![]() |
Suçlu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Suçlucngzdmr yazıları - Suçlu -yaşam hikayeleri Gecenin karası gibi - kısa sayılabilecek uzunlukta- kara saçları gözlerinin önüne dökülmüş , kirden rengi kaçmış kazağının kollarının ağzı ile gözyaşlarını siliyor bir yandan da içli bir bakışla bir şeyler anlatmaya çalışıyordu ,belirsiz ,birisine… ![]() Gün emaneti devretmenin verdiği rahatlıkla usulca bırakıyor günah yüklü dünyayı , örtü misali gecenin karanlığına…Serinlemiş, hatta soğuk denilebilecek bir hava …İnsanlar günün yorgunluğunu yüzlerine yüklemiş, hissiz, bir an önce eve ulaşma isteği ile yürüyor acele ile sokaklardan…Sokaklar çamur …Geçen günlerin hatırasını saklıyor üzerinde…Ve üzgün çehreler! ![]() ![]() ![]() ![]() Bir bir evlerine dağılmış çocuklar , kapılarını kapatmış anneler…Sesler yükseliyor evlerden…Kızgın, üzgün ,korkutan sesler… -Ne bu üst başının hali? Sana oyun oynarken üzerini kirletmeyeceksin demedim mi been?! ![]() ![]() ![]() -…………… -Ben sana bu vakte kadar dışarıda kalmayacaksın diye kaç defa söyledim? -………… ![]() ![]() -Sana oyuncaklarını arkadaşlarına verme , kırarlar demedim mi? Oh olsun işte! Beyinsiz çocuk! ![]() ![]() ![]() -……… -Çık dışarı çabuk ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ------- Ve ağlamaya başlamıştı ![]() ![]() ![]() ![]() -Yine altını pisletmişsin işte! Kim temizleyecek senin bu kirini şimdi? Çık dışarı! Çık çabuk arkana bile bakayım deme… Son haykırışları çarpıyordu nemli duvarlarına evin! ![]() ![]() -Sakın ben gelme demeden içeri adım atayım deme ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çıkmıştı işte ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sahi ne kadar acımasız olmuştu insanlar? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Evet! O zaman bu yapılan nedendi? Nereden unutmuştu kendi küçüklüğünü? Bir öç alma mıydı yoksa? Bilemem ![]() ![]() ![]() ![]() Bahçe ![]() ![]() ![]() ![]() İşte kapının kuytu köşesi ![]() ![]() İşte o ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ağlıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi ses gelecek kapını arkasından ![]() ![]() -Oy!, Oy! ![]() ![]() ![]() Biraz önce kızan, kendisi değilmiş gibi? Söyledikleri yalan mı ne annenin? Anneler de yalan söyler mi? -Oy! Ben sana kızmadım ki? Ben sana demedim onları, Oy, Oy… ![]() Yalan! Sanki biraz önce diş gıcırdatan kendisi değildi? ![]() ![]() ![]() Ne iki yüzlü insan bunlar! Madem acıyacaktın nedendi bunca kızmalar, bağırmalar, kırmalar? Altı üstü bir kıyafetti işte değer miydi? Göz yaşları hicran olmuş , duymuyor bile ![]() ![]() Neden sonra açıyor kollarını ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kapı açılıyor ![]() ![]() Kapanıyor kapı…Ağlama sesi geliyor kulaklara ![]() ![]() Anne… ![]() ![]() Dinliyor dallarına tünemiş kuşlar Amira’nın ağlayışını…Ağlıyorlar ![]() ![]() cngzdmr |
![]() |
![]() |
|