![]() |
Aldanmak |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() AldanmakAldanmak Yazısı - Aldanmak Başak Sayan - Başak Sayan Yazıları Uzun bir yoldan geldim ![]() ![]() ![]() ![]() Öyle ki yürümek de tırmanmak da zor işti doğrusu ![]() Kimi zaman düştüm, kalkamadım hemen yerimden ![]() ![]() Yol uzun olunca çok kişiyle karşılaşıyor insan ![]() Hele de yalnızsa en çok yoldaş arıyor ![]() Yoldaş dediğin nedir? Yanında, arkanda, sağında, solunda duran ![]() ![]() İlle benzer olmanız da gerekmez ![]() ![]() Önemli olan tek şey sevmek burada ![]() Tabii dürüst ve yalansız olmak gerek bu arada ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Asıl aldatmak yalan söylemek ve aptal yerine koymak sonuçta ![]() Gerçek dost ![]() ![]() ![]() Gerçek yoldaş ![]() ![]() ![]() Hayat ne zaman çıkarır karşına onu bilinmez ![]() ![]() Bulduğumu sandığım anlarım oldu benim de ![]() Karşıma bazen gerçek, bazense sahte yüzler çıktı ![]() Kimi zaman hemen anladım bunu, kimi zamansa anlamak uzun sürdü ![]() Kimi zaman fena intikam planları kurdum, kimi zamansa sadece sustum ![]() Ama yine de hiç pişmanlık duymadım verdiklerime ![]() ![]() ![]() En çok da sevgiye ![]() ![]() ![]() Çünkü ben sevgime hiçbir zaman sınır çizmedim, hiçbir zaman hesap etmedim, hiçbir zaman karşılık beklemedim ![]() Nedensiz sevdim ![]() ![]() ![]() Çünkü nedeni olmaz gerçek sevginin ![]() ![]() ![]() Ama bunun karşılığında tek bir şey bekledim; Dürüstlük ve vicdan ![]() ![]() ![]() Bazen bunu da çok gördüler ama ![]() Gözlerimin içine baka baka yalan söyleyebildiler! Utanmadan, gizli oyunlarla aldatabildiler sinsice! Vermeye korktukları ne kadar şey varsa verebildiler benim dışımda başkalarına! Şimdi düşünüyorum; En büyük meziyetim insan biriktirmektir benim ![]() Onların ise kaybetmek ![]() Bu durumda; İnsan karşısındakini değil kendini aldatmış olur aslında ![]() ![]() ![]() Yani ben aldanmadım, onlar aldandılar ![]() Bu oyunda kaybeden ben olmadım ![]() Çünkü onlar zaten insan kaybetmeye çoktan alışmışlar ![]() ![]() ![]() SANATÇI OLMAK Zordur sanatçı olmak ![]() ![]() ![]() Herkesin yapabileceği bir şey değildir ![]() O yüzden azdır sayısı zaten toplumda ![]() Ama zanaatkarlıkla karıştırılmasın sakın ha! Sanatçı yaratıcıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bazen yaptığı bir resimle, bazen yazdığı bir kitapla, bazen bir heykel ya da film ile ![]() ![]() ![]() Ama en çok tavrı ile ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sanatçı kendisini izleyenlere ayna tutabilendir aynı zamanda ![]() ![]() Sanatçı olmak zordur dedim ya, eksik söyledim ![]() En zoru Türkiye gibi bir ülkede sanatçı olmaktır esasında ![]() Çünkü elinde tuttuğun aynaya bakmak yerine o aynayla seni yok etmeye çalışabilirler burada ![]() Anlamak, düşünmek, başka bir yerden bakmak yerine, alıp eline koca döner bıçağını saplayabilirler size sokak ortasında ![]() Utanmadan Allah'ın adını anarak bir de ![]() Sanki Allah onlara bunun en büyük günah olduğunu söylememiş gibi ![]() ![]() ![]() Başka birinin canına kastedebilmek ![]() ![]() ![]() Bedri Baykam'ın başına gelen de budur işte ![]() Bedri arkadaşımdır benim ![]() Doğrusu vardır, yanlışı vardır, bazen haklı, bazen haksızdır ![]() ![]() Ve elindeki aynayı nasıl kullanacağını iyi bilmiştir yıllarca ![]() Ama hesap edemediği, tekbir getirerek adam öldürecek insanların yaşadıkları bir zamanda olduğumuzu anlayamamasıdır ![]() ![]() ![]() KÜÇÜK SIRLAR Bizim sektörde vizyon sahibi, donanımlı ve işinin hakkını veren yapımcı sayısı bir elin parmaklarını geçmez ![]() Timur Savcı'da onlardan biridir ![]() Genç yaşta girdiği sektörde korkusuzca aldığı kararlarla Tims'i çok iyi bir noktaya getirmiştir ![]() Bu sene önce 'Küçük Sırlar', ardından 'Muhteşem Yüzyıl'a imza attı ![]() 'Küçük Sırlar', belli bir yaş grubunun fenomeni haline geldi ![]() ![]() Geçtiğimiz günlerde bugüne kadar hiçbir dizi ya da sinema projesinin girmediği bir alana girdi ![]() 'Küçük Sırlar'daki ana karakterlerin giydiği kıyafetler, Adil Işık firmasıyla yapılan ortaklıkla satışa sunuldu ![]() Bu, Amerika'da uzun yıllardır süregelen bir şey ama dediğim gibi bizde bir ilk oldu ![]() Bir sabah kapıma pembe kurdeleli, kocaman, beyaz bir kutu geldi ![]() Bir heyecan açtım ![]() Bir baktım 'Küçük Sırlar' kreasyonundan çok şık bir parça yollanmış adıma ![]() ![]() Hemen giydim, pek de beğendim ![]() Ardından tüm kreasyona bir göz attım internette ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İtiraf etmeliyim ki, o günlerde içimdeki büyük sıkıntıya rağmen beni gülümsetebilmiştir o kocaman beyaz kutu ![]() ![]() ![]() Teşekkürler ![]() ![]() ![]() YAŞAM ŞİFRESİ Hiç düşündünüz mü hayatınızı kuantum fizik bilgileriyle? Yani hani şu paralel evrenler ve olasılıklar dahilinde ![]() ![]() ![]() Mesela bir yolun ucunda sağdakini tercih eden ben, soldakini tercih eden diğer benliğimle karşılaşırsa ne olur? Kuantum fiziği enteresan ![]() ![]() ![]() ![]() Kutudaki zehirli yemekle baş başa kalan kedinin ölüp ölmediğini, o kutuya bakana kadar bilemez insan ![]() Halbuki klasik fizik kedi acıkmış ve yemeği yiyip ölmüştür der ![]() ![]() ![]() İşte kuantum fiziğinin olağanüstülüğü de burada yatar; 'Olasılıksız görünen bir olayın gerçekleşmesi, olasılıklı görünen bir olayın gerçekleşmemesine denktir ![]() Bu matematik bilgisi konuya bakışınızı belki bir parça daha kolay hale getirebilir ![]() Eğer bu tür konular ilginizi çekiyorsa yönetmenliğini Duncan Jones'un yaptığı, başrolünü Jake Gyllenhaal'ın oynadığı 'Yaşam Şifresi' adlı filmi seveceksiniz demektir ![]() Zira bir kuantum fiziksever olarak ben sevdim ve film boyunca bu tip konuları düşünüp durdum açıkçası ![]() ![]() ![]() En azından verdiğiniz paraya değecek bir film, emin olun ![]() ![]() ![]() HAFTANIN SÖZÜ Bir gün bensizlik çalar kapını ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nazım Hikmet Başak Sayan |
![]() |
![]() |
|