![]() |
Mavi Gülüşlü Kız 1 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mavi Gülüşlü Kız 1Mavi Gülüşlü Kız yaÅŸam hikayesi - Serdar ÖZDEMİR yazıları Annesinin sesiyle bir anda irkilerek kalktı ![]() Yüzünde bir gülümseme ve birde hüzün vardı ![]() ![]() ![]() Rüyasında onu,ellerinden tutmuÅŸ okyanusun ortasında yürüyorlardı ![]() Rüzgarın melodisi,dalgaların hırçınlığı aÅŸk ÅŸarkısına dönüşüveriyordu ![]() Gökyüzü masmaviydi ![]() Göz kırpıyordu onlara,gökyüzünde periler aÅŸk ÅŸarkısına eÅŸlik ediyorlardı ![]() Bir an gözgöze geldiler,nefes alış verileri hızlandı ve nefesleri birbirine karıştı ![]() Dudak dudaÄŸa geldiler,iki aÅŸkın buluÅŸması olacaktı ki bir anda heÅŸey gözlerinde akıp gitti ![]() ![]() Kendine kızıyordu,annesine kızıyordu ![]() Düşünceli bir ÅŸekilde odasından çıkıp mutfaÄŸa doÄŸru gitti ![]() Annesi sofrayı hazırlamış,çayı demlemiÅŸ onu bekliyordu ![]() --Günaydın OÄŸlum ![]() --Günaydın Anne ![]() --Yüzün solgun gibi,hastamısın yoksa? --Yok hayır hasta deÄŸilim,sadece biraz geç uyudumda ondan,ÅŸimdi kendime gelirim ![]() Gördüğü rüyanın etkisinde düşünce deryasında boÄŸuluyordu ![]() ‘’KeÅŸke uyanmasaydım ama hep o uyku içinde kalsaydım’’ Diye kendi kendine söylendi ![]() Üstünü giydi ve dışarı çıktı,dalgın bir ÅŸekilde yürüyordu,arkadaÅŸlarının çaÄŸrışmalarını bile duymamıştı ![]() Deniz kıyısında bir bankın üzerine oturdu,Denize ve uçuÅŸan martılara derin bir soluk çekerek baktı ![]() ![]() Rüzgar estiÄŸinde yerdeki kurumuÅŸ yapraklar ve kağıt parçaları havada uçuÅŸuyordu ![]() Biraz yürümek istedi gözleri bir anda gökyüzünde bir kuÅŸ gibi süzülen uçurtmalara takıldı,bir an gözleri doldu çünkü onunla her yıl sonbaharda kışın geliÅŸini böyle kutlarlardı ![]() ![]() Hava soÄŸuktu Deniz dalgalıydı ve her dalgalandığında sanki yüreÄŸinden bir parça koparıyordu ![]() BoÄŸuluyordu ![]() ![]() ![]() Çiçekler filizlenmeyecek ![]() ![]() ![]() Zorunlu göçler insan yaÅŸamında da büyük etki bırakmıştır ![]() ![]() ![]() GüneÅŸ cansız ışıklarını Dünyaya vurmaya baÅŸlamıştı ![]() ![]() Hiç sevmiyordu bu karanlıkları,dev bir canavar olup hapsediyor ve ölümcül duygular yaÅŸamasını saÄŸlıyordu ![]() YaÅŸamında tek tutanağı,sevdiÄŸi ve ömrü boyunca hep seveceÄŸi aÅŸkının ölümsüz diyarlara gidiÅŸinin 1 ![]() ![]() Evet bundan 1 yıl önce bugün yüreÄŸinin acımsız dayanılması zor ayrılığının yıl dönümüydü ![]() Bir türlü kabulenemiyordu ![]() ![]() Yaralıydı ve bu yaranın merhemi yoktu ![]() ![]() Bir an ölüm diyarına bir mektup yazmayı düşündü,yaÅŸadıklarını,korkularını,acısÄ ±nı hepsini yazacaktı ![]() Çalışma masasına oturdu,eline kalem aldı ve defterine baktı ![]() ![]() Merhaba Mavi Gülüşlü Kız Bugün gidiÅŸinin tam 365 ![]() ![]() Hatırlıyormusun bana birÅŸey demiÅŸtin ‘’ikimizden birine birÅŸey olursa ne olur diye’’ ve bende düşünmesi bile korkunç demiÅŸtim ![]() Sen bunu söylerken ben düşünüyordum aslında,düşünürken korkuyor,ürküyor ve titriyordum ve daha o anda karanlıklar dev bir canavar oluyordu boÄŸuluyordum ![]() Ellerinin ellerimde kayıp gittiÄŸi andan itibaren elinin sıcaklığı hala ellerimde ve bugüne kadar hiç kimsenin elini tutmadım merhabalaÅŸmadım ![]() GidiÅŸin nekadar acı versede yaÅŸamaya çalışıyorum ama senin yokluÄŸunla deÄŸil anılarınla yaşıyorum,sanki her an gelecekmisin gibi umutla bekliyorum ![]() Sen güldüğünde deniz kıskanırdı ve dalgalarını bir tokat gibi kayalara vururdu ![]() Gülüşün mavi idi ![]() Sen gittiÄŸin günden beri yüzüm hiç gülmüyor,çok az dışarı çıkıyorum elimde olsa sensiz olan sokakları yakardım ![]() Hep odamdayım sadece düşünüyorum bazı günler sen varmışsın gibi davranıyorum ve kendi kendime konuÅŸuyorum ![]() ![]() Geçen gün annemin baskısı ile psikiyatriye gittim ![]() ‘’Siz hiç yüreÄŸinizi okyanuslara bıraktınızmı’’dedim ![]() YaÅŸadığım bu yerler seni anımsatıyor,yürüdüğüm yollar,sokak lambaları,rüzgarın uÄŸultusu,gecenin ayazı,sabahın dondurucu soÄŸuÄŸu ama herÅŸey seni anımsatıyor ![]() Åžu an özgürlüğünü demir parmaklıklar ardına bırakmış,yaÅŸamını ve umutlarını dar aÄŸacına asacak bir idam mahkumu gibiyim ![]() Ben bunları yazarken dışarda yaÄŸmur yağıyor,dışarının pisliÄŸini temizleyen bahar yaÄŸmurları yaÄŸarken,ben sensizliÄŸin kirlenmiÅŸ haliyle sadece yanlızlığım var yanımda ![]() Ben umudumu yitirmeyeceÄŸim herzaman sen varmışsın gibi yapıp ve herzaman sen gelecekmissin gibi yaÅŸayacağım Mavi Gülüşlü Kız ![]() ![]() ![]() Serdar ÖZDEMİR 26 Ocak 2011/ÇarÅŸamba Saat32 |
![]() |
![]() |
|