![]() |
X Jenerasyonu Kadınları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() X Jenerasyonu KadınlarıX Jenerasyonu Kadınları Yazısı - X Jenerasyonu Kadınları Dilek Önder - Dilek Önder Yazıları Kim bunlar? Anlatacağım ![]() ![]() ![]() Şöyle özetlemişler: “Başarılı, mutlu, çocuksuz!” Tabii bu üçü de zincir gibi birbiriyle bağlantılı olmalı herhalde ![]() ![]() ![]() Birinden biri olmazsa olmaz yani ![]() ![]() ![]() Mesela, başarılı ama çocuklu ![]() ![]() ![]() Çocuksuz ama mutsuz ![]() ![]() ![]() Veya çocuksuz ama başarısız ![]() ![]() ![]() Olmayacak! Hepsi bir arada olacak! X Jenerasyonundan olmanın başka şartları da var ![]() “X Jenerasyonu”nu temsil ettiği kabul edilen bu kişiler, 1965-1978 yılları arasında doğanları kapsıyor ![]() Şöyle bir araştırma yapmışlar: Günümüzde kariyer sahibi olan 30 - 40 yaş aralığındaki kadınların neredeyse yarısının çocuksuz olduğu ortaya çıkmış ![]() Diğer yarısı mutsuz demek! Ki öyle! Aralarından her kim çıkıp, “Yoo ![]() ![]() ![]() Bu kadar da iddialıyım ![]() Bir tek kadın grubu hariç: Kocasını sallamayanlar! Kendilerine hayat kuranlar ki onların sayısı da evliler içinde yüzde 1 falandır ![]() Biz yine araştırmaya dönelim ![]() ![]() ![]() Yüksek eğitim görmüş kadınların yüzde 43’ü, kariyerlerini aile kurmaktan öncelikli tutuyormuş ![]() İyi ![]() Yavaş yavaş yukarı doğru çıkıyoruz ![]() X Jenerasyonu kadınlarından uzun süreli bir ilişki içerisinde partnerleriyle birlikte yaşayanların oranı ise yüzde 75’miş ![]() Yani başarılı, mutlu ve çocuksuz kadınlar “bazılarının” sandığı gibi eciş-bücüş değil ![]() Eskiden danalar ve beceriksiz kadınlar, bu söylemleri çirkin, erkek bulamayan ve o yüzden feminist olduğunu sandıkları ya da umdukları kadınlardan beklerlerdi ![]() Ama ne oldu? Bazı kadınlar doğru yolu buldu ![]() Hem de hâlâ onların “eksik” olduklarına inanmak isteyen evli, çocuklu ve mutsuz bir çoğunluğa rağmen! “Bir de hayat arkadaşın olsaydı ![]() ![]() ![]() “Çocuğun olsaydı ![]() ![]() ![]() Diyen ![]() ![]() ![]() Kendini aklamaya çalışan bir çoğunluğa rağmen! Bakın şimdi ![]() ![]() ![]() X neslinin tipik bir örneği olan 44 yaşında bir kadın ne demiş? “Ben kadınların çocuk sahibi olmak için baskı görmediği bir nesilde yetiştim ![]() ![]() İşte bunu yapmayan kadınların er ya da geç, ama mutlaka bir gün geleceği nokta aynıdır: “Keşke bir işim olsaydı!” Dilek Önder |
![]() |
![]() |
|