Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bendemin, bendesisin

Bendemin Bendesisin

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bendemin Bendesisin

Bendemin Bendesisin Hikayesi - Hüzün Hikayeleri - İskender Yazıları

Diyojen,İskender''e ayağa kalkmadıHiç istifini bozmadıBinlerce insan,İskender geliyor diye kırılıp geçiyorken o,yerinden kımıldamadı bile''Sen ne yapıyorsun,gelenin kim olduğunu bilmiyor musun?''diye onu tartakladılarİskender:''Durun,dokunmayın!Gö rmüy or musun?İskender geliyor diye insanlar yerlere yatıp kalkıyorlarSen yoksa İskender''i tanımıyor musun?''dedi Diyojen:''Tanıyorum İyi tanıyorum ve sizi de iyi biliyorum''diye cevap verdi İskender:''O halde söyle! Kimim, ben?''

Diyojen:'' Bendemin bendesisin ( Esirimin Esirisin )dedi İskender sarsıldı

Yerinde duramadı ve atından indi''Ne demek bu?''dedi

Diyojen:''Sen toprak için insan öldürüyorsun Dünya benim esirim, kölem Sen de benim köleme köle olmuşsun Kim kime ayağa kalkacak?''dedi

İskender bunu kabullendi Diyojen''in büyük bir filozof olduğunu anladı ve dedi ki:''Dile benden ne dilersen!''

Diyojen:''Gölge etme başka ihsan istemem''

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com