Bir Bakışta |
07-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bir BakıştaBir Bakışta Yazısı - Bir Bakışta Dilek Önder - Dilek Önder Yazıları Uzmanlar artık hangi noktaya gelmişler biliyor musunuz? Bir bakışta evliliğine ömür biçebiliyorlarmış Bir bakışta! Ne var? Ben de biçerim Biçerim, bir de üzerine takım elbise dikerim! Heh heh hee Önce onlar nereden, nasıl anlıyorlarmış bakalım Bu uzman psikologlar daha önce de mutlu evliliğin sırlarını ortaya çıkarmışlar Ha, tamam o zaman! Bütün dünya buna inansa, hayat bayram olsa!!! O da yetmiyormuş gibi, boşanmanın çeşitli tekniklerle önlenebilir olduğunu da kanıtlamışlar Özel bir teknik geliştirmişler; atölye çalışmalarıyla bu tekniği çiftlere öğretiyorlarmış Bizimkilere öğretsinler, Tunalı’da, “Ben eşşeğim” diye bağırmayan adidir! Gerçi öğrenirler öğrenmesine de, iş uygulamaya gelince kimse kıçını kaldırmaz Anca herkes birbirini suçlasın Yine de şu teknik üzerine bir ara kafa yormayı düşünüyorum Nasıl bir teknik olabilir diye Şimdi evliliklerin ömrünü bir bakışta nasıl anlıyorlarmış, ona yoğunlaşalım Yüzde 90 tutuyormuş Tutar tabii Zira hiçbir evliliğin yürümemesi gerekiyor da, marifet ona dayanabilmek! Niye dayanıyorsa! Laf da amma uzadı ha! Nereden anlıyorsun kardeşim? İlişkileri yaralayan, ‘Mahşerin dört atlısı’ dediğimiz davranış biçimleri varmış Bunlar: Eleştiri, aşağılama, savunmada kalma ve görmezden gelme (içine kapanıp iletişimi kesme) Bunları yapmayacaksın yani İyi de, bunu bir bakışta nasıl anlayacaksın? Ancak evlerine gizli kamera koyacaksın ki bu çok kolay(!) öyle anlarsın Yoksa senin yanında otomatik olarak “misafir yanında“ konumuna geçerler ve sen de dersin ki, “Bunlar asla ayrılmaz!” Öyle eleştiri, kapanma falan bunlar uzun işler Ama ben Ben gerçekten de bir bakışta anlarım Üç vakte kadar kim ayrılır kim ayrılmaz, bulurum Ayrılma potansiyeli var mı? Kriz mi yaşanıyor? Ayrılamadıklarından mı birlikteler? Yani bir evliliğe, bir ilişkiye ayrılık havası bulaşmış mı, bulaşmamış mı iddialıyım, çıkarırım Hem de kıvırmadan Hem de madde madde Buyrunuz 1- Sürekli el ele dolaşıyorlarsa 2- Devamlı “Biz çok mutluyuz” diyorlarsa 3- “Karımdan başkasına âşık olmadım” diyorsa 4- “Benim kocam yapmaz” diyorsa 5- Dövme yaptırmışlarsa, birbirlerinin isimlerinden 6- Salonlarında en mutlu anlarında, sarılmış ve gülerken çekilmiş fotoğrafları duruyorsa 7- 7 yıl sonra eve köpek alındıysa 8- Adamın ayrıca çalışma odası varsa 9- Kadın kendini botox ve türevlerine verdiyse Kesin Ayrılık rüzgârları esiyor demektir Dilek Önder |
|