Yaş’Lanıyorum |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yaş’LanıyorumEvet yaş’lanıyorum ![]() Bir yılı daha geride bıraktım![]() İyisiyle kötüsüyle, acısıyla tatlısıyla, tamamlanmış ya da yarım kalmış her şeyiyle, bir yıl daha hızla kayıp geçti ömrümden![]() ”Geçen gün ömürdendir” (1) İnsanoğlunun makûs kaderi olsa gerek, küçükken büyümeye, büyüdükten sonra ise çocukluğa özenmek ![]() ”Her yaşın ayrı güzelliği var bilirim” (2), ama şu bir gerçek; çocukluktaki safiyet kimsede kalmıyor büyüdükçe![]() Ve o zamanlara has tatlar da öyle![]() Bu nispette her geçen yıl ve her geçen gün biraz daha fazla özlüyorum çocukluğumu![]() Ki o zamanlar daha az şey kayıp gitmişti ellerimden ve ehemmiyeti daha az olan şeyler![]() Büyüdükçe daha çok şeye sahip olsak da, o nispette artıyor yitiğimiz ve yitikliğimiz![]() Biz büyüyoruz ve bizimle birlikte büyüyor içimizde bazı şeyler![]() Biz büyüyoruz ve içimize dışımıza sığmıyor bir şeyler![]() Örneğin kelimeler![]() Onlar da sığmıyorlar bir yere![]() Muzip bir çocuk gibi oluyor, sahip olamıyoruz bazen kelimelere![]() Kimi zaman bir öfke arbedesinde çıkıveriyorlar dudaklarımızın arasından![]() Kimi zamansa bir hayal kırıklığı neticesi, firar edip kaçıyor kalp aralığımızdan![]() Kelimeler de çocuk gibiler![]() Ama çocukluğum kadar uzak/ta değiller…Evet, belki her yıl çocukluğumdan biraz daha uzaklaşıyorum ![]() Çevremde büyüdüğüm imâsını güden bakışlar her geçen gün biraz daha artıyor belki![]() Belki parklardaki salıncaklara bile oturtmuyorlar artık beni![]() Ama içimde bir yerlerde hâlâ var olma savaşı veren bir çocuğun varlığını henüz bilmiyorlar![]() O çocuğun diliyle ve inatla sesleniyorum şimdi onlara;“Küçüğüm, daha çok küçüğüm…” (3) Ve her yılın şükrünü eda ediyorum yine/yeniden… İçimde var olan o çocuk hüznüyle… Hüzün Seli / Bir Yaş Yazısı |
|
Yaş’Lanıyorum |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yaş’Lanıyorumgeçen zamanın ne götürecegini kestiremiyor insan,illa geçip gittikden sonra farkına varmak gerek belki hayatta bu yüzden güzel herşeyi tadında algılayacak ![]() ! öyle dolu dolu yaşayacaksıngülerken yanakların sızlıyacak,aglarkende hiç susmıyacakmış gibi aglamak gerekecek ve gün geldi öldügünde ise;insanlar şimdiye kadar böyle bir ceset görmediklerini ima edecekler nasılmı hani yarım ay gibi hafif tebesüm ![]() ![]() ![]() eline saglık,içimden geldi benimde ![]()
|
|
|
|