Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cehenneme, övgü

Cehenneme Övgü

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Cehenneme Övgü

Cehenneme Övgü Yazısı - Cehenneme Övgü Başak Sayan - Başak Sayan Yazıları

En korkunç savaş insanın kendiyle yaptığıdır

Aklın başka, yüreğin başka bir şey söylemesiyle başlar Şiddetlendikçe bir iç savaşa dönüşür adeta

Yıkıcı, yok edici, ıstırap verici

Öyle ki nefes almakta bile zorlanır insan bazen

Gözlerini kapatır düşünmemek için Günlük koşuşturmalarla unutmaya çalışır iç savaşının nedenini

Bazen şükreder haline; pişmanlık ve vicdan azabı duymadığı için içinde

Pişmanlık ve vicdan azabı

İnsanın kendisinin yarattığı cellatları

Yine de bunları hissetmemek, iç savaşı bastırmaya yetmez böyle bir durumda

Cehennemdir aslında bunun adı

Kendini Beatrice için cehennemden geçmeye kalkan Dante gibi hissedersin

Vergilius önderliğinde geçerken tek tek cehennemin katmanlarını, Dante kabul etmişti içindeki savaşı

Kabullenmek savaşı ortadan yok etmese de hafifletiyordu acısını en azından böylece

Karşılaşırken bir bir Homeros, Ovidius, Sokrates, Platon, Demokritos'la, hayatta en önemli şeyin kabullenmek olduğunu anladı bir anda

Hele Girit Kralı Minos'un ona söylediklerini hiç unutmadı;

'Bırak! Alnına yazılı yolculuğa çık Her isteği yerine getirenin isteği böyle! Onun arzusu olmadan yaşar mıydın sanıyorsun tüm bu acıları? Sana başka türlü nasıl öğretecek sahip olduklarının değerini sonra?'

Akıl ile yüreğin çarpışması

Çaresizce oturup birinden birinin kazanmasını beklersin böylece bu savaşta

Bazen akıl kazanır bazense yürek

Ama kim kazanırsa kazansın insan hep kaybetmiş hisseder kendini nedense

Bir yanı hep eksik kalırmış gibi

Bu yüzden en iyisi kabullenmek zayıflığını

Çünkü hiç kimse güçlü olamaz her isteği yerine getirenin dışında

İnsansın Ya kabul edeceksin zayıflığını ve dindireceksin içindeki savaşı

Ya da direneceksin ve için için yanarken kendi yarattığın cehenneminde

Övgüler düzeceksin o cehenneme

BİR SERGİ

İnsan, sanatın bir dalıyla ilgileniyorsa ister istemez diğer sanat dallarına da kayıtsız kalamıyor

Hepsiyle beslenmek istiyor

Gittiği bir sergi, gördüğü bir resim, dinlediği bir müzik, dokunduğu bir obje, okuduğu bir kitap bambaşka kapılar açabiliyor ruhunda ve aklında

Daha evvel aklına gelmemiş orijinal fikirler bulabiliyor kendine dair baktığı o farklı pencereden

Sevdiğim arkadaşlarımdan biridir Şeyda Cesur

Sıcak, içten bir insan olmasının yanı sıra sanatında kendine özgü bir çizgi edinmiş ve bu çizgi doğrultusunda yeni şeyler denemekten korkmamış birisidir

Ne zaman Nişantaşı'ndaki atölyesine gitsem bambaşka fikirler getirir aklıma resimler

Şimdilerde 'Resume; Ben, kendim ve CV'im' adını verdiği yeni sergisinin heyecanını yaşıyor

İnsanın içinde unuttuğu gerçek benliğiyle hangi anlarda temasa geçip, o temasla hayattaki yolunu nasıl belirlediğini anlatırken farkında olmadan yaşadığın yılların, olayların insanların hayatını nasıl etkilediğini anlatmaya çalışıyor

'Ben nasıl ben oldum'a bir nevi cevap arıyor

Eğer bu aralar başka bir pencereden kendinize bakmak, daha evvel üzerinde düşünmediğiniz şeyleri düşünmek ve beslenmek istiyorsanız, Şeyda Cesur'un bu cesur sergisini gezmelisiniz

Adres: Merkür Galeri Teşvikiye Mah Şakayık Sokak Aylin Apt No: 75/5 Nişantaşı

Tel: (0212) 231 69 87

ÖZEL Mİ YOKSA GENEL HAYAT MI?

Başbakan seçim öncesi iyice kızışan ve çirkinleşen ortamda yapılan kaset komplolarını kınayacağı yerde, 'Eşi ile olan görüntülerini çekmemişler ki Eşi olsaydı özel hayat olurdu Eşi dışındaki biri ile genel oluyor' dedi

Açıklamayı duyunca güleyim mi ağlayayım mı bilemedim

Alttan alttan komploculara 'helal olsun oğlum sizlere, gösterin bu ahlaksızlara gününü' mesajı vermesini geçtim, bir ülkenin başbakanı nasıl olur da özel hayat kavramının nerede başlayıp nerede bittiğini bilemez dedim

Yani bir insanın başka bir insanla sevişmesinin mahrem kabul edilmesi için seviştiği kişinin onun eşi olması gerekiyor diyor başbakan

Eğer eşi değilse, bu mahrem bir konu olmaktan çıkıyor Genel bir konu oluyor

E o halde otobüslerde, trenlerde sevişmek yasak olmasın

Sonuçta genel hayatı toplum önünde yaşamıyor muyuz? O halde her yerde sevişebiliriz demek oluyor bu

BİR ÖNERİ

Hakkında açılan tüm davalardan beraat eden, tüm yaşamı boyunca cehalete ve gericiliğe karşı savaşan, bu uğurda büyük bedeller ödeyen Türkan Saylan'ın ölmeden evvel vasiyet ettiği belge niteliğindeki kitabı yayınlandı

Eğer dönen oyunların perde arkasını görmek istiyorsanız

Eğer yalan ve iftiraların nasıl tezgahlandığını anlamak arzusundaysanız

Eğer Fethullah Gülen kasetlerini, MİT raporlarını, terörist örgüt ilişkilerini merak ediyorsanız

Ve en önemlisi aydınlık yarınlar için savaşmış bu kadının vasiyetini okuyarak tarihe düştüğü nota şahit olmak istiyorsanız

'Son Nefeste Son Savunma' adlı kitabı hemen alıp, okuyunuz

HAFTANIN SÖZÜ

Biz hepimiz bir çömlekçinin elindeki çömleği andırırız Hiçbir çömlek de çömlekçiye: 'Beni niçin böyle yoğurdun?' diyemez

Daniel Defoe

Başak Sayan

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com