Deli Kızın Günlüğü 2 |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Deli Kızın Günlüğü 2Deli Kızın Günlüğü 2 - Selcan Aktaş - Buyur abi Tam istediğin gibi Okkalı gayfe Deyip masanın üzerine bıraktı Selim fincanı![]() Kahveyi etrafını rahatsız edecek derecede höpürdeterek içerken Esma ninenin bastonuna dayana dayana yan sokağa girdiğini gördü Konuşmuş olmalıydı![]() Acaba düğün tarihi neyim belirlemişler miydi ![]() Öyle ya genç kız alıyor telsiz duvaksız baba evinden çıkarır mıydı hiç? Alimallah davulunu da dövdürecek ,gelinliğini de giydirecek,yeni güveyi esvapları da çekecekti bir güzel ![]() Çabucak bitirdiği kahvenin fincanını bıraktı aceleyle masanın üstüne ![]() -Yakışıklı ! Hesaba yaz ![]() -Oldum olası iğrenirim şu adamın tavırlarından Sevemedim gitti diye söylenerek yazdı deftere Necati`ye bir kahve diye![]() Necati ardından koşarak gittiği Esma Nine`ye hemencecik yetişti Soluk soluğa ;- Eeeeeee Ne zaman dediler düğünü? Başlık istedi mi babası?-Dur hele oğul Hele bir soluklan![]() -Ben soluklanırım ana sen anlat ![]() -Kızın gönlü yok der anası Gönülsüz iş olmaz,olsa da hayır gelmez der![]() -Yahu onlar bir he desinler bak ben nasıl gönlünü alırım Aytenimin Ne paralar dökeceğim onun yoluna![]() -Öyleyse bir kaç kat elbise neyim al da git kızcağızın kapısına Görmedi ki garibim birşey Belki gönlü oluverir![]() Gözleri kocaman kocaman parladı Necati`nin Neden olmasındı![]() -Hay allah ya!Ben neden düşünemedim şimdiye kadar! Hay eşek kafam diye diye söylenerek gitti evine ![]() -Doğru söylersin Necati oğlum Senin o eşek kafanla yirmilik kız sana varır mı hiç? Ben olsam ben de varmam billahi![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ertesi sabahı zor eden Necati,rüyasında Ayten`i dükkan dükkan dolaştırıyor ,türlü türlü elbiselik kumaşlar kestiriyor,yeni pabuçlar giydiriyor,rengarenk başörtüleri üstüne uydurmaya çalışıyordu ![]() En çok da uçuk yeşil çiçekli başörtü yakışmıştı yavuklusunun başına ![]() Yüzü mutluluğundan al al Ayten habire olur sen bilirsin bey diyor başka birşey söylemiyordu ![]() Vay be ne güzel şeydi Ayten`in ağzından `bey`duymak ![]() İnşallah ![]() İnşallah dedi bıyığını ayna karşısında burarken ![]() İnşallah o günler de gelecek ![]() Bugün mutlaka o uçuk yeşil çiçekli başörtüyü bulup götürmeli,Ayten`in kınalı saçlarında düşünde değil gerçekten görmeliydi ![]() Selcan Aktaş |
|
|
|