Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aziz, dair, doğan’in, furkan, hatırasına

Furkan Doğan’İn Aziz Hatırasına Dair

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Furkan Doğan’İn Aziz Hatırasına Dair

Furkan Doğan’ın Aziz Hatırasına Dair yazı - Mavi marmaradaki furkan - Furkan’ın şehadeti

Bir grup arkadaş, yalancı dünyanın yalanlarından bunaldık, Mavi Marmara şehitlerinden sevgili Furkan Doğan’ın ailesini ve kabrini ziyaret için Kayseri’ye gittik

Bana ilaç gibi geldi bu seyahat

Şehidimizin o kısacık ömrüne sığdırdığı sayısız güzelliği ailesinden ve yakınlarından dinledikçe kendi çirkinliklerime yandım

Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) peygamber olmadan önce de tertemiz, örnek bir insandı; Cenâb-ı Hak onu küfre ve şirke hiç bulaştırmamış, her türlü hayâsızlıktan sakındırmış ve toplum nezdinde muteber kılacak faziletlerle donatmıştı

Ona komşu olarak seçtiği Furkan’ı da ta bebekliğinden itibaren bu kutlu komşuluğa hazırladı Cenâb-ı Hak

Daha beşikteyken açık ve seçik olarak Allah’ı zikrediyordu Furkan

Çocukluğundan beri sabah namazını camide, cemaatle kılıyordu

Şuurlu bir Müslüman olmak için mütemadiyen okuyan ve okuduklarını çevresiyle paylaşarak “emri bil maruf, nehyi anil münker” vazifesini yerine getiren, yaz tatilini bir Kur’an kursunda bulaşık yıkamakla geçirerek lay lay lom dünyasından uzak duran, okul arkadaşlarını Gazze’ye yardım için örgütleyerek infak kültürünü yaşatan, Yusuf güzelliğine meftun kızların ilgisinden kaçarak nefsini terbiye eden pırıl pırıl bir delikanlıydı

Furkan hakkında işittiğim şeyler –nur üstüne nur- bu köşeye sığmaz

Teferruatlı bir Furkan portresi çizme işini Adem Özköse’ye bırakıyorum

Furkan’ı anlatan bir kitap yazmaya niyetlenmiş Adem Özköse

Muhakkak yazmalı

Gençler o kitabı muhakkak okumalı

Furkan’ın şehadetine özenmeden evvel, Furkan’ın yaşadığı faziletli hayata özenmeli gençler

Hepimiz özenmeliyiz

Ben Furkan’ı Mavi Marmara’daki sevimli çocuk olarak hatırlıyordum, hepsi o kadar; Kayseri’de hakkında işittiklerimden ve nurlu kabri başında hissettiklerimden sonra ise, karşısında mahcubiyetten ne yapacağımı şaşırdığım bir büyüğüm olarak görüyorum onu

Bileydim, elini öpmeden bırakır mıydım o gemide?

Hakan Albayrak

Babası ve abisi Furkan’ın şehadet şerbetini içtiği yerde

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com