![]() |
Ekmek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() EkmekEkmek Hikayesi - Ekmek İclal Aydın - İclal Aydın Yazıları Tabağında yemek bırakırsan arkandan ağlar" yemeğimi bitirmem için yapılan ilk duygusal baskıydı sanırım ![]() ![]() ![]() ![]() Genellikle sofrada, tencere dibinde kalan ya da çocukların yiyemediği yemekleri babalar yer ![]() ![]() ![]() ![]() Çöpleri doldura doldura! Babama rağmen yemek zorunda kaldığım, sevmediğim yemekleri anımsıyorum da "bamya, bakla, pırasa, patlıcan ve kereviz" gibi, şu anda bunlan bayıla bayıla yiyişime hayret ediyorum ![]() ![]() ![]() Yaşla çok ilgisi var değişen tadların ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İnsan kendi kazandığı ile geçinmeye başlayınca, geçinemediğini fark ettiği ilk dönemde şöyle bir göz atar ya "Allah Allah, ben nelere para harcıyorum?" diye ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra taksitle yaşama devri, sonra evde açık olan bütün elektrik düğmelerini kapatma ve "ne kadar çok ekmek atılıyor çöpe" dönemi gelir, izlediğimiz her haber dünyayı küçültürken yüreğimizi de daraltmaya başlar ![]() ![]() ![]() Ben bayat ekmekleri değerlendirme dönemimi yaşıyorum iki yıldır ![]() Ekmeği çöpe atanları, çöpleri acımasızca dolduranları tespit etme, uyarma ve onlara gıcık olma gibi yan uğraşlarım da var ![]() Bakın bu bayat ekmeklerle pazar sabahlarına yumurtalı ekmek, aniden gelen misafire evde kalmış peynir, yumurta, domates gibi şeylerle fırında kızarmış ekmek, ya da iyice ufalayarak köfte harcı hazırlayabilirsiniz ![]() ![]() Sözüm önce kendime ![]() ![]() ![]() Neden bilmem, böyle pazartesi pazartesi ev içi yazı yazasım tuttu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yıllar yıllar önce, unutulmayacak acı, 1 Mayıs Taksim olaylarının olduğu günün gecesi sabaha kadar tabak çanak yıkamış rahmetli Tezer Özlü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kimileri temizlik, kimileri başka şeylerle terapi yapıyor demek kendine ![]() ![]() ![]() Bir lokma ekmek, sıcak bir yatak, şöyle huzurlu bir gelecek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Her neyse ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İclal Aydın |
![]() |
![]() |
|