriya,bu nedenle tanıdık gelince yüzünüz şaşırdım birden

(Fazla gevezelik etmek istemiyorum kadın görevliyle; Gül’ümü görmek için geldim ben buraya)

_____Gül’ü görebilir miyim?

(Alaycı bir tebessüm, belki de ben öyle sezinledim )

_____Tabi,burdan

(Oyun bahçesine çıkıyoruz birlikte gözüm küçük oyun kümesinde;nerde benim Gül’üm)

_____Bakın şu kenarda oyunu izleyen

(Gruptan uzak bir köşede bakıyor oyun alanına Gül,durgun ve ilgisizYanına yaklaşıyorum sessizce)

_____Gül

(Arkasını dönüyor,başını kaldırıyor göz göze geliyoruzAz önceki hüzünlü Gül,mutluluğa kesiyor yüzünüKoşar adımlarla ilerliyor kucağıma,sarılıyor boynuma ve çekiyor kokumu)

___Anne sen mi geldin?

Elif TUNÇER

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com