![]() |
Mavi Gülüşlü Kız 2 Umuda Sesleniş |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mavi Gülüşlü Kız 2 Umuda SeslenişMavi Gülüşlü Kız 2 Umuda Sesleniş hikayesi - Serdar özdemir yazıları Bulunduğu şehir onu boğar oldu ![]() Dayanamıyordu artık,nereye baksa o vardı,kalbi acıyordu , yüreğindeki yara daha da derinleşiyordu ![]() Dayanılmaz acılar çekiyor ve kaybettiği sevgilinin izleri heryana bulaşmıştı ![]() Uyuyamıyor,gözleri artık uykusuzluğu kaldıramıyordu ![]() Birçok defa birlikte yürüdükleri sokak artık darlaşmaya başlamış,her yürüdüğünde acısını birkez daha yaşıyor ,yaşadıkça ölüyordu ![]() Dışarıda kalabalık bir dünya ,ama o kendini yalnız hissediyordu ,sanki tüm insanlık yok olmuş ve yanlız bırakılmıştı ![]() Benliği,yüreği,düşünceleri,hayalleri ve bedeni işgal edilmiş durumdaydı ,bulunduğu oda ona mezar gibi geliyordu ![]() Ve bir karar aldı buraları bırakıp gitmek ! evet gidecekti buralardan daha fazla dayanamazdı ![]() Hava kararmıştı,aldığı kararı annesine söylemek zorundaydı,ama nasıl? Annesi akşam yemeği için onu çağırdı ![]() –Oğlum aşağı gel yemek hazır ![]() –Tamam anne Hemen geliyorum ![]() Masaya oturdu düşünceliydi ! Annesinin ne yemek yaptığını dair bilmiyordu ![]() Halbuki yemekte çok seçici idi,sevmediği yemekler evde yapılsaydı kıyameti koparırdı ve ogün yemek yemezdi ![]() Ama yaşadığı derin acı yüzünden tüm duygularını kaybetmiş,hayatı umursamıyordu artık ![]() Başını kaldırdı annesinin yılların verdiği yorgunluk,yaşam karmaşası içinde geçirdiği bunca yıla rağmen hala dimdikti ![]() Oda hayat arkadaşını yıllar önce yitirmişti,yaşamın ona sunduğu yol uzun ve yorucuydu ![]() Hem annelik hemde babalık yapıyordu tek başına kadın hali ile bana bakmıştı ve beni zor koşullara rağmen okutmuştu ![]() Bazı geceler annemin sessiz ağlayışına tanık olurdum,gözlerinde yaş sesizce bir durgun su gibi akıyordu ama biliyordum annemin yüreği deli bir nehir,patlamaya hazır bir volkan gibiydi ![]() Çok canı yanıyordu haykırsa onunla birlikte gökte haykırırdı ![]() Annemin canını fazla acıtmıyacak bir şekilde davranmam lazımdı,yapacağım her hata onu derinden üzerdi,çünkü yaşamda tek tutanağı bendim ![]() Ben ise güçsüzdüm umudu yitirmiş,yaşama kör bakmış biriydim ! Benim bu halim onuda çok üzüyordu ![]() Günlerce odamdan çıkmamam,birşeyler yememem ve bazı günler yüreğimin çığlıklarını tutamayıp dışa vurmam onu çok üzüyordu ![]() Nezaman konuşmaya çalışsa benimle ben hep kaçıyordum aynen gerçek yaşamdan kaçtığım gibi ![]() Kendimi toparladım derin bir nefes aldım ve konuşmaya başladım ![]() ‘’Anne ben artık büyüdüm ![]() ![]() ![]() Annesi yaklaşık on dakika boyunca hiçbirşey söylemedi ![]() ![]() Oğlunun acı çektiğini iyi biliyordu,oda memnun değildi bu durumdan ve bu durum onu hayli üzüyordu ![]() Oğlu annesinden çıkacak kelimere odaklanmıştı,acaba ne diyecek,kararı ne olacak! Ve nihayet annesi konuştu ‘’Tamam oğlum,ama yabancı yerlere bırakmam seni o yüzden seni teyzenin yanına göndereceğim ![]() Bir an durdu kendi kendine’’teyzemi ![]() Teyze’sini tam unutmuştu yıllarca görmemiş,nasıl biri değişmişmi bilmiyordu ![]() Biraz düşündü aslında onun içinde uygundu ve annesinin bu teklifini kabul etti ![]() Hazırlığını yapmak için tekrar yanlızlığını paylaştığı sessiz duvarların ve hergece ağlayışlarına tanık olan odasına gitti ![]() Odasında loş ışık hakimdi duvarında büyük bir boy resim vardı,oda yitirdiği sevgiliye aitti ![]() Her gece o resme bakıp hatıraları anımsıyor,yüreği acıyordu ![]() Kendisi resmi çekmişti o resimi çekmek için herhangi bir zahmete girmemiş doğal olanı görüp düğmeye basmıştı ![]() Ama şimdi o yok,sadece resimleri ve anıları vardı ![]() Saldalye’ye oturdu saldalye tam dışarıya bakan pencerenin yanındaydı dışarıda yağmur çiseliyordu gökyüzü kara bulutlarla kaplıydı korku veriyordu yeryüzüne ![]() Bu havalarda yitirdiği sevgiliyle birlikte çok dolaştılar ilk öptüğü an geldi aklına ![]() Dışarı çıkmışlardı hava güzeldi ama birden kara bulutlar gökyüzünü esir almış ve gök kızgınlığını kara bulutlara gürlüyerek gösterdi ve dayanamayıp ağladı ![]() Etrafta sığınacak ne bir bina ne bir kulübe vardı,gök içindeki nefreti kusuyordu adeta ![]() Ve bu durumda kendilerini yağmura teslim ettiler,sırılsıklam olmuşlardı ![]() Birden göz göze geldiler gözlerdeki bakış,aşkın ve umudun bakışıydı ![]() İkisinin ıslak bedeni bir mıktanız gibi birbirine çekilde,o anda tatlı ve heyecanlı bir sıcakık hisettiler ![]() Gözler yanaştıkça ıslak dudaklar yağmura inat iki kalbi birleştiriyordu ![]() Artık ne bardaktan boşalırcasına yağan yağmur nede bedenlerinin ıslaklığı umurlarında değildi ![]() İlk öpüşleriydi,kendilerine geldiklerinde ateşli bakışların yerine utangaç bakışlar bırakır, hala dudağında tatlı bir yara varmış gibi hissediyordu ![]() Yatağına uzandı gözlerini derin ve karanlık uykuya kapadı ![]() Sabah erken uyandı,annesi valizini hazırlamış,onu götürecek araba bile gelmişti ![]() Son hazırlıklarını yapıp annesi ile birlikte evden dışarı çıktılar ![]() Annesi onu oğlunu süzdü,gözlerine baktı ve ağlamaklı bir hal ile konuştu ![]() ‘’Oğlum kendine çok dikkat et,artık kendine gel yaşamını sadece birine bağlama ![]() Beni düşün ben senin için varım,sende benim içn var ol!teyzeni üzme,selamlarımı ilet ![]() Oğlu annesine uzun ve sıkıca sarıldı,sanki bir daha görmüyecek gibi,ve annesine ‘’Anne sen merak etme,benim burda ayrılmam daha iyi olacak,seni artık üzmüyeceğim,kendine dikkat et,ben hergün seni arıyacağım ![]() ![]() Arabaya bindi ve bilinmez bir yolculuğa doğru yola çıktı ,ağaçlar ve elektirik direkleri sanki araba ile yarışıyorlardı ![]() Uzun bir aradan sonra ilk defa ayrılıyordu ![]() ![]() Uzun bir yolculuktan sonra,küçük bir kasabaya geldiler ![]() ![]() Hep teyzesi gelirdi onlara,teyzesi nekadar ısrar etse o bulunduğu yeri bırakamıyordu ![]() Şuan durum onun için çok farklıydı,geride bırakacak hiçbirşeyi kalmamıştı ![]() Yaşamından çok sevdiği yüreğine,kalbine hakim olanı yitirmişti,buda onun bir yokoluştu ![]() Buraya gelişi annesinin istediği üzerineydi,o bulunduğu yeri çevresini,arkadaşlarını,ailesini ve solduğu havayı bırakıp gitmek istiyordu ![]() Şuan durum çok farklıydı,hiç istemediği bir yerdeydi,yaşamının nasıl geçeceği mechuldu ![]() Oda bilmiyordu,kafasında oluşan ve cevap aramayı bekleyen sorular vardı ![]() ![]() Arabada inerken teyzeni onu karşıladı ![]() ![]() Onun yanına yaklaştı iyice bir süzerek ![]() ‘’Oğlum nekadar büyük olmuş ,koca bir adam olmuşsun ama çok zayıfsın sen’’ ‘’Teyze merhaba evet büyümüşüm sende çok değişmişsin’’ Onu karşılıyan sadece teyzesi değildi ,teyzesinin 2 kızı ve birde küçük bir oğlu vardı daha 5 yaşında idi ![]() Kızlarını biliyordu ama hiç görmemişti kızlardan birinin yaşı onun la aynıydı,diğerin yaşı ise 15 di ![]() Onlarla merhaba laşırken,onunla yaşıt olan teyzesinin kızı çok alımlı,güzel ve kırsal kesim yaşamında olduğu için bakımsızdı ![]() ‘’Merhaba kuzen nasılsın iyimisim ? ’’ ‘’Merhaba iyiyim teşekkürler,sizler nasılsınız iyimisiniz’’ ‘’Teşekkürler bende iyiyim’’ Teyzesinin kızı onun bu durumunu biliyordu ,annesinden duymuştu ve buraya gelirken onu tembihlemişti,ona belli etmiyecekti ![]() Ama kız kuzenini böyle hayal etmiyordu,bu kadarını beklemiyordu,ondan ilk görüştü hoşlanmıştı ![]() Ama durumun farklı olduğunu,bundan dolayı yapacağı bir hata acı çekmesine neden olabilirdi ![]() Teyzesi en büyük kızına ‘’Kızım kuzenini odasına götür,yol yorgunudur,ona yemek hazırlayın,odasına geçsin dinlensin’’ ‘’Buyur gidelim’’Dedi kız ![]() Valiz’ini aldı yavaş hareketlerle yürüdüler,kız sürekli onu süzüyordu adımlarına bakıyordu, düştüğü durumu bildiği için çok dikkatli davranıyordu ![]() ![]() ‘’Eee teyzem nasıl? İyimi’’ ‘’İyi teşekkürler’’Diyip kısa bir cevap vererek konuyu kapattı ![]() Odaya girmişlerdi kuzeni ![]() ‘’Bu senin yatağın,herhangi bir ihtiyacın varsa söyle açmısın sana birşeyler getireyim’’ ‘’Yok teşekürler aç değilim biraz dinlenmek ve uyumak istiyorum’’ ‘’Tamam sonra görüşürüz’’ Diyip odadan çıktı… ![]() ![]() Odayı iyice bir süzdü,etrafa baktı,duvarda bazı tablolar asılıydı ,bu tablolardan bir tanesi ilgisini çekti ![]() Bu taploda bir kadın vardı denize uzanmış sağ kolunu kaldırmış ve sağ konunun parmaklarında kanatlarını açmış uçan bir martı vardı ![]() ![]() ![]() Tabloya uzun uzun baktı ve birden gözlerinde yaş akmaya başladı,bu tablo sanki giden sevgiliyi anlatıyordu,bu bir tesadüf olamazdı ![]() Aşkı aramıyordu,unutmak istiyor ama unutamıyordu,aradığı tek şey yanlızlıktı ve sevgiliye ait ne varsa yakıp yıkmak ve bir daha anılara dalmamaktı ![]() Yatağa uzandı,derin bir nefes çekerek,nefesini yanlız odada sessizliğe bıraktı ![]() Çok yorgundu,gözlerini karanlığa bıraktı ve derin bir okyanusta kendini derin sulara attı ![]() Odanın kapısı çalındı,biri onu çağrıyordu ‘’Kuzen akşam yemeği hazır seni bekliyoruz’’ Bu söz bir kaç defa tekrarlandı ve gözlerini karanlıklardan o ses ile açtı ![]() Sersemleşmişti zar zor algılıyabiliyordu sesi ![]() ‘’Tamam kuzen geliyorum’’diyebildi sadece ![]() Yavaş hareketlerle yataktan kalktı,dışarıdaki musluk ile yüzünü yıkadı,başını gökyüzüne kaldırdı yıldırlar parlak bir şehri anımsatıyordu ![]() ![]() Teyzesinin sesini duydu ![]() ‘’Hadi oğlum yemek hazır seni bekliyoruz’’ ‘’Tamam geldim teyze’’ Odaya girdi tüm aile yemek masasına oturmuş onu bekliyorlardı ! ‘’Çok özür dilerim beklettim sizi’’ Teyzesinin kocasıda yemek masasındaydı iri yarı gövdesi ile halen dimdikti onu en son teyzesi ile birlikte gördümüştü daha küçükken oda hiç değişmemişti tek değişen oydu ![]() ‘’Gel oğlum,maşallah koskocaman adam olmuşsun seni görmüyeli yıllar oldu durumun nasıl iyimisin,annen nasıl oda iyimi’’ ‘’Teşekkürler iyiyim,annemde iyi sağolun ![]() Masaya geçti ona ayırılan sandalyeye oturdu ![]() Açtı ama canı birşey istemiyordu,ayıp olmaması için yemesi lazımdı zorlukla midesine diziliyordu lokmalar ![]() Teyzesinin kızı ise gözaltında ona bakıyordu içindeki volkanı dindirmeye çalışıyordu ![]() ‘’Ben yemeğimi yedim,size afiyet olsun biraz dışarı çıkıp hava almak istiyorum’’ ‘’Tamam oğlum sanada afiyet olsun’’ Dışarıda güzel bir hava vardı dışardaki saldalyeye oturdu,gökyüzünü izledi biraz canı o anda sigara içmek istedi,cebindeki sigarayı çıkardı ve içmeye başladı her içişinde öksürüyordu,bir türlü alışamamıştı sigaraya,her içişinde yüreği çıkacak gibi oluyordu ![]() Sigaraya başlıyalı 1 yıl olmuştu ![]() Biraz dolaşmak sitedi,saldalyeden kalktı yürüdü,karanlık heryere hakim olmuştu,ama ay ışığıyla karanlığı kesiyor etrafı aydınlatıyordu ay ile karanlığın savaşını ay kazanmıştı bu gece ![]() Sanki biri onu çağırıyordu,dönüp arkasına baktıği yer geldiği yerdi ![]() Karanlık ormanı esir almıştı,ayışığı ormanı koruyamıyordu,karanlıkla girdiği savaşı bu sefer kaybetmişti ![]() ![]() Tekrar yoluna devam etti,ama içinde korku,kaygı ,endişe ve şüphe vardı ![]() Hava sıcaklığını yitirmiş,karanlık geceye yavaş yavaş hakim olmaya çalışıyordu ![]() Gökyüzü çoktan karanlığa teslim,karanlığın hırçın bulutları gökyüzünü bir perde gibi kaplamış gürlüyordu ![]() Sonunda ormandan çıkmıştı ![]() ![]() Kendisi bir türlü karanlığa alışmamıştı aksine onu ürkütüyor ve korkutuyordu ![]() ![]() Ama onun gidişi karanlıktı ve halen bile karanlık gidişlere hakimdi ![]() Yavaş adımlarla yürüyorken,birden duraksadı,karşısında iki çift göz belirlendi ![]() İkiside ürktü ve bir adım geriye gittiler ![]() ‘’Kimsin’’ ‘’Benim’’Sesinden anlamıştı bu teyzesinin kızıydı ![]() ![]() Teyzesinin kızının gözlerine baktı ilk defa bukadar yakında bakıyordu ![]() Bu gözler ona tanıdık gelmişti ona güven ve huzur vermişti ![]() Gökyüzü karanlığın şiddetine dayanamayıp öfkesini kustu ![]() Yağmur adeta barbaktan boşalırcasına yağıyordu ![]() Kız ‘’Herkes seni arıyor nerelerdesin ![]() ‘’Ben biraz hava alayım dedim ama kayıp oldum,ormanın içine girmişim yolumu bulamadım’’ Karşılıklı bu sözlerden sonra ikiside sustu ![]() Yağmur ş,iddetini yitirmemiş ikiside sırılsıklam olmuştu ![]() Kız hafiften bir gülümseme yaptı ![]() ![]() O sevgilinin gidişi ile hiç gülmemişti,giden sevgili onun gülüşünüde almıştı ![]() Kızın bu gülüşü giden sevgiliyi anımsatıyordu ![]() ![]() Dudağı kızın dudakları ile birleşti,neyaptığını bilmiyordu,kızda ona karşı koyamıyor ona cevap olarak yüreğini veriyordu ![]() İki dudak birbirini bırakınca kendilerine geldiler gözler hiç ayrılamıyordu ![]() Kıza’’Senin gülüşün yitirdiğim sevgiliyi anımsatıyor,onu sende görüyor ve hisediyorum’’ Ve kızın elini tutup umud yüklü yarınlara yürüdüler… ![]() Serdar ÖZDEMİR… 16 Şubat 2011/Çarşamba Saat: 10:31 |
![]() |
![]() |
|