![]() |
Kendiliğinden Patlar Çakmaktaşları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kendiliğinden Patlar ÇakmaktaşlarıSevgili Gurbet… Benim gökyüzünde yıldızların arasında bir kentin melodileri arasında olduğumu biliyorsun ve muhtemelen günleri sayılı bir yıldız gibi kayacağım günün haritasında çiçek dallarını yakıp kıvılcımları ardında küçükken oynadığımız oyunları hayal ediyorsun bana da gülücükler savuruyorsun ![]() Ama ben yine de kaç günümün kaldığını sana yazmamalıyım ![]() ![]() Çocukluğumuza döndüğümüzde aklımızda hep bir hedefle günışığına doğru ilerlemek için kanat çırpmamız gerektiği söylenmişti ya işte bende sana kanat çırpıyorum o gurbet dedikleri kavramı dilimin peltekleşen ve sözcükler arasında kıyama kalkan bir sözcük olduğu gibi hissetmeliyim ki hüznün kuruyan dudaklarım arasında yalnızlıkla buluşmasın geceleri Ayışığını nöbet tutan kalbimin içine akmasın serin nehir suları ![]() Gurbet özlemdir, dayanıksız kalmaktır ![]() ![]() Biz çemberi sürdüğümüz sokaklardan sapaklara daldık, başka yönlere ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yalnızım, içime çizdiğim gök yüzünde yıldızların ışıltısı da zayıflamaya başladı ![]() Gurbet ve sıla arasındaki sıcaklığı bana verecek kuşlar elbete bir gün camı tıkırdatıp, özlemin sarmış zarfını elime verecekler ![]() ![]() İnsan bazen kafeste ki bir kuştur ve bu kafes altın da değildir ![]() Gurbet içinde hep yanık havada söylenir türküler… Anne, baba, ve çocukluk ![]() ![]() Özledim dersin, kendinden başka hiç kimsenin uymadığı bir ses olur gurbet ![]() Uzak en yakın sözcük olur ![]() Bir fırtınada kaybolmuş gibi en ortada durursun ![]() Aklımızı çeler gurbet ![]() Şaşkın bakışların tetiklediği iç titremesi gibi ![]() Taş rıhtımlara gidersin ![]() ![]() Dolunaya ![]() Aklının bir yarısında özlem olur gurbet ![]() Gönlünün bir yarısında yalnızlık olur gurbet ![]() ![]() Kendiliğinden söner mum ışığı ![]() Kendiliğinden patlar çakmaktaşları ![]() Kurşun gibi saplanınca gurbet şahdamarımıza ![]() ![]() Bu ilk sohbetimiz, ,ilk mektuplaşmamız değil gurbet ![]() Daha çok yazışacağız ![]() Şimdilik kal sağlıcakla ![]() Muhammed TOY |
![]() |
![]() |
|