![]() |
Kırmızı İşıkta Geçiyordu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kırmızı İşıkta Geçiyordukırmızı ışıkta geçiyordu ![]() ![]() ![]() Ona bu haberi vermek için sabırsızlanıyordum ![]() Okuldan çıkıp yolun karşısındaki durağa yöneldiğimde otobüsün duraktakileri alarak uzaklaştığını gördüğümde: ’’Hay Allah!’’ dedim ![]() ![]() Yolu geçip durağa doğru yürümeye başladım, on dakika sonra gelecek otobüsü beklemektense yürüyerek gitmeye karar vermem uzun sürmedi ![]() ![]() Hızlı hızlı giderken onun bu habere nasıl sevineceğini düşünüyordum ![]() Çevre yoluna geldiğimde kavşaktaki kalabalığı gördüm ![]() ![]() ‘’Yine mi kaza, buraya bir üst-alt geçit şart!’’ dedim ![]() Göz ucuyla kalabalığa baktım ama çok da ilgilenmedim, kazaya sebep olan tır ters bir şekilde yolu kapatmıştı ![]() ![]() ![]() ![]() Yaşlı bir amca yüzüme iyice eğilip:’’Dikkatsiz bunlar, kırmızı ışıkta geçiyordu ![]() ![]() ![]() ![]() İğrenmeyle karışık korkuyla irkildim ihtiyarın ölüm kokan nefesinden, boğulacak gibi oldum ![]() Hızla uzaklaştım evin önüne geldiğimde kazayı unutmuştum ![]() Asansör her zamanki gibi yine arızalıydı sekiz katı nefes nefese çıktım ![]() Zile bastım; açan olmadı, sürpriz bozulacaktı ama onu cep telefonundan aradım ![]() Telefonu uzun uzun çaldı sonra yabancı bir erkek sesi, muhtemelen polis: ‘’Bayan, aradığınız şahıs çevre yolunda bir kaza geçirdi, hastaneye kaldırdılar durumu iyi merak etmeyin diyordu ![]() _cânâ_ |
![]() |
![]() |
|