Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
geçse, yıl

Kaç Yıl Geçse

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kaç Yıl Geçse

Kaç Yıl Geçse Yazısı - Kaç Yıl Geçse İclal Aydın - İclal Aydın Yazıları

Bazı şeyler değişmiyor Hızla değişen sokaklara, saçlara, insanlara rağmen

Siyasi düşüncesi bile eğilip bükülebiliyor da insan, kaderinde ters giden kimi şeyleri değiştiremiyor işte

Her özel günde aynı yazıyı yazar olduğumu fark ettim Aynı Anneler Günü, aynı bayramlar, aynı Sevgililer Günü Aynı şeyi bin kere de söylese değişmiyor ne yazık ki bir şeyler Neler yazmışım diye baktım arşivime Sanki dün gece çıkmış o kelimeler kafamdan ya da hiç çıkmamış, hep orada duruyorlarmış Bir ezber gibi yine aynı yazıyı yazmaya meyilli ellerim 2009 haziranında “Babalar Günüm kutlu olsun” demişim ve şöyle devam etmişim:

Bence bugün benim Babalar Günüm kutlu olsun

Ve benim gibi çocukluğundan bu yana

kendini sürükleyen, sürükleye çekiştire bugüne getirdiği kendinden hem anne hem baba yapmaya çalışan kadınların Babalar Günü kutlu olsun

Tek başına kadınların Babalar Günü kutlu olsun

Bekâr annelerin Babalar Günü kutlu olsun

Dul annelerin Babalar Günü kutlu olsun

Kocası bir imza yüzünden hapiste olan

ve çocuklarına çaresizlikle sahip çıkmaya

çalışan o genç kadının Babalar Günü kutlu olsun mesela

“Seni bu hafta sonu kesin alacağım” diyen babasını pijamasının altına botlarını giyip pencerede saatlerce bekleyen, beklediği gelmediğinde boynunu büküp çizgi film seyreden o dört yaşındaki kız çocuğunun mangal yürekli annesinin Babalar Günü kutlu olsun

Uzatmayacağım

Ben bugün hem kadın hem erkekmiş gibi yaşamayı başaran kadınların “Babalar Günü”nü kutluyorum hepsi bu

Ben çocukken annem bekâr bir anneydi Güzel bir kadındı Başarılıydı

Kardeşimle bana hem anne hem baba

olmaya çalışırdı Seksenli yıllarda, güzel,

modern ve boşanmış bir kadına bugünkü

kadar sık rastlanmazdı

Biraz toplumsal baskılar biraz iki kız çocuğu büyütmeye çalışmanın telaşı onu genç yaşında otoriter bir erkeğe çevirmişti âdeta Belki de bu yüzden hep sert, hep çatık kaşlıdır hafızamdaki resmi Benim şımarabileceğim bir alanım hiç olmadı annemle ilişkimde Yaptığım her işi ona beğendirmeye, onayını almaya çalışırdım ve annem çok zor beğenirdi Annem sanki benim subay babamdı

O zamanlar korkuyla karışık ilişkimizden şikâyetçiydim Her yaşıtım gibi anneme çocuksu eziyetler etmek isterdim ama asla böyle kapı açmadı, hiç izin vermedi

Yıllar yıllar sonra “Sana biraz sert davrandım ama ben de çocuktum, gençtim Korkuyordum Sizi yetiştirirken hata yapmaktan, yeterince iyi olamamaktan korkuyordum Ama şimdi geçmişe bakınca babanızın yokluğunu belli etmemek için anneliğimi kenara bırakıp size çok otoriter davrandığımı görüyor ve çok üzülüyorum” dedi

Ben 17 yaşında üniversiteye hazırlanırken annem 37 yaşındaydı

Hayat bana tıpkı annem gibi fazla şımarma şansı tanımadı

Ama en azından bekâr bir anne olarak annemden daha şanslı olduğumu düşünüyorum

Yeni yaşam bizi erkeksileştiriyor Üstelik bunu erkekler kendileri yapıyor Kendi elleriyle yaratıyorlar rakiplerini Kadınları, eski eşleri, sevgilileri, bugünküleri fark etmez ilgisizlikle, umursamazlıkla, vurdumduymazlıkla cezalandırabildiklerini düşünüyorlar belki Belki değil besbelli

Ve bunu yaptıkça öyle bir ateşte eritip suda çeliğe çeviriyorlar ki o kadın yüreğini

Bugün kusura bakmayın öyle çok romantik olup bütün babaların babalar Babalar

Günü olsun demeyeceğim Hak etmeyen kimsenin hiçbir şeyi kutlu olmasın!

Bence bugün

Çocuğunu bir başına büyüten bütün kadınların Babalar Günü olsun

Senin de anne

İclal Aydın

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com