![]() |
Martıları Dinle Bak Ne Diyor |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Martıları Dinle Bak Ne DiyorMartıları Dinle Bak Ne Diyor Öyküsü - Selma Polat - Martıları Dinle Bak Ne Diyor Hikayesi - Hikayeler Bir şarkı öyle derinden etkiler ki insanı '' hiçbir şarkı bu kadar etkilemedi beni'' diye düşünürüz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şarkılarla kaç kere sırdaş olmuştur insan, nasılda bilirler en derininiz de sakladıklarınızı ![]() ![]() ![]() Kulağım o efsunlu şarkıda, gözlerim küçük bir martıda iki mavinin kesiştiği noktada özgürlüğün tadını çıkarıyor her kanat çırpışında ![]() ![]() ![]() Arkasından gelen martı ordusundan birkaç kanat önde gitmenin heyecanı var o küçücük martıda ![]() ![]() ![]() Çocukken de yapardım bunu martıları birbirleriyle yarıştırırdım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çok şey değişti ömrümde, artık küçük bir çocuk değilim, rollerim, oyunlarım değişti çocukluğumdaki gibi değil hayat, çocukluğumdaki gibi değil İstanbul, çocukluğumdaki gibi değil martılar ![]() ![]() ![]() Ne zaman İstanbul'la baş başa kalsam anlamlar yüklerim o kocaman omuzlarına Şehr-i İstanbul'umun, Bu sefer kocaman bembeyaz bir zarf, Şehr-i İstanbul'um içinde yazdığım binlerce mektup ve hiç biri okunmamış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dinlediğim şarkılar yeter yaralarımı kanatmaya, alemi yok mektupları açmanın ![]() ![]() ![]() Gittin gideli, Seni yazıyorum Öylesine geçmiş ki zaman Dil, usanmış El, yorulmuş Kağıt, kalem unutmuşta Bir yürek unutmamış seni ![]() ![]() ![]() Durduk yerde başımı belaya sokacak bu martılar, hüzünbaz mevsimlere salacaklar bu yaz ortasında ![]() ![]() ![]() Biliyorum, ben gözümün yaşını akıtıp giderken, baş başa verip beni çekiştirecekler ardımdan ![]() ![]() ![]() Velhasıl ben şarkıları dinlerken sen martıları dinle, dinle bak ne diyorlar ![]() ![]() ![]() Selma Polat |
![]() |
![]() |
|