![]() |
Yerli Dizi Yersiz Uzunsa Ne Yapmalı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yerli Dizi Yersiz Uzunsa Ne YapmalıYerli Dizi Yersiz Uzunsa Ne Yapmalı Yazısı - Yerli Dizi Yersiz Uzunsa Ne Yapmalı Başak Sayan - Başak Sayan Yazıları Geçen hafta senaristlerin önderliğinde sektör ayaklandı ![]() ![]() Ben de gidecektim ama aldığım grip ilacı yüzünden yataktan kafamı çıkaramadım ![]() İşin içinde olmayan bilemez ![]() Çekim süresi altı gündür, bir gün montaj, bir gün miksaj, bir gün de dublaj yapılır ![]() ![]() ![]() Bu da şu demektir: Saat sabahın 7 ![]() ![]() ![]() Çoğu kez özellikle teknik ekibin uyumak için sadece birkaç saati oluyor ![]() Eve gidip duş alıp, bir şeyler atıştırıp geri dönen insanlar da gördüm bu meslekte ![]() Oyuncuların işi teknik ekip kadar zor değil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Haftanın her günü bu şekilde çalıştığınızı düşünün ![]() ![]() Halbuki süreler daha kısa olsa insanlar daha medeni koşullarda çalışmaya başlayacaklardır ![]() Ama gel gör ki şöyle bir gerçek vardır ülkemizde; dizi filmlerin alığı reytingi başka hiçbir TV programı almamaktadır ![]() ![]() Normal reklam kuşaklarında 1 liraya satılıyorsa reklamın saniyesi, söz konusu dizilerde 3 lira, 5 lira ![]() ![]() Televizyon yöneticileri de baktılar buradan iyi para geliyor, dizilerin süresini uzatarak içine 10 adet reklam kuşağı koydular ![]() Süreler kısalsa reklam kuşakları azalacak ![]() Reklam kuşakları azalsa kasaya giren para da azalacak ![]() Yani; Biz istediğimiz kadar protesto edelim, pankart açalım, yeter artık diyelim, televizyon yöneticileri bu duruma bir el atmazsa durum değişmez ![]() Yeni yılda yapılacaklar 1 - Aylardır ara verilen spora tekrar başlanacak ![]() ![]() ![]() 2 - Mümkünse en kısa zamanda Jennifer Aniston'ın kolları gibi kollara sahip olunacak ![]() 3 - Giyilmeyen kıyafetler, kullanılmayan eşyalar için yaşanan kıyamama durumu son bulacak, hepsi birilerine verilecek ![]() 4 - Herkese aynı gün, aynı saate randevu verme gafletinden kurtulmak için ajanda tutulacak ![]() 5 - Saç modeli değiştirilecek, artık kısa saç kullanmaya ara verilip, son beş yılda oluşan 'Ceyda' imajı yok edilecek ![]() 6 - Yemek yapmak iyice öğrenilecek ![]() ![]() 7 - Asosyal olmaya biraz son verilecek ![]() ![]() 8 - Ailemi görmek için daha sık Ankara'ya gidilecek ![]() Yeni yılda yapılmayacaklar 1 - Kazanılandan fazla harcanmayacak ![]() 2 - Sinirlenip, sonradan pişman olacağım şeyler yapılmayacak ![]() ![]() 3 - Sürekli karbonhidrat tüketilmeyecek ![]() ![]() 4 - Enerjini tüketen insanlarla diyaloglar minimuma indirilecek ![]() 5 - İzlenmeyecek film, okunmayacak kitap alınmayacak ![]() 6 - Yazı yazmak için çalışma masasına oturulunca sürekli internete dalınıp, dar vakitler harcanmayacak ![]() 7 - Ayakkabı ve çanta alma çılgınlığına bir son verilecek ![]() Kadının parası olunca ![]() ![]() ![]() Cem Özer'le Nurgül Yeşilçay boşandı ![]() Boşanmanın ardından bir sürü neden ortaya atıldı, konuşuldu ![]() Cem Özer bununla ilgili 'kadının parası olunca kimseye eyvallahı olmaz, en ufak sorunda çeker gider' dedi ![]() ![]() Ben de oturdum, düşündüm taşındım; gerçekten böyle mi diye acaba? Sonra annemle babama baktım ![]() ![]() ![]() ![]() Ne fırtınalar, ne kasırgalar atlattılar ![]() ![]() Ama hiçbirinde vazgeçmediler birbirlerinden ![]() Neden, annemin babama katlanmak zorunda olması değildi ![]() Neden, annemin babamı hala bitmez bir aşkla sevmesiydi ![]() ![]() ![]() Babamın da bu aşkı bir biçimde diri tutmasındaydı ![]() Yani böyle örneklere günümüzde az rastlanır olmasının parayla alakası yok ![]() Neden, başka alternatiflerin farkında olmak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eee boşuna edilmiyordu o yemin; iyi günde, kötü günde ![]() ![]() ![]() Bu pazar için bir kaç öneri 1 - Ben Afleck'in hem oynadığı hem de ilk yönetmenlik denemesini yaptığı 'The Town' vizyondan kalkmadan görün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2 - Sinemaya gitmeden bir saat evvel bir kitapçıya uğrayıp hiçbir şey almasanız bile yeni çıkan kitaplara göz atın, CD'leri dinleyin, orada vakit geçirin ![]() ![]() 3 - Kalın kalın giyinip, yanınıza yakın bir arkadaşınızı, sevgilinizi ya da eşinizi de alarak Starbucks'tan satın alınan 'Naneli Mocha' ile kendinizden geçerek sokaklarda yürüyün ![]() Günün sözü Aşk birisinin önce kendini kandırmasıyla başlar ve diğerlerini kandırmasıyla sona erer ![]() ![]() ![]() ![]() Başak Sayan |
![]() |
![]() |
|