Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aşık, insanlarla, olmayan, politika, tartışmayacağım

Aşık Olmayan İnsanlarla Politika Tartışmayacağım

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Aşık Olmayan İnsanlarla Politika Tartışmayacağım

Aşık Olmayan İnsanlarla Politika Tartışmayacağım Hikayesi - Hüzün Hikayeleri - Sanem Altan Yazıları

Mutfaktan gelen yemek kokuları, heyecanı tekdüze televizyon programları, yorgun uykular, bıkkın sabahlar, tıklım tıklım otobüsler, ilerlemeyen trafik, asık suratlı insanlar, yavan bir iş

Yolsuzluk, cinayet, adam kayırma, darbe planları, ayaklanma haberleri

Yaldızı dökülmüş eski dedikodular

Çamurlu yollar, çukurlar, cılız ışıklar, anlamsız bir soğuk

Karanlık günler

Yalnızlık

Kış böyle geçer biraz

Ve ardından Nisan gelir

Bahar dallarda çiçeklenir, sokaklar aydınlanır, farkına varmadan yüzlere bir gülümseme yerleşir, etekler uçuşmaya başlar, ılık bir hava pencerelerden evlere girer ve artık herkes onu beklemektedir

Aşk, bu mevsimde gelmeyecekse ne zaman gelir ki zaten

Ne tuhaf, mevsimlere bile kafa tutan bir ülke olduk

Nisan geldi ama aşktan söz edene dahi rastlanmıyor artık

Sanki herkes aşık olabilirmiş gibi

Ne kadar az insanın aşık olabildiğini hiç düşündünüz mü?

Aynı anda kendimizi bir Tanrı gibi yalnız, kainat gibi sonsuz, dünya kadar kalabalık hissedebiliyor musunuz siz?

Bunu bize kim yapıyor, bilmiyorum Ama aşk duygusunun kesilen bir kol gibi bizden kopup ayrıldığını fark etmiyor musunuz?

Ben geçen gece fark ettim

Bir masada toplanmış, gazeteciler, yazarlar, içinden geçtiğimiz günleri analiz ederken, ne kadar akıllı olduğumuzu kanıtlarcasına komplo teorilerinin birini bırakıp birini didiklerken kendimizi hiç de tuhaf hissetmiyorduk

Hatta, bence hepimiz, akıllı olduğumuz için iyi bir gece geçirdiğimize de emindik

O sırada, geçerken bizi gören genç, gazeteci dostumuz Ayşe(Özyılmazel)uğradı masamıza

Enerjisi hepimizinkinden farklıydı

Aşktan bahsetti Heyecanı, enerjisi, coşkusu, merakları hepimizin ilgisini çekti

Anlattı, anlattı, anlattı Çok akıllı bizler, onu hayranlıkla dinledik

Masada olanlardan, aşkı küçümseyen bir-iki göze de rastlamadım değil ama itiraf edemeseler de aşkı nasıl özlediklerini de gördüm

O an anladım işte

Ülke batıyormuş

Batarsa batsın

Sarhoş bir liman memurunun kıyıya bağlanmış bir gemiyi izlemesi gibi her gün ülkenin batıp batmadığını gözlemekten bunalmadık mı?

Aşksızlığın bizi her gün biraz daha eksilttiğini, her gün biraz daha az, biraz daha eksik yaşadığımızı anlamıyor muyuz?

Bir aşk acısı bile çekemediğimizi

Duyguların en zavallısı ve zavallıların en sık yaşadığı duygu olan sıkıntının hayatımıza sahip çıktığını görmüyor muyuz?

Hatırlasanıza

Bazen bir çiçek kokusunun mızrak yarası gibi insanın içini parçaladığı

Bazen bir gülümsemenin insanı bir yıldız uçurtması gibi uçurduğu

Bazen ölümcül bir acının bile, çocuksu bir şakaya dönüştüğü zamanları

Aşkı

Acının, sevincin, sevişmenin coştuğu zamanları

“İşte yaşıyorum, ben aşığım kardeşler” diye bağırmak istediğiniz zamanları

Böyle zamanlar yaşamadıkça

Biraz sonra ölecekmiş gibi sevişmedikçe

Ölüme bile aldırmayacak kadar sevmedikçe

Ülke elden gidiyormuş, ne olacak?

Elden gitmiyormuş, ne olacak?

Bir karar verdim, aşık olmayan kimseyle politika da konuşmayacağım

Gülümsemeyi sevmeyen biriyle tartışmayacağım

Nisan geldi

Doğanın kuralları değişti

Benimkiler de değişti

Mustafa Koç ve AKP

Forbes dergisinin kapağında Mustafa Koç‘un fotoğrafı vardı, üzerinde de “Başarı endişesi Koç ailesinin rekor servet artışı sürer mi?” diye yazıyordu

Birkaç gün önce de Taraf gazetesinde WikiLeaks belgelerinde dönemin ABD elçisi James Jeffrey‘nin Mustafa Koç‘la 2009 temmuzundaki görüşmeleri yayınlanmıştı

O buluşmada Koç’un “2011 seçiminde AK Parti Meclis’te çoğunluğu kaybeder, koalisyon olur” dediğini okumuştum

Koç ailesi üzerine yorum yazılarına pek sık rastlanmaz, “İyi bir Koç ailesi yazısını ilgiyle okurum” diyerek dergiyi aldım

Ticari başarısı tartışılmayacak kadar büyük olan Koç Holding’in yönetim kurulu başkanının, kendi ülkesinin siyasi gidişatını doğru okuyamaması çok ilginç gelmişti bana

Parayı kazanmasını ve yönetmesini bu kadar iyi bilen bir grup, ülkenin siyasi sürecini nasıl bu kadar yanlış değerlendirir ki

Çünkü Koç ailesinin serveti bir yıl öncesine göre yüzde 73 artmış

Koç ailesinin toplam serveti 2010 yılında 71 milyardan 123 milyara çıkmış

Dergide anlatılana göre, 2001 krizinden sonra Koç Holding büyük bir sadeleşmeye gitmiş Genel performansındaki değişim de 2003 yılında Mustafa Koç’un holding yönetimini devralmasıyla başlamış

Faaliyet alanlarını 5 ana sektöre indirmişler

Migros‘u satıp Tüpraş‘ı almak bu kararın önemli hamlelerindenmiş Yani AK Parti hükümeti döneminde zenginleşme ve büyüme hep devam etmiş

WikiLeaks belgelerinde ortaya çıkan ABD elçisinin kendisinin sözleriyle ilgili tuttuğu nottan rahatsızlık duymuş olmalı ki Mustafa Koç, haberin hemen ardından bir açıklama yaptı:

“O zaman öyle dedim ama bu seçimde AK Parti birinci olur Ekonomi çok iyi gidiyor

Rakamlara bakılırsa ekonomi, Koçlar için baştan beri zaten hep iyi gidiyormuş

Peki, neden Mustafa Koç 2009’da AK Parti’nin gitmesini ‘dilemiş’ acaba?

Bunun cevabını bulamadım doğrusu

İshak Alaton’un cesareti!

İshak Alaton denince her zaman, cesur çıkışlar ve aydınlık fikirler gelir akla

Ama bu seferki başka sanki

TÜSİAD‘ın hazırlanan sivil anayasa konusunda insanın içini acıtan korkaklığı mı onu bu hale getirdi yoksa kendi hayatında mı birşeyler değişti bilmiyorum ama İshak Alaton bu sefer, onu tanıdığım halinden çok farklı bir cesarete sahip

Dostu,ortağı Üzeyir Garih cinayetinden sonra neredeyse ortalığa hiç çıkmayan İshak Alaton’un kararını bir şey değiştirdi ama ne?

İyi bir İshak Alaton röportajının zamanıdır bence

Danimarka filmlerinin büyüsü

Festivalin iyi filmlerinden birini seyrettim

Herşey Güzel Olacak

Orjinal adı Alting Bliver Godt Igen

Danimarka yapımı

2011 Oscarlarında en iyi yabancı film Oscar’ını alan film de Danimarka filmiydi

Daha İyi Bir Dünyada

Film isimlerine bakınca gerçekten merak ediyor insan Danimarka’daki hayatı, değil mi?

Sürekli umut tazelenmesi gereken birşey var sanırım

Gerçi Lars Von Trier tutkunu bir sinemaseverseniz, isimlere aldırış etmeden de Danimarkalı bir başka yönetmenin filmini de merak edebilirsiniz

Herşey Güzel Olacak‘ın yönetmeni Christoffer Boe da onlardan biri işte

Filmi gerçekten çok sevdim Böyle anlatmaya başladım ama en az 5 farklı başlangıçla anlatabileceğim bir filmdi bu

Filmde bir Türk oyuncu var Özlem Sağlanmak

Danimarka’nın başarılı tiyatro oyuncularından biri Filmde, bir senarist savaş üzerine bir senaryo hazırlıyor

Ve bir gece, Danimarka ordusunun Irak savaşında yaptıklarını, gizlice çektiği fotoğraflarla kamuoyuyla paylaşıp vicdanıyla baş etmeye çalışan Ali’ye arabasıyla çarpıyor Ali elindeki tüm dökümanları senariste veriyor ve film başlıyor

Fimdeki psikolojik gerilimin dozuna bayıldım

Gerçekleri ve hayalleri birbiriyle sürekli yer değiştirerek anlatan yönetmen, neyin gerçek olduğunu size bırakıyor

Ve ne kadar karıştırırsa karıştırsın, yine herşeyin altından -ülke Danimarka bile olsa- devlet çıkıyor Belki de bu yüzden film isimleri tesadüf değil

- Herşey Güzel Olacak

- Daha İyi Bir Dünyada

Bu arada festival filmini kaçırmış olabilirsiniz ama En İyi Yabancı Film Oscarı alan Daha İyi Bir Dünyada, vizyona girecekmiş

OPM ne kadar da güzel yöntemmiş!

İstanbul Deniz Otobüsleri‘nin özelleştirme ihalesini 861 milyon dolara Tepe-Akfen-Souter-Sera ortaklığı alınca, bütün gazetelerde İDO‘nun yeni sahipleriyle ilgili haberler vardı

En ilgimi çeken Akfen‘in sahibi Hamdi Akın‘ın başarısının sırrının OPM olması

Other People Money, yani başkasının kaynaklarıyla büyüme

Hamdi Akın “Kendi parası olan adam niye iş yapsın ki, çok mantıksız” diyormuş İDO işine de yine OPM formülüyle, yani banka kredileriyle giriyormuş Başarısının sırrı bu kadar basit olmasa gerek Bu cesur kararların ardında mutlaka Hamdi Akın‘ın kimseye söylemediği bir sırrı daha vardır

Sanem Altan

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com