![]() |
Lütfen Seni Son Kez İncitmeme İzin Verir Misin |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lütfen Seni Son Kez İncitmeme İzin Verir MisinLütfen Seni Son Kez İncitmeme İzin Verir misin yazısı - _cânâ_ yazıları ’Seni incitebilir miyim ? Değiştirebilir miyim seni istediğim gibi ? Seni sen olmaktan çıkarsam, kendin bile tanımasan dönüp baktığında ![]() ![]() ‘Korktum mu ? Sanmam, endişeliyim sadece ![]() ![]() Kadın bencilce savurdu saçlarını, ne kadar da kendinden emindi ve çokbilmiş bir edayla devam etti: ’Ben senden izin almadan seni içimde öyle bir büyüttüm ki artık o gerçekten sen misin, ben bile emin değilim ![]() İstediğim hiç sen olmadın, seni değil ötende olanı istiyorum ya da aynadaki yansımanı ver bana ![]() Ayna yok mu, nasıl olur, görmüyor musun bendeki seni? Ben senin aynanım ve sen bende yansıyorsun, senin bile hiç bilmediğin özelliklerinle ![]() İşte ben, bu bendeki seni en çok bu: Doğru söz kadar yalın, yağmur suyu kadar berrak halinle seviyorum ![]() Gel diyorum usulca, sesim kırık, tedirgin ![]() Ya gelirsen diye de ödüm patlıyor ![]() Bir zamansız zaman seçip gelirsen ve ben hiç hazır değilsem ![]() Değilim, hiç hazır olmayacağım ![]() Hem gel diyorum en deli cesaretimle hem ölesiye korkuyorum ![]() Ben içimdeki seni öyle çok sevdim, öyle çok korudum, öyle çok yeşerttim ki ![]() Karşılaştığımızda; ya sen, o değilsen ![]() ![]() ![]() Gelme yıkma içimde yüreğimde çoğalttığım seni ![]() Sanırım buna en çok senin hakkın yok ![]() Mutlaka gafildim ki yollarına döktüğüm güller benden değildi ![]() Sana rastlamak ve seninle cebelleşmek -evet en doğru kelime bu sanırım ‘cebelleşmek’- niyetinde değildim ![]() Ben tesadüf diyeceğim sen illa ki aksilik edecek hemen düzelteceksin içinden, hayır, tevafuk diyeceksin ![]() Tamam, tevafuk olsun, bir kelime için seni mi kıracağım ![]() Umut ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir deniz kokusu var senden gelen bir yosun kokusu Başımı hafifçe kaldırıyorum gülümseyerek sanki seni görecekmiş gibi ![]() Ne var ki beni karşılayan koskocaman bir boşluk flu bir gerçek ![]() Asma suratını, gözlerim doluyor, yüzümde hâlâ deniz kokulu esinti, ısrarla ve yavaşça gözyaşlarımı dağıtıyor ![]() Ne kötü, kalsaydı keşke ![]() Bilge bir düşü konuşturmadık, erken susturduk ![]() Kendimizce kaygılarımız vardı ![]() Dilimizin ucuna gelen onca sözcük, cümle olmayı beklerken sapır sapır düştü, canları çok yandı ve sessiz sedasız geldikleri yere döndüler muzdarip ![]() Korktuk mu ? Kim bilir? Sanırım çok korktuk hem de çok ![]() Nasıl engel olunabilirdi ki? Ya da olabilir miydik? Mıknatısı ve çekim gücünü biliriz, bakma öyle sağ kaşını kaldırıp mıknatısa benziyoruz ![]() ![]() Çok mu kızdın şimdi? Kızma ![]() ![]() ![]() ![]() Hiç, sevgilin olmadım ![]() Olmak istemedim ki hiç ![]() Ne olmak istemiyorsun diye soruyorsun, eminim; gülümseyerek, çok hainsin ![]() Ne çok gülümsüyorsun ve söylediklerimin altında ne çok anlam arıyorsun ![]() Her şey içbükeyken ![]() Sırıtma ve anlamı ne, deme sakın ![]() Sokak şarkıları söyleniyor mudur bir yerlerde, mesela senin yaşadığın şehirde yağmurlar bildiğimiz şekilde mi yağıyor, deli deli? Buralarda hep ahmakıslatan ![]() Ve ben de mütemadiyen ıslanan ![]() Okul çıkışı denk geliyor ya, mevsimi de değil ki kırk ikindilerin ![]() Sırf meraktan soruyorum istersen cevap verme ![]() Sizin oralarda meridyen var mı ya da enlem boylam ![]() ![]() ![]() Foklar da ölüyor biliyorsun, acımasız bir şekilde öldürülüyor, nesilleri tükeniyor ![]() Ne güzel onlar bari mutlu olsun ![]() Bak şimdi; ne dedim ki düşürdün yüzünü gene sıkıldı canın, bunu anlayabiliyorum artık kullandığın kelimelerden ![]() Sahi, sen beni hiç rüyanda gördün mü? Bak şimdi şöyle bir rüya olsun: Ben beyazlar giyinmişim bir deniz fenerinin en üstünde olayım sen aşağıdan bak bana gülümse ama yanıma gelebilecek bir kapı olmasın ![]() Sonra sen öylece git, aklımda bu gidişin kalsın ![]() Sahi sen gerçek misin? Değilsin, düşsün ![]() Şimdi kimsesiz şehirleri seçiyorum gitmek için ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Albenisi olmasın gidilecek yerin yahut uzakta çok uzakta bir yer olsun ![]() Vardır ya terk edilmiş bir uzak şehir, küçük mutedil bir kasaba, ya da yemyeşil bir dağ köyü ![]() ![]() ![]() Yok, yok, köy olmasın, oralarda yabancılar dikkat çeker ![]() Tekin olmasın gideceğim yer -uğursuz demeyeceğim- sevmediğim kelimedir, uğursuz ![]() Bazı kelimeleri sevmiyorum ve kullanmıyorum, kendimce kendime sansür uyguluyorum ![]() Şimdi sen bu kelimeye de takılırsın biliyorum ![]() Eminim belleğinde uygun bir söz vardır bunun yerini tutacak ![]() Suyun kıyısına vururken sükûn Sözlerimizde aşk / ruhumuz sürgün Beni düşün bir kez Sonra gül, son gülüşün kalsın aklımda ![]() O, yeter bana ![]() Ve yetmediğini bilecek kadın/ suret dahi bilecek ![]() _cânâ_ |
![]() |
![]() |
|