![]() |
Neden Ağlıyorum Ki |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Neden Ağlıyorum KiNeden Ağlıyorum Ki yaşam hikayesi - Eser Akpınar yazıları Akşam, iyice yerleşti şehrimin kubbesine ![]() ![]() ![]() ![]() Gözlerimdeki ağırlık ne? Kirpiklerimin ucunda takılı kalmış bir şeyler var gibi ![]() Ağlıyorum! Nereden çıktı ki bu ağlamak şimdi? Seni hatırladım desem; unutmadım ki hatırlayayım ![]() Seni düşündüm desem; düşünmeden geçen bir anım bile yok ki ![]() Hani dün de gitmedin ![]() Sahi ne kadar oldu sen gideli? Üç ay ![]() ![]() ![]() Çok olmamış ![]() Gelişinin üstünden geçen altı yılın yanında, üç ayın lafı mı olur? …/… İlk geldiğin günü hatırladım, şimdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ne kadar tedirgin yaklaşmıştım sana, hatırladın mı? Ne kadar ürkektim, o günlerde ![]() ![]() İnanılmazdı sabrın ![]() ![]() ![]() ![]() Hiç dokunmamıştın, yüreğimin yaralara ayrılmış kısmına ![]() ![]() Ne zaman aşık olmuştum sana? Uyandığım bir sabah, gezdirirken düşüncelerimi aklımın dehlizlerinde, o cümle dökülüvermişti dudaklarımdan: “Ben, aşığım ![]() Nasıl korkmuştum, anlatamam ![]() ![]() ![]() Altı yıl ![]() Sanki hep vardın, hayatımda ![]() ![]() Ya sonra? Onca kırgınlık, kızgınlık ![]() Nice “Hoşça kal “ ve “ Merhaba” ![]() Koskoca altı yılın sonunda, geldiğimiz noktada, farklı şeylere “ Sevgi “ demeye başlamıştık ![]() Anlayamıyorduk, birbirimizi ![]() Gereksiz yere hırpalıyor, hırpalanıyorduk ![]() “Son” yazısını ikimiz de görüyorduk ama kelimelendiremiyorduk ![]() “ Yarimsin “ demiştik, birbirimize ![]() ![]() Bir gece, seninle yattım ![]() Uyandığımda, gitmiştin ![]() Küçük bir kağıtta: “Sana yarimsin demiştim ya? Anladım ki aşk; uçurumdan düşmek gibi bir şeymiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “ Merhaba “sı olmayan / olmayacak son “ Hoşça kal ![]() …/… Kirpiğimin ucundaki damla, usulca süzüldü yanağıma ![]() ![]() Senden geriye kalan buydu: Minik bir damla ![]() Ve Yanağımdan daha derin bir yerde, yüreğimin yaralara ayrılmış bölümünde, sana ait bir köşe… Eser Akpınar 22 ![]() ![]() İzmir Not: “ Aşk, uçurumdan düşmek gibi bir şey, işte bu yüzden sevgiliye “yar” denir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|