![]() |
Çöken Neydi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çöken NeydiMustafa, elmacık kemiğinin çıkıntısına konuşlanmış gözlüğünü yavaşça çıkararak emin bir ses tonuyla; - Ben bugüne kadar yapmış olduğum hiçbir tahminimde yanılmadım ![]() dedi gururla… Karşılığında hemen oracıkta alaycı bir ses duyuldu ![]() - Ne kadar da böbürlendin böyle! Ne o meteoroloji uzmanlığına mı soyundun? Mustafa, çakır gözlerinin üstüne kavis çizen kaşlarını yukarı doğru kaldırdı ![]() - Eğer bu yüzde yirmi yıldır ikamet etmiyorsan bana da Mustafa demesinler! On dokuz dersen bıyıklarımı keserim ![]() Gelen ses odayı kapladı bir an ![]() ![]() - Doğru gerçekten! Pekiyi nereden bildin? Mustafa sırtını iyice koltuğa yasladı ve dudağını hafif yana büktükten sonra sözcüklerin üstüne bastıra bastıra konuşmaya başladı ![]() - Buna sezgilerimin gücü, derin ve engin gözlem yeteneğim, yılların tecrübesi desem! - Çok da alçakgönüllüsünüz maşallah? - Pekiyi bir sakıncası yoksa neden o yüzü seçtiğini sorabilir miyim? Ses bir netleşiyor bir belirsizleşiyordu ![]() - Şartları ve alt yapısı buna oldukça müsaitti! Mustafa tekrar gözlüklerini taktı ve; - Bu ne demek oluyor şimdi? - Bazı insanlar vardır kendi tahliye kapısını bulamazlar ![]() ![]() ![]() ![]() - Yani suç sende değil öyle mi? - Elbette ki değil… Benim adım kasvet ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mustafa seri bir hareketle elindeki kalemi gazetedeki yüze yavaş yavaş yaklaştırdı ve dudaklara yaptığı yukarı doğru kavisle güzel bir gülümseme getirdi ![]() Bu defa gelen ses ağlamaklıydı ![]() - Lütfen dur! Göz göre göre beni dağıtıyorsun ![]() Mustafa ise aldırmadan daha da belirginleştirdi çizimini ve; - Ben kasveti hiç mi hiç sevmem ve şu anda seni dağıtmaktan müthiş zevk alıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kasvet, hep başkalarına çökerken şimdi resmen bozguna uğramıştı ![]() ![]() Kasvetten sonra gelen rahatlama, kara bulutları yırtarak kendine yer bulmaya çalışan güneş kadar huzur verir insana ![]() ![]() ![]() Aysel AKSÜMER |
![]() |
![]() |
|