|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bizden, bodruma, çalamaz, güneşimizi, kimse, taşınıyoruz |
![]() |
Bodrum'a Taşınıyoruz (Kimse Güneşimizi Çalamaz Bizden) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bodrum'a Taşınıyoruz (Kimse Güneşimizi Çalamaz Bizden)Bodrum'a Taşınıyoruz - Kimse Güneşimizi Çalamaz Bizden yaşam hikayesi -Hicran Aydın akçakaya yazıları Sene 1974 ![]() ![]() ![]() ![]() Hayal meyal hatırlıyorum, evimizi, bahçemizi, komşularımızı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir de kışla vardı her pazar gittiğimiz,papatyalarla dolardı baharda ![]() ![]() ![]() O bembeyaz zemin üzerinde koşup oynamak nasıl da keyif verirdi bana ![]() ![]() ![]() O gün farklı bir hareket vardı evimizde ![]() Annem her zamankinden telaşlı,babam işe gitmemiş, evde koliler, paketler her yere saçılmış ![]() ![]() ![]() Kucağımda Zeliha (en sevdiğim bebeğim) ![]() Annem: -Bodrum'a taşınıyoruz yavrum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dedi ![]() Bodrum mu? Bodruma mı gideceğiz? Allah'ım Allah'ım insan bodruma taşınır mı? Orda yaşanır mı? Ben başladım ağlamaya, ağlamak da değil hani resmen zırlıyorum: -Ya bana ne ben gitmem bodruma falan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Benim minicik yüreğim üzüldü, süzüldü, büzüldü, daha da bir koyulaştırdım ağlamayı ![]() Ama nasıl feryat figan ağlıyorum: - Ben bir daha hiç güneşi göremeyeceğim! Diye ver yansın ediyorum, iki gözüm iki çeşme ![]() ![]() ![]() Anneciğim her ne kadar anlatmaya çalışsa da, yok! Yok! İnanasım gelmiyor ona ![]() Benim bildiğim bodrum, binaların en alt katında, odun kömür konulmaktan başa işe yaramayan , izbe, karanlık, rutubetli ve benim kapısına yaklaşmaktan bile korktuğum bir yer ![]() Aklı olan adı bodrum olan bir yere taşınır mı? Demek ki burası bizim bodrumdan daha büyük, kocaman, bir sürü insan yaşıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ne kadar çırpınsam boş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fakirlik had safhada ![]() ![]() ![]() Babam şoförün yanına, kucağında ben, annem kapı kenarında, kucağında, daha yaşına girmemiş kardeşim ![]() Ben kanatları koparılmış bir kuş kadar çaresiz hissediyorum kendimi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ağlamaktan gözlerim yanmış, uyumak istiyorum ama uyuyamıyorum ![]() ![]() -Hadi kızım uyan bak yaklaştık Bodrum'a ![]() Sesiyle uyanıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Al işte ben biliyordum başıma geleceği ![]() ![]() -Anne !!! Yok işte gördün mü? Ben bir daha güneşi hiç göremeyeceğim :( Anne n'olur geri dönelim ![]() ![]() ![]() Tabii şimdiki gibi değil o zamanlar Bodrum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hayatımın en uzun en zor yolculuğuydu bu üç saatlik yolculuk ![]() ![]() Babamın daha önce gelip kiraladığı ev hala boşaltılmamış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eşyalarımızı evin yan tarafındaki büyük incir tarlasına indirdiler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Biz o gece yıldızları izleye izleye, tarlanın ortasındaki yataklarımızda uyuduk ![]() Ben uyudum diyemeyeceğim, ağlamaktan heba olmuş bir vaziyette sızmış kalmışım ![]() Ertesi gün yüzümde o alışkın olduğum sıcaklığı hissederek uyandım ![]() -Yaşasın güneş doğmuş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() babaaaaaaaaaa, dayııııııı, baksanıza bodruma güneş doğmuş )) Nasıl mutluyum, nasıl keyifliyim anlatamam ![]() Babamlar ev sahibinin de yardımıyla yeni (bana göre yeni yoksa dökülüyor harabe gibi) evimizi boşalttılar ![]() varmadan eve yerleştik biz ![]() tarafında yemyeşil bir tarla, ön tarafımızda da uçsuz bucaksız bir mandalina bahçesi ![]() Ferahlamıştım, korkularım geçmişti ![]() ![]() ![]() Yaşadıkça sevdim, sevdikçe tutuldum, Muğla'da doğmuşum ama Bodrum'da büyüdüm, yaşadım, yaşlandım biraz da ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Velhasıl seviyorum ben, bu adı karanlık kenti ![]() ![]() ![]() Eee ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hayat bu yaza yaza bite mi hec ![]() ![]() ![]() Mutluluğun inahtarı emme yazmak, yazmak ve yaşamak ![]() Dalan yaprakları dalakene ellemizi bi tutam ilmik dalına sarılıvemek umutla ![]() ![]() ![]() Alamalaa konulmuşken yollamıza höle itivemek onları ayağın tersiynen ![]() Ucu iğne oyalı bii mandile kimseciklee çaktımadan gözyaşlamızı silivemek ![]() Mor şahboylede koklayıvemek hasretin kokusunu ![]() ![]() ![]() Zerdali çiçeklene asıveemek asker türküleni ![]() ![]() ![]() Eee napıdduru sunuz? Koşudduru musuzun hayatın peşinden siz de? Hindi koşma izamanı durma değil ![]() Yaşam beklemez kimsecikleri ![]() Koşcez tutuvecez ucundan ki biz de nasiplenelim de mi emme ![]() Kızanlaamıza sevmeyi öğretelim ve şunu belletelim: Kimse güneşimizi çalamaz bizden, özgürlüğümüz hayatımızın mahyasıdır, kimse indiremez bizi gökyüzünden ![]() ![]() ![]() inahtar: anahtar mandil: mendil alama: taş dalan: ısırgan otu ilmik: ebegümeci kızan: çocuk Bodrum Hicran Akçakaya |
![]() |
![]() |
|