![]() |
Mutluluk Ve Şükretmek Üzerine |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mutluluk Ve Şükretmek ÜzerineMutluluk Ve Şükretmek Üzerine Yazısı - Mutluluk Ve Şükretmek Üzerine Başak Sayan - Başak Sayan Yazıları Kronik mutsuzluktan mustarip biriydim ben ![]() ![]() ![]() Hiçbir zaman elimdekiyle mutlu olmayı bilemedim ![]() ![]() ![]() Neyi başarırsam gözüm hep bir sonraki hedefteydi ![]() ![]() ![]() ![]() Bardağın dolu tarafına değil de boş tarafına bakmak gibi bir alışkanlık edinmiştim ![]() Mesela bir iş için uğraşır, çalışır, sonra onu elde ettiğim anda hemen bir sonraki iş için endişelenmeye, planlar yapmaya başlardım ![]() Kim ne verirse daha fazlasındaydı gözüm ![]() ![]() Hiç dönüp arkamı bakmadım kat ettiğim yola, hep bir sonraki sapaktaydı gözüm ![]() Hedeflerim hiç bitmedi ![]() ![]() Yani mutluluk, sürekli olarak henüz olmayan koşullara bağlıydı ![]() ![]() ![]() Sonra bir gün elime Japon doktor Masaru Emoto'nun kitabı 'Suyun Gizli Mesajı' geçti ![]() Japonlar kelimelerin titreşiminin 'Kotodama' adlı bir ruhta yattığına inanırlar ![]() ![]() ![]() ![]() Masaru Emoto duygusal titreşimleri fiziksel olarak ölçmeye karar vermiş ![]() ![]() ![]() Sonuç olarak Mozart veya Beethoven dinletilen buz kristallerinin göz kamaştırıcı olduğunu, Heavy Metal dinletilenlerin ise bozulduğunu ortaya koymuş ![]() ![]() Mesela şükretmek, sevmek kelimelerinin geçtiği konuşmalar yapılan su kristalleri yine düzgün ve çok güzelken, kötü sözlerin, küfürlerin geçtiği konuşmaları dinleyenler yine bozulmuş ![]() Çünkü her kelime, kendi içinde etrafına titreşimler yaymaktaymış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fotoğraflara hayranlıkla baktıktan sonra kendinize geliyorsunuz ve hayatınızda olduğu için mutlu olmanız ve şükretmeniz gerekenleri, her şeyi daha iyi fark ediyorsunuz ![]() Ve o güne değin ne kadar az şükretmiş olduğunuzu ![]() ![]() ![]() Ben başladım ![]() ![]() 'Tanrı'ya ailemi, sevdiğim işi, sevgilimi, dostlarımı, sahip olduğum her şeyi bana verdiği için ve beni bu denli sağlıklı kıldığı için şükrediyorum ![]() ![]() ![]() Ruhumun yolculuğu Bilenler bilir; astroloji benim özel ilgi alanımdır ve Hakan Kırkoğlu da benim hocamdır ![]() ![]() Kendisi inanılmaz biridir ![]() ![]() ![]() Ve astrolojinin eski ve kadim bir ilim olduğu gerçeğini değil de ortalıktaki şaklabanlar yüzünden bir 'fal' olduğunu düşünenlere çok güzel bir örnek oluyor çalışmalarıyla ![]() Daha evvel 'Göklerin Bilgeliği' adlı eski, klasik bilgilerin yer aldığı bir kitap yazmıştı ![]() Yeni kitabı 'Ruhun Yolculuğu' geçen hafta çıktı ![]() ![]() Mesela ben bir İkizler burcuyum ![]() ![]() Ama doğum öncesi tutulmam Koç'ta ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir savaşçı, savaş meydanında ne yapar? Sadece kendisine ve kılıcına odaklanmalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() Bu hayatta ise öğrenmeniz gereken şey bunun tam tersi, diplomasi ve ilişki kurmayı öğrenebilmek, önce 'ben' değil 'sen' diyebilmek, karşısındakini destekleyebilmek ![]() ![]() ![]() Benim testlerim bunlar ![]() Hakan Kırkoğlu'nun kitabı 'Ruhun Yolculuğu'nu okurken kendi içinizde bir yolculuğa çıkacak ve nedenini bir türlü anlayamadığınız davranış modellerinizi ya da başınıza neden sürekli aynı şeylerin geldiğinin yanıtını bulacaksınız ![]() ![]() ![]() Ve bence her ruhun neden burada olduğunu bilmesi, onları karanlıkta yürüme hissinden kurtaracaktır ![]() ![]() ![]() İtalyan mutfağı denilince ![]() ![]() ![]() Bana en sevdiğin dünya mutfağı hangisidir diye soracak olsanız hiç çekinmeden İtalyan mutfağı derim ![]() ![]() Tabii İtalyan mutfağı denilince akla hemen makarnalar ve mozzarella peyniri gelir ![]() ![]() ![]() ![]() Geçen hafta arkadaşlarım yeni açılar bir İtalyan restoranına davet ettiler ![]() İtalyan restoranı lafını duyunca bir sevindim, bir sevindim sormayın ![]() ![]() ![]() Tüm önyargımla birlikte Obika adlı restorana girip, bize ayrılan masaya oturduk ![]() ![]() ![]() ![]() Masaya ilk önce üçlü bir mozzarella tabağı geldi ![]() ![]() ![]() ![]() Mozzarellanın özelliği inek sütünden değil, manda ya da bufalo sütünden yapılıyor olması ![]() ![]() Şarküteri tabakları ve seçtiğimiz diğer yemekler de çok iyiydi ![]() ![]() ![]() ![]() Bize seçtiklerimizle ilgili bilgi veren garsona bir ara arkadaşım şöyle bir soru sordu: 'Neden marka logonuz Japon harfleri kullanmışsınız gibi görünüyor?' 40 yıl düşünsem aklıma gelmezdi bu soru ve o ana kadar da dikkat etmemiştim ama heyhat doğru bir gözlem çıktı ![]() ![]() Yediğimiz her şeyi çok beğenince dayanamayıp 'ben burayı yazıp, önereceğim' dedim ![]() ![]() ![]() ![]() Gel de inan! - Wikileaks belgeleri tüm dünyada maskeleri düşürdü ![]() ![]() ![]() - Belgelerden anlaşıldığı üzere tüm ülkeler birbirleri hakkında saydırmış da saydırmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - 10-15 sene evvel internet yoktu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Her ülke belgelerin kendini ilgilendiren kısımları dışında ilişki içinde oldukları ülkelerle olan kısımlarının da üzerine atladı ![]() ![]() ![]() ![]() - Diplomasi incelik isteyen bir iştir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Wikileaks belgelerinin tüm dünyada yarattığı diplomatik depremi ve ayrıntılarını kendisine aktaran yardımcılarına kahkahalarla gülerek karşılık veren İtalya Başbakanı Berlusconi'nin matrak, eğlenceli ve gamsız biri olmadığına gel de inan ![]() ![]() ![]() HAFTANIN SÖZÜ Bir pesimist her fırsatta zorluğu görür ![]() ![]() William Churchill Başak Sayan |
![]() |
![]() |
|