![]() |
Gelincik İle Horoz |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gelincik İle HorozGelincik bir horoz yakalamış ![]() ___Şunu yiyeceğim ,ama bari bir neden göstereyim demiş ![]() ___Gece yarısı oldumu başlarsın ötmeye,insanları uyutmazrahatsız edersin,bari seni yiyeyimde ortadan kaldırayım! demiş ![]() Kurnaz horoz hemen yanıtını yapıştırı vermiş ![]() Horoz ___İnsanları uyandırıyorsam şayet iyilikleri için,kötü amaçlı değil ![]() ![]() Bunu üzerine kıskanç mizaçlı gelincik başka bir yönden tutturmuş: Gelincik ___Ben senin ahlağınıda beğenmiyorum ![]() ![]() ![]() Horoz yine altta kalmamış: ___Sana ne oluyor?Efendilerim hoşnut,tavuklar bol bol yumurtluyor,diye söylenmiş ![]() Gelincik iyice sinirlenmiş: Artık iyiden iyiye kızmaya başlamış ![]() gelincik: ___EEEEE çok oldun artık seni gidi dil ebesi seni!!!sen her söze bir karşılık buluyorsun diye,benim karnım zilmi çalmalı deyip,horozu bir anda yiyip yutmuş ![]() Bu hikayeden de anlaşılıyor ki kişinin niyeti doğuştan kötü olmaya görsün ,bir şekilde idealine muhakkat ulaşıyor,bahaneler onlar için varsa yoksa kendileri diğerlerinin ne önemi vark önemi onlarda ![]() Klasik masallardan çıkarılmış bir ders neticesiyle yazan:kader oyuncusu |
![]() |
![]() |
|