![]() |
Dosta Ve Dostluğa Dair |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dosta Ve Dostluğa DairDosta, dostluğa dair birkaç kelam edeyim diye; kalemi elime alıp, söze nereden başlayacağımı düşünürken, aklıma Yunus’un “Ben dost yüzün göremezsem / Bu gözlerim nemdir benim ![]() ![]() Gerçekten de insan, dost bildiğini her dem görmekten, onun sonsuzluğun sahibini hatırlatan yüzünü seyretmekten ; tarifsiz bir heyecan duyar ve dahi tat alır ![]() Onunla aynı mekanda bulunmak birlikte çayını yudumlamak, göz göze gelmek bir lütûftur ![]() ![]() ![]() Ve dostun sarf ettiği her söz, yüreğinize ve ruhunuza merhem kabilindendir ![]() Yerine göre dostun attığı gülün taş, taşın gül mesabesinde olması da dostluğun bir cilvesidir demek lazım gelir ![]() Bir de “Hem i cana hem i dost “ vardır ki gönlün has bahçesinde gülüranadır, gönül sarayında yeri mutenadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Onun, mah yüzünü seyrederken, gülde şebnem misali gözlerine bakarken, gözleriniz nem değil meserret pınarıdır ![]() ![]() ![]() ![]() Dost yüzünden ve gözünden, fani cihanın en paha biçilmez iştiyak ve heyecanına kanatlanırsınız ![]() ![]() Nerdesin ey dost bildiğim! Ankara, sensiz bir “ölüler evi ![]() ![]() ![]() ![]() Gel ey “Gül ü Rana” ! bir anlık meserreti çok görme bana ![]() ![]() ![]() Ahir kelam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İbrahim KİLİK |
![]() |
![]() |
|