![]() |
Kendini Terk Etmek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kendini Terk EtmekHızla çarptığı kapının sesini işitmiyordu bile ![]() ![]() ![]() ![]() Usanır mıydı bir insan herkesle aynı havayı teneffüs etmekten? Etrafının duvarlarla çevrili olduğunu bilirken dışardaymış kadar savunmasız hissetmek ve iliklerine kadar üşümek! Pencereyi bile duvar kadar kalın ve karaya boyalı görmek! Sıcağı içine hapsederek her gün yavaş yavaş soğumak ![]() ![]() ![]() ![]() Arabasının kapısını açtı ve kafasını apartmanın dördüncü katına çevirdi ![]() - “Sen orada gömülüsün! Hiç yaşamamana rağmen bir ölüsün! Belki bu bile sana lütuftur! Seni ruhumdan soyup atıyorum!” dedi içi ürpererek ve direksiyon başına geçti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gözlerini açtığında bir hastane odasındaydı ![]() - “Hadi iyisin! Geçmiş olsun! Kalbin seni zorlarken bile arabayı kenara çekip durdurmuşsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Utku şaşkındı ![]() ![]() ![]() - Buradan ne zaman çıkarım? - Tetkiklerinin sonuçlarına bağlı! Seni buraya getirdiklerinde tansiyonun yirmi üçtü ![]() Utku, doktorun odadan çıkışını gözleriyle takip etti ve tavana baktı uzun uzun… Olmuyordu işte! Herkesten kopmak kolay ama insanın kendinden uzaklaşması ne kadar da zordu ![]() ![]() “Kendimi bulamayacağım, yeni bir ben yaratacağım” bir yer var mı acaba diye düşündü ![]() ![]() - Dostum! Ağzını bıçak açmıyor! Deminden beri sana sesleniyorum! Hey orada mısın? Kafasını çevirdiğinde yanda ki hastanın ışıldayan gözleriyle çakıştı gözleri… Sustu öylece ve tekrar tavana baktı ![]() ![]() - Tavanı deleceksin! Yanında bir insan varken bırak artık kireç yığınına bakmayı! Sıkıldım be dostum! İki laflayalım! Adım Eşref… Utku; “ Deli midir nedir? Bu böyle durmadan konuşursa işim var!”diye söylendi içinden… Adam hâlâ konuşuyordu ![]() - Dostum bir ihtiyacın mı var? Tuvalet falan! Sana yardımcı olayım! Utku, sert bir şekilde; - “Hayır! Kendi kendime işimi halledebilirim” dedi canı sıkkın bir biçimde…Ama nafile! Beyninin “kalk” diye verdiği sinyal bir türlü bacaklarına ulaşmıyordu ![]() ![]() - Sanırım size ihtiyacım var! Kalkmama yardımcı olur musunuz? dedi mahcup bir ses tonuyla ![]() ![]() Odaya geri döndüklerinde elinde tansiyon aleti ve derece ile bekleyen hemşire kendilerine gülümseyerek bakıyordu ![]() ![]() - Yataklarınızı boş görünce ben de hastalarım firar etti galiba diye düşünmüştüm ![]() Eşref ağzı kulaklarında cevap verdi ![]() - Hemşire hanım! Maalesef fazla uzaklaşamadık ![]() Utku, koluna tutunduğu oda arkadaşının da kendisi kadar yalnız olduğunu hissetti ![]() ![]() ![]() Aysel AKSÜMER |
![]() |
![]() |
|