![]() |
Sarı Kelebek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sarı KelebekSuskun bir akşamüstü, karanlık vurunca pencerenin sekiz kareye bölünmüş camlarına,tahta örtülerin kapanma vakti gelmiştir artık ![]() _Ali pencereleri kapat! ![]() ![]() Duysada duymaz bir edayla ekranın kaşısında aheste hareketlerle istemsiz yeltenmeler ![]() ![]() ![]() _Ben kapatırım baba! ![]() ![]() _Sen dur! Ali kapatacak! ![]() ![]() Bir kaç gün önce parmağına takılan halkayla artık başka bir zincire bağlanmış olduğu gerçeği içini acıtıyordu babanın ![]() ![]() ![]() ![]() İki yaşındayken yine böyle bir pencere düşmüştü de başına,akşam eve gelipte’uyuyor’ dendiğinde yatağın yanına gelip ’bakmıştın yüzüme mavi mavi’ diye anlatırken gözleri bir kez daha dolmuştu babanın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sanki milat geçmişti, kaldırımın başında akşamüstleri babasının yolunu gözlerdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() _Babaaa!beni uçursanaaa ![]() Babasının belinden kepi alır küçük kafasına geçirirdi ![]() _Baba, no’luuurr ![]() ![]() ![]() Kavrayıverirdi belinin üstünden, akşam güneşinin eflatuna boyadığı göğe değdirirdi başını ![]() ![]() ![]() ![]() Sus pus olmuş zaman ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yola çıkıldı bir kere ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dile gelmeyen sevgiler kesişiyor sık sık bakışlarda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ’ Kokum, parmak izlerim, sesim size emanet ![]() ![]() ![]() ![]() diyor, dayanılmayası gidişinde sarı kelebek ![]() ’kanadım hara değdi yüreğim yara değdi lokman bana neylesin ayrılık cana değdi’ ’Yaşayacağım tüm yarınlarımdan fergat ediyorum ![]() ![]() ![]() ![]() kova270167 |
![]() |
![]() |
|