Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aldanmak

Aldanmak

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Aldanmak

Aldanmak Yazısı - Aldanmak Başak Sayan - Başak Sayan Yazıları

Uzun bir yoldan geldim Engebeli, inişli çıkışlı, epeyce bozuk

Öyle ki yürümek de tırmanmak da zor işti doğrusu

Kimi zaman düştüm, kalkamadım hemen yerimden Kimi zamansa düşer düşmez fırladım

Yol uzun olunca çok kişiyle karşılaşıyor insan

Hele de yalnızsa en çok yoldaş arıyor

Yoldaş dediğin nedir?

Yanında, arkanda, sağında, solunda duran Düştün mü elini uzatan, hastalandığında başında duran, birlikte gülüp birlikte ağlayan

İlle benzer olmanız da gerekmez Ya da aynı pencereden bakmanız dünyaya

Önemli olan tek şey sevmek burada

Tabii dürüst ve yalansız olmak gerek bu arada Bir de aldatmamak tabii Aldatmanın sadakatle alakası yok ama

Asıl aldatmak yalan söylemek ve aptal yerine koymak sonuçta

Gerçek dost

Gerçek yoldaş

Hayat ne zaman çıkarır karşına onu bilinmez Kimi şanslıdır hemen bulur, kimisi ise bir ömür arar durur

Bulduğumu sandığım anlarım oldu benim de

Karşıma bazen gerçek, bazense sahte yüzler çıktı

Kimi zaman hemen anladım bunu, kimi zamansa anlamak uzun sürdü

Kimi zaman fena intikam planları kurdum, kimi zamansa sadece sustum

Ama yine de hiç pişmanlık duymadım verdiklerime

En çok da sevgiye

Çünkü ben sevgime hiçbir zaman sınır çizmedim, hiçbir zaman hesap etmedim, hiçbir zaman karşılık beklemedim

Nedensiz sevdim

Çünkü nedeni olmaz gerçek sevginin

Ama bunun karşılığında tek bir şey bekledim;

Dürüstlük ve vicdan

Bazen bunu da çok gördüler ama

Gözlerimin içine baka baka yalan söyleyebildiler!

Utanmadan, gizli oyunlarla aldatabildiler sinsice!

Vermeye korktukları ne kadar şey varsa verebildiler benim dışımda başkalarına!

Şimdi düşünüyorum;

En büyük meziyetim insan biriktirmektir benim

Onların ise kaybetmek

Bu durumda;

İnsan karşısındakini değil kendini aldatmış olur aslında

Yani ben aldanmadım, onlar aldandılar

Bu oyunda kaybeden ben olmadım

Çünkü onlar zaten insan kaybetmeye çoktan alışmışlar

SANATÇI OLMAK

Zordur sanatçı olmak

Herkesin yapabileceği bir şey değildir

O yüzden azdır sayısı zaten toplumda

Ama zanaatkarlıkla karıştırılmasın sakın ha!

Sanatçı yaratıcıdır Yoktan var eder bir şeyleri Bu yüzden biraz Tanrısal bir şeydir de aynı zamanda Yaşadığı toplumu ve yılları etkileyebilmelidir sanatçı yaptıklarıyla Gerek yaratıcı çalışmalarıyla, gerek ortaya koyduklarıyla

Bazen yaptığı bir resimle, bazen yazdığı bir kitapla, bazen bir heykel ya da film ile

Ama en çok tavrı ile Fikirleri ile İdeolojisi ile

Sanatçı kendisini izleyenlere ayna tutabilendir aynı zamanda Hatta o aynaya bazen kendi de korkmadan bakabilendir

Sanatçı olmak zordur dedim ya, eksik söyledim

En zoru Türkiye gibi bir ülkede sanatçı olmaktır esasında

Çünkü elinde tuttuğun aynaya bakmak yerine o aynayla seni yok etmeye çalışabilirler burada

Anlamak, düşünmek, başka bir yerden bakmak yerine, alıp eline koca döner bıçağını saplayabilirler size sokak ortasında

Utanmadan Allah'ın adını anarak bir de

Sanki Allah onlara bunun en büyük günah olduğunu söylememiş gibi

Başka birinin canına kastedebilmek

Bedri Baykam'ın başına gelen de budur işte

Bedri arkadaşımdır benim

Doğrusu vardır, yanlışı vardır, bazen haklı, bazen haksızdır Ama gerçek bir sanatçıdır

Ve elindeki aynayı nasıl kullanacağını iyi bilmiştir yıllarca

Ama hesap edemediği, tekbir getirerek adam öldürecek insanların yaşadıkları bir zamanda olduğumuzu anlayamamasıdır

KÜÇÜK SIRLAR

Bizim sektörde vizyon sahibi, donanımlı ve işinin hakkını veren yapımcı sayısı bir elin parmaklarını geçmez

Timur Savcı'da onlardan biridir

Genç yaşta girdiği sektörde korkusuzca aldığı kararlarla Tims'i çok iyi bir noktaya getirmiştir

Bu sene önce 'Küçük Sırlar', ardından 'Muhteşem Yüzyıl'a imza attı

'Küçük Sırlar', belli bir yaş grubunun fenomeni haline geldi Üstelik projenin tutmasında inadı ve kararlılığı çok etkili oldu

Geçtiğimiz günlerde bugüne kadar hiçbir dizi ya da sinema projesinin girmediği bir alana girdi

'Küçük Sırlar'daki ana karakterlerin giydiği kıyafetler, Adil Işık firmasıyla yapılan ortaklıkla satışa sunuldu

Bu, Amerika'da uzun yıllardır süregelen bir şey ama dediğim gibi bizde bir ilk oldu

Bir sabah kapıma pembe kurdeleli, kocaman, beyaz bir kutu geldi

Bir heyecan açtım

Bir baktım 'Küçük Sırlar' kreasyonundan çok şık bir parça yollanmış adıma Üstelik içine adımın baş harfleri BS işlenmiş

Hemen giydim, pek de beğendim

Ardından tüm kreasyona bir göz attım internette Hepsi birbirinden şık Vallahi çok zekice bir iş

İtiraf etmeliyim ki, o günlerde içimdeki büyük sıkıntıya rağmen beni gülümsetebilmiştir o kocaman beyaz kutu

Teşekkürler

YAŞAM ŞİFRESİ

Hiç düşündünüz mü hayatınızı kuantum fizik bilgileriyle?

Yani hani şu paralel evrenler ve olasılıklar dahilinde

Mesela bir yolun ucunda sağdakini tercih eden ben, soldakini tercih eden diğer benliğimle karşılaşırsa ne olur?

Kuantum fiziği enteresan Olasılıklar üzerine kurulu sadece

Kutudaki zehirli yemekle baş başa kalan kedinin ölüp ölmediğini, o kutuya bakana kadar bilemez insan

Halbuki klasik fizik kedi acıkmış ve yemeği yiyip ölmüştür der

İşte kuantum fiziğinin olağanüstülüğü de burada yatar;

'Olasılıksız görünen bir olayın gerçekleşmesi, olasılıklı görünen bir olayın gerçekleşmemesine denktir'

Bu matematik bilgisi konuya bakışınızı belki bir parça daha kolay hale getirebilir

Eğer bu tür konular ilginizi çekiyorsa yönetmenliğini Duncan Jones'un yaptığı, başrolünü Jake Gyllenhaal'ın oynadığı 'Yaşam Şifresi' adlı filmi seveceksiniz demektir

Zira bir kuantum fiziksever olarak ben sevdim ve film boyunca bu tip konuları düşünüp durdum açıkçası

En azından verdiğiniz paraya değecek bir film, emin olun

HAFTANIN SÖZÜ

Bir gün bensizlik çalar kapını Benli dünleri düşünür, avunursun Sanma ki yalanlar içinde, ben gibi bir doğru bulursun

Nazım Hikmet

Başak Sayan

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com