Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
büyüyecek, damla

Nasıl Büyüyecek Damla

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Nasıl Büyüyecek Damla

Nasıl Büyüyecek Damla Yazısı - Nasıl Büyüyecek Damla İclal Aydın - İclal Aydın Yazıları

Damla, 6 aylık bir kız bebek Şehit 13 askerden biri olan Onbaşı Fahrettin Aksu’nun bebeği Şimdi Damla bebeğe bakacağız Sonra evlatlarımıza sarılacağız Sonra şükredeceğiz Sonra unutacağız ‘Barış’ı istemek yetmez, bunun için bir şey de yapmak gerek’ diye düşüneceğiz

Amaç budur! Normal hayatın akışını durdurmaktır Biz yemek yerken, güneşi izlerken, küçük sıradan hayatımızdan şikayet ederken boğazımızdaki lokmayı tam da orada bırakmaktır

Bu okuduğumuz kaçıncı çatışma, pusu, şehit haberi?

Tunceli’de, Diyarbakır’da, Elazığ’da uzun bir yola çıkmamış, o dağların arasından bir kez olsun otobüsle bile yol almamış, polis ve asker kontrollerinin, karakolların önünden geçmemiş, o coğrafyada yaşamanın ne olduğundan haberi bile olmayanların bilgisayar başında oturarak attıkları vahşi çığlıklar daha da korkutuyor beni

Dün Yayın Koordinatörü’mün beni aradığı sırada kendi küçük hayatımla ilgili planlar yapmaktaydım Önümde uzanan mavi denize bakıyor, geleceğe dair sıradan kaygılarımı gözden geçiriyordum Yazı günüm değildi Gazeteleri okumaktan kaçındığım, gözlerimi kaparsam, benim sorunum olmaktan çıkar sandığım haberleri atlıyordum Atlıyordum ama telefonun ucundaki ses kaçtığım bütün gerçeklerden yani ‘üzüntüden’ ibaretti sanki “Çok kötü geliyor sesin” dedim “Sorma Gelen fotoğrafların herbiri bir ayrı acı Biri var ki” dedi ‘Bana da gönderseniz’ dedim

Fotoğraf geldi

6 aylık bir kız bebek

Şehit 13 askerden biri olan Erzincanlı Uzman Jandarma Onbaşı Fahrettin Aksu’nun bebeği Eşi Hacer(20) ile internette tanışıp kaçarak evlenmişler Eşinin ailesiyle barışmak için 15 gün sonra Hatay’a gitmeye hazırlanıyorlarmış Hacer kocasının dönüşünü bekliyormuş

Hacer Aksu’nun annesi İsmihan Doğan ise kızı ile telefonla görüştüğünü, küs olmaları nedeniyle henüz yüz yüze görüşmediklerini, ancak 15 gün sonra barışmak için damadı ile kızının Kırıkhan’a geleceğini söylemiş Damadı ile telefonla konuştuğunu belirten İsmihan Doğan, “Konuştuğumuz kadarıyla damadım çok iyi bir insandı Kızımla kaçarak evlenmelerinin ardından beni arayarak özür diledi ’İzninizi almadan bir iş yaptık bizi affedin’ dedi Damadım, kızım ve torunum 15 gün sonra Kırıkhan’a gelecekti Onlarla kucaklaşıp barışacaktık Ancak evimize damadımın şehit haberi geldi Çok üzgünüz” demiş

Bakın mış miş Başkasının hayat hikayesi değil mi? Bizim başımıza gelmez sandığımız Şimdi nasıl büyüyecek Damla bebek? Hacer yaşamının bundan sonrasında daha 20 yaşındayken nasıl anlatacak kızına ülkesini Ne diyecek? Ne öğretecek Damla’ya? İnsan sevmekten bahsedebilecek mi?

6 aylık bir kız bebek

Ya da

Oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılıp Kürtçe ağıt yakan bir anne

Soru şu da olabilir: Sahnede Kürtçe sarkı söyledi diye bir şarkıcıya sandalye fırlatanlar, şehit olan Urfalı askerin Kürtçe ağıt yakan annesi karşısında ne yapacaklar?

30 yıldır süren bu savaşta Ben çocuktum şehit haberleri okurdum Hacer yaşındayken anne olsaydım ve bir erkek evladım olsaydı bugün askere göndermiş, eli kalbinde bekleyenlerden biriydimBenim çocukluğumdan benim anneliğime uzanan bu kadar uzun bir zaman diliminde bunun bitmeyeceği, bitirilmeyeceği akla gelir miydi? Ya da şu anda dokuz yaşında olan kızımın on sene sonra seveceği gencin askerliği nasıl geçecek?

Sandalye fırlatma haberlerini okuduktan ve Damla bebeğin fotoğraflarını gördükten sonra Bejan Matur’un kitabı ‘Dağın Ardına Bakmak’ geldi aklıma Kitapta silah bırakıp bugün yurt dışında yaşayan eski PKK’lılardan biri çatışmaya çıkmadan önce radyoda Türkçe sözlü şarkı dinlediği için örgütten aldığı uyarıyı anlatıyordu

Başka bir dilin şarkısına küfür etmek, nüfus kağıdında ülkenin doğusundaki şehirlerden biri yazan herkesi düşman bellemek, nasılsa bir hafta içinde unutulacak sanal protestolara haykırarak katılmak 6 aylık başka Damla bebeklerin yetim kalmasına engel olacak mı?

Şimdi 6 aylık Damla bebeğe bakacağız Sonra evlatlarımıza sarılacağız Sonra şükredeceğiz Sonra unutacağız ‘Barış’ı istemek yetmez, bunun için bir şey de yapmak gerek’ diye düşüneceğiz

Hiç değilse Nefret büyütmemek gerek İnanıyorsunuz değil mi buna

Yoksa nasıl büyüyecek Damla?

Kürtçe şarkıya

sandalye fırlatanlar Kürtçe ağıt yakan şehit annesine

ne diyeceksiniz

İclal Aydın

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com