Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
düğünler, ertelenmiş

Ertelenmiş Düğünler

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ertelenmiş Düğünler

Ertelenmiş Düğünler yazısı - Şule Meryem Canpolat yazıları

Her gencin rüyasıdır düğünlerBir de geçmişlere bakınca, hayalden öte bir şeydirSeven sevmeyen, büyük küçük demeden evlendirilir gençlerDüğünler bir aşamadır bu anlamdaErgenliğe geçiş gibi, evliliğe geçişler de büyük bir hadise olmuştur dünden bugüne

Teferruat saydığımız şeyler, düğünlerde temel şeyler haline gelmiştir bu yüzdenTakı tokasından tutun da gelin hanımın, çerezine kadar her ayrıntı inceden inceye düşünülmüştürGenç kızlar düğün öncesi; gelinden daha güzel olmanın yarışına girmiştir öyle kiAbiyeler, kostümler, tek tek ve özenle seçilmiştir günler öncesinden

Düğünler paskalyaları andırsa da günümüzde, insanlar için bir eğlence aracıdır sonuçtaŞekli, ruhumuza aykırı gelse de, zamanla bu şölenleri benimseriz biz deAnadolu'ya doğru gittiğimizde, düğünler; külkedisi masalından kıyasla genç kızların son şansıdır adetaZira kayınvalideler, pederler, uygun bir eş arayan damat adayları ile dolup taşar salonlar

Düğünlere sadece eğlence gözüyle bakmak, kısır bırakır bu geleneğiDedim ya, genç kızlar sırf bu gecede prenslerini bulabilmek için hiç yapmadıkları şeyleri yaparlar bazen

Mesela, kızını sokağa bile çıkarmaya ar eden, engeller koyan bir aile, düğün mü olacak diyelim?Çekinmeden, kavga etmeden gönderebilir kızını düğünlere, hatta düğün öncesi kuaförlere

Belki ömründe makyaj yapmamış kız; tek tek özenli ellerden geçer, saçları yapılır, eli yüzü boyanırEn şaşalı kıyafetler giydirilir, takılar taktırılırVe gelini bile arkada bırakacak bir şatafatla, gözükür adaylar düğün meydanında

Tabi amacım onları yermek ya da hor görmek değil bunları yazarkenMilletimizin hatta dünyamızın ahvalini ve bu husustaki gözlemlerimi paylaşmak acizane

Tanışmalar hep bu minvalde gelişir ve şekillenir genellikleBakışlar, takışlar ve el ele kaçışlar(:Bu şekilde başlar ülkemde neredeyse tüm hikayeler

Bu kadar kolay mı tanışmak, demeden geçemiyorum ben de?Bir ömrünü vereceğin eşini bir gecede seçmek?Bir kaç süzüşle ve rengarenk kıyafetlerle tamam mı yani her şey?Sanmıyorum

Gelin adayı kıza soruyorsunuz, düğün öncesi

-Kızım!Senn oğlanı beğendin mi?

-He, beğendim

-Hangi yönünü mesela?

-Ne bileyimKanım kaynadı işte

-Sevdin mi peki?

-Sevdiiimmm

Diye cevap veriyorve bu kız gibi bir çok kız daYa erkekler?Erkek olmadığım için o taraftaki vehameti yeterince gözlemleyemedim malesef

"Şimdi düşünüyorum da, evlenmek için beyin arkadaşını bekleyenler, leb demeden leblebiyi anladığı halde, bu hususta seçici davrananlarHatta sevdikleri zaman bir ömür sadakat ile ertelenmiş düğünlerine düşler büyütenler ne olacak"?

İnsanoğlu her konuda olduğu gibi, evlilik hususunda da iki zıt kutbu aynı anda ve yoğun şekilde yaşıyor malesefBir tarafta baktı-kaçtıya gelen evlilikler, diğer tarafta ertelenmiş birliktelikler

Neyse, kimseye diyecek sözümüz yokHerkes fikrinde hür, fiilinde hür, iradesinde hürdür

Şule Meryem Canpolat

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com