![]() |
Çığ Aksi Sessizlik |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çığ Aksi SessizlikÇığ Aksi Sessizlik yaşam hikayesi - Aslı aslı hikayeleri Önce çocukluğu büyütür ki kişiyi; nazarımda büyüttüğüm kadar vardı , aynı zamanda avukattı edebiyat öğretmenim boyu posu kadar yüksek düşünen , ayak sesiyle bile çelik merdivenler ören ![]() ![]() ![]() (çok hayalperesttim ve öğrenmeyede çok hevesliydim ) O' , en çok sevgiye duvar ören insanlararın tabiatının tersiydi, yumak yumak yücelttikçe yüceltirdi sözleri kısaca hayranlık ziyadesiydim (Aptal ben, salıncağa taşırdım sözlerini , söylediği her kelime uzadıkça uzar bölerdim gecenin harelerine Sonuç; - bende büyük insan olacağım O zamanda nasihatlar verirdi babam alkol kokan nefesiyle ki tanrımı severim birde canımı var edenleri büyük insandı babam elbet babalar sever çocuklarını) Hiç unutmam; kompozisyon dersindeyiz; başarısızlığın öz sebeplerini anlatıyordu tüm can alıcılığıyla öğretmenim ve Umut'a sordu nasıl başardığını Çünkü ; Umut'un her yazılısı On numaraydı ( Hatta unutmam sokulurdum Umut'a O' nunda babasının zaman zaman nefesi alkol kokardı ) Sesi yükseldi öğretmenimin - Fakülte mezunu mu ailen ? - Çok mu zenginsiniz kuş sütüyle mi besleniyorsun? -Başın mı okşanıyor her gün? ![]() ![]() ![]() Birden sessizlik bozuldu - Sadece çok seviliyorum Dedi Umut - Başarabilmem için gözlerimin içine bakıyor annem , babam ve yoksulluğu çok iyi biliyorum öğretmenim ![]() ![]() ![]() (Tüm sözlerle kamçılandım neydi eksik olan, hatırlıyorum içime neden ağladığımı ve sözleri geceye taşıdım yine; hayallerime üşüştü uykusuzluğum - Bende umuttum aslında ve asl olan bütün babalar ''aslan kızım'' demeli kızıl gün akşamları olsada) O gün aniden aile toplantısına karar verdi dilinden bal damlayan öğretmenim, ''ailesiyle gelmek isteyen gelsin kalabalık oluruz fakat; hiç bir sakıncası yok'' Dedi ![]() ![]() ![]() Çabuk geldi hafta sonu bende gittim ![]() ![]() ![]() Tüm kalabalığı selamladı tiz ama dingin sesiyle bir şarkının ezgisi gibi anlatmaya başladı ve düşünceleri bir bir paylaştı eni sonu Sanki programlı gibi Umut'un babasına döndü - Ne iş yaparsınız beyefendi - efendim oturduğum binanın kapıcısıyım (Çığ aksi sessizlik) - Umut bir tek sizin gururunuz değil aynı zamanda okulumuzun gururu çorabınızı çıkarın, ayağınızı suya koyun ayağınızın suyunu içeyim ![]() ![]() ![]() (Kanım dondu koskoca öğretmenim) ki; - Estağfurullah Diyen ses oldukça mahcuptu , utandı umut (Sevmek ve sevgiyi yeterince verebilmek sarı liraları olan kariyerden ziyade iniltisiz Güneş, gözü insanın yüreğinin kökünün heybeti demekti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Toplantının notu çok fazlaydı , çok ![]() ![]() ![]() ? ( O sene den sonra, Umut' u görmedim tabi öğretmenimide, hiç zayıfsız aldım karnemi babam ,beni çöpten sakınırdı zira ergenlik bana çok yakışmıştı ne düşünürdü bilmem ama babama göre kariyerden daha şık duracaktı beyaz elbisem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Beynimi kurcalayan soru işareti; Umut hala mutlu mu ? ![]() ![]() Ne yazık hayatın çemberinde toz olur kimileri ve hep mahcup birileri ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aslı Aslı |
![]() |
![]() |
|