![]() |
Kaç Yıl Geçse |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kaç Yıl GeçseKaç Yıl Geçse Yazısı - Kaç Yıl Geçse İclal Aydın - İclal Aydın Yazıları Bazı şeyler değişmiyor ![]() ![]() ![]() ![]() Siyasi düşüncesi bile eğilip bükülebiliyor da insan, kaderinde ters giden kimi şeyleri değiştiremiyor işte ![]() ![]() ![]() Her özel günde aynı yazıyı yazar olduğumu fark ettim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bence bugün benim Babalar Günüm kutlu olsun ![]() ![]() ![]() Ve benim gibi çocukluğundan bu yana kendini sürükleyen, sürükleye çekiştire bugüne getirdiği kendinden hem anne hem baba yapmaya çalışan kadınların Babalar Günü kutlu olsun ![]() ![]() ![]() Tek başına kadınların Babalar Günü kutlu olsun ![]() Bekâr annelerin Babalar Günü kutlu olsun ![]() ![]() ![]() Dul annelerin Babalar Günü kutlu olsun ![]() ![]() ![]() Kocası bir imza yüzünden hapiste olan ve çocuklarına çaresizlikle sahip çıkmaya çalışan o genç kadının Babalar Günü kutlu olsun mesela ![]() ![]() ![]() “Seni bu hafta sonu kesin alacağım” diyen babasını pijamasının altına botlarını giyip pencerede saatlerce bekleyen, beklediği gelmediğinde boynunu büküp çizgi film seyreden o dört yaşındaki kız çocuğunun mangal yürekli annesinin Babalar Günü kutlu olsun ![]() ![]() ![]() Uzatmayacağım ![]() ![]() ![]() Ben bugün hem kadın hem erkekmiş gibi yaşamayı başaran kadınların “Babalar Günü”nü kutluyorum hepsi bu ![]() ![]() ![]() *** Ben çocukken annem bekâr bir anneydi ![]() ![]() ![]() Kardeşimle bana hem anne hem baba olmaya çalışırdı ![]() modern ve boşanmış bir kadına bugünkü kadar sık rastlanmazdı ![]() Biraz toplumsal baskılar biraz iki kız çocuğu büyütmeye çalışmanın telaşı onu genç yaşında otoriter bir erkeğe çevirmişti âdeta ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O zamanlar korkuyla karışık ilişkimizden şikâyetçiydim ![]() ![]() ![]() ![]() Yıllar yıllar sonra “Sana biraz sert davrandım ama ben de çocuktum, gençtim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben 17 yaşında üniversiteye hazırlanırken annem 37 yaşındaydı ![]() ![]() ![]() *** Hayat bana tıpkı annem gibi fazla şımarma şansı tanımadı ![]() Ama en azından bekâr bir anne olarak annemden daha şanslı olduğumu düşünüyorum ![]() Yeni yaşam bizi erkeksileştiriyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ve bunu yaptıkça öyle bir ateşte eritip suda çeliğe çeviriyorlar ki o kadın yüreğini ![]() ![]() ![]() Bugün kusura bakmayın öyle çok romantik olup bütün babaların babalar Babalar Günü olsun demeyeceğim ![]() ![]() ![]() Bence bugün ![]() ![]() ![]() Çocuğunu bir başına büyüten bütün kadınların Babalar Günü olsun ![]() ![]() ![]() Senin de anne ![]() ![]() ![]() İclal Aydın |
![]() |
![]() |
|