![]() |
Gerçek Sevgi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gerçek SevgiAyşe hanım uzun zamandır rahatsızdı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Otobüse binmek için durağa doğru yol aldı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Teyze hastamı amca?” Yaşlı adam başını kaldırıp Ayşe hanımın yüzüne baktı ve; “Evet kızım yedi defa ameliyat oldu ![]() Ayşe hanım merakla, yaşlı adamın yüzüne bakıp tekrar sordu; “ Teyzenin rahatsızlığı ne?” Yaşlı adam sıkıca tuttuğu karısının elini bırakmadan; “Teyzenin rahatsızlığı, kafasında kızım ![]() ![]() Ayşe hanım iyice meraklanmıştı, yaşlı adamın yüzüne bakarak yeniden sordu ![]() “Senin sağlık güvencen yok mu amca?” Yaşlı adam, karısının ellerini daha da bir sıkıca tutarak; “Sigortam var kızım ![]() ![]() Ayşe hanım yaşlı adamın karısına olan sevgisini anlamış, karısının ellerini avuçlarında sıkıca tutuğu amcaya dikkatle bakmıştı ![]() “Amca senin bir yanlışın var, eğer ki senin sigortan varsa hastane senden para talep edemez ![]() ![]() “Yaşlı adam karısının gözlerine derin derin bakarak; “Hastaneden bana bu kadar para ödeyeceksin dediler, ben de ödedim kızım ![]() ![]() Ayşe hanım dayanamayarak tekrar sordu; “Çocuğunuz yok mu amca, nerede oturuyorsunuz?” Yaşlı adam gözleri ağlamaklı, mahcup bir tavırla; “Çankırı Atkaracalar da oturuyoruz, buraya hastaneye geldik ![]() Bir müddet düşündükten sonra; “Oğlum da var, kızım da var ![]() ![]() ![]() ![]() Ayşe hanım yaşlı adamın sözlerinden çok etkilenmiş, duygulanmıştı ![]() “Peki amca sizin işlerinizi kim yapıyor?” Yaşlı adam, etrafına bakınarak; “İş dediğin ne ki kızım ![]() ![]() Ayşe hanım eğilip bir teyzenin yüzüne baktı, bir de yaşlı adamın, sonra; “Amca çok vefalıymışsın, kimse yapmaz senin bu yaptığını, teyzeyi ne kadar çok seviyormuşsun, Allah sizi ayırmasın ![]() Yaşlı adam artık gözyaşlarına hâkim olamıyordu, yanağından süzülen bir iki damla yaşı silip, cevap verdi; “Nasıl sevmem hanım kızım, nasıl bakmam ben ona ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hava birden bozmuş, aniden yağmur bastırmıştı ![]() ![]() “Geçmiş olsun, Allah’a emanet olun ![]() Otobüse binip koltuğa oturduğunda, belki de bir daha hiç göremeyeceği bu yaşlı çifte bir kez daha baktı ve içinden; “Gerçek sevgi bu olsa gerek, Allah kimseyi sevgisiz bırakmasın, Allah herkese böyle ‘Gerçek Sevgi’ nasip etsin ![]() EMİNE SEVİNÇ ÖKSÜZOĞLU |
![]() |
![]() |
|