![]() |
Temel Çelişki |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Temel ÇelişkiTemel Çelişki Yazısı - Temel Çelişki Başak Sayan - Başak Sayan Yazıları Kadın erkek ilişkilerinde sonu gelmez bir sorun yumağı oluşturur bu durum ![]() ![]() Bekar olan ya da ilişkilerinde dikişi tutturamayanların büyük bölümü ise 'serüven' ihtiyaçlarını tıka basa doyurmuşlar, bu sefer kendini belli eden 'güvenlik' ihtiyacı ile boğuşmaktadırlar ![]() Evli olanların dışarıda olmak istemesi, bekar olanların ise içeride yani evli olmayı istemelerinin nedeni, bu temel çelişkidir ![]() Aynı durum uluslar, liderler ve toplumlar için de geçerlidir ![]() ![]() ![]() 1815 yılında Napolyon sürgün edildiği Elbe Adası'ndan kaçarken hiç kimse onun yönetimi tekrar elde edebileceğini düşünmemişti ![]() Yıllarca Fransa halkını zaferler, savaşlar, ani çıkışlar, kahramanlıklar ve meydan okumaları ile beslemişti ![]() ![]() ![]() Yerine geçen Kral 18 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yıllarca Napolyon'un 'serüvenleri' ile yorulan halk, 18 ![]() ![]() Ama bir süre sonra beklenen şey gerçekleşmeye başlamış ve uyanan temel çelişki diğer ihtiyacı doğurmuştu ![]() Fransa halkının yeniden uyanan 'serüven' ihtiyacı doyurulmayı bekliyordu ![]() ![]() ![]() Aynı süreci şu anda ülke olarak biz de yaşamaktayız ![]() ![]() Şimdi artık 'güvenlik' ihtiyacı ön planda ![]() Ve bu ihtiyacı doyurabilecek başka bir lider figürü ortaya çıktı ![]() ![]() ![]() Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu kadar coşkuyla karşılanmasının temel nedeni işte bu ihtiyaç ![]() Halk artık gerilmeden, kasılmadan, sakin, huzurlu bir atmosfer hayal ediyor ![]() Türkiye'de değişim kapıda ![]() ![]() ![]() ![]() CEKETİN SIRRI VE JACKIE KENNEDY Geçen hafta İpekyol firmasının ürettiği bir ceket takım Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ve Tokat Milletvekili Dilek Yüksel tarafından giyilip pişti olununca herkes bu ceketi konuşmaya başlamıştı ![]() Ben de kendime bir şeyler bakmak için İpekyol'a gitmeye karar verdiğimde aslında aklımda bu ceket yoktu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 'Bir dakika, bir dakika' dedim; 'Yoksa bu, o meşhur ceket mi?' Yalçın Bey gülümseyerek onayladı ![]() ![]() ![]() ![]() Ceketin ne özelliği var derseniz, şunu söyleyebilirim; klasik dokunuşlara modern yorumla birlikte romantik bir hava katmışlar ![]() ![]() ![]() Yalçın Bey önümüzdeki sezonu anlatırken küçük bir kıskançlık yaşadım ![]() Nimet Çubukçu sezon satışları başlamadan evvel bu showroom'a gelip beğendiği her ürünü not ettirirmiş ![]() ![]() Kıskançlığıma yenildim ve dayanamayıp söyleyiverdim ![]() 'O halde ben de her sezon öncesi gelip beğendiklerimi seçeceğim, siz fatura ile beraber gönderirsiniz bana' ![]() Yalçın Bey söz verdi ![]() ![]() ![]() ![]() BİR ERKEKTE OLMASI GEREKEN ÖZELLİKLER 1-Güçlü olmalı fakat gücü para ile eş anlamlı görmemeli ![]() ![]() ![]() ![]() 2-Şefkatli olmayı bilmeli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3-Duygularını göstermekten öcü gibi korkmamalı ![]() ![]() ![]() 4-Sahiplenmek ile hükmetmek fiilleri arasındaki farkı iyi bilmeli ![]() 5-Yalan söylemesi gerekiyorsa o güne kadar oluşturduğu rutine uygun yalan söylemeli ![]() ![]() 6-Ne zaman bir adım ilerleyip ne zaman bir adım geri gideceğini iyi bilmeli ![]() 7-Giyinmenin kendini ifade etme şekli olduğunun farkında olmalı ![]() 8-Dürüst olmalı ![]() ![]() ![]() 9-İlginin bir kadının en önemli besini olduğunun bilincinde olup, arada kilometrelerce mesafe olsa bile bunu gösterebilmeli ![]() ![]() ![]() Başak Sayan |
![]() |
![]() |
|