Hayatın Gerçeği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hayatın GerçeğiHayatın Gerçeği Yazısı - Hayatın Gerçeği Başak Sayan - Başak Sayan Yazıları Sevdiğim kimseyi kaybetmedim ben daha önce ![]() Sevdiğim derken, ailemden kimseyi ![]() ![]() ![]() Ölüm gerçeğiyle ilk karşılaşmam 1998 senesinde oldu İlk erkek arkadaşımı kaybettim bir trafik kazasında![]() Öyle ani, öyle hesapsız, öyle sinsi geldi ki ölüm, inanamadım uzun süre gittiğine ![]() ![]() Toprağa verildiği anı gördüğüm halde![]() ![]() ![]() Gelemedim bir türlü kendime ![]() Ölümünün ani olmasından çok, o sırada küs olmamız yaşattı asıl acıyı içimde ![]() Yıllarca her hafta, düzenli, onu görmemin nedeni rüyalarımda, belki de bu yüzdendi kim bilir ![]() ![]() ![]() O gün dua etmiştim Allah'a; 'Sevdiklerimin ölümünü gösterme bana' diye ![]() Sanki duydu duamı ![]() ![]() O günden sonra sevdiğim birini kaybetmedim bir daha![]() Ama hayat kısa ![]() ![]() Uzun zannetsek de biz![]() Hepimiz bir gün veda edeceğiz yaşama ![]() ![]() ![]() Çocukluğumun en güzel anılarının sahibi; beni büyüten, anaokuluna elimden tutup götüren; kimselerle konuşmayan, içe kapanık olan bu kız çocuğunu teneffüslerde bile okulun önünde bekleyen; elinde yemek tabağı tüm bahçede peşimde dolanan; bana bin bir türlü masallar anlatarak belki de şuan sahip olduğum müthiş hayal gücünün mimarı olan canımın içi, biricik anneannem de veda etti yaşama geçen hafta ![]() ![]() ![]() Daha önce yaşadığım ölüm gibi ani değildi ölümü ![]() Alzheimer denen korkunç illetle yaşıyordu son beş yıldır ![]() Bu öyle korkunç bir hastalıktı ki, zamanla unuttukların sadece anıların olmuyordu Her şeyi unutuyordu beyin![]() Önce yürümeyi unuttu anneannem, kalkamaz oldu ayağa Ardından diğer vücut fonksiyonları zamanla![]() En son yutkunmayı unuttu bir anda Yemek yiyemediği gibi, su bile içemez oldu son bir, iki gününde artık![]() Kara haber tez gelirmiş gerçekten ![]() Ankara'dan aldığım 'Anneannen iyi değil, gelip helallik al' sözü gerçekçi gelmedi bana ilk anda ![]() Nedense inanmadım bir türlü bunun olacağına ![]() Benim canım anneannem, o koca çınar, gitmezdi hiçbir yere ![]() Beni gelinlikler içinde görecek, çocuğumu kucağına alacaktı daha ![]() Söz vermiştim ona ![]() ![]() ![]() Ankara'ya giderken bunları düşündüm yol boyunca ![]() Çocukluğumun geçtiği evin kapısından içeri girdiğimde ağlama sesleri duydum ilk önce Buna rağmen inanmadım gördüğüm manzaraya bir türlü![]() Sonra bir baktım, en sevdiğim odada yatıyor anneannem boylu boyunca ![]() Çenesini bir eşarpla bağlamışlar, karnında da kara saplı bir bıçakla ![]() Öyle minicik kalmış ki, kuş gibi adeta ![]() Ben gelmeden yarım saat önce kapamış gözlerini hayata ![]() 'Hayır' diye haykırdım ama ne gelir elden ![]() Bir kez daha veda edemeden kaybettim sevdiğimi ![]() İçimdeki suçluluk duygusuyla başa çıkmak için, bilmiyorum ne yapmak gerek şimdi ![]() İki saat evvel çıksaydım yola, onun soğuk bedenini yıkarken değil, veda etmeden tutacaktım elini, hayata ![]() ![]() ![]() Bir kez daha anladım ki her şey boş ![]() ![]() ![]() Önemli olan yapıp ettiklerinden ziyade biriktirebildiklerin bu yaşamda ![]() Kazanma hırsı, başarı takıntısı, kavgalar, intikamlar, diş bilemeler, acımasız rekabetler, para, pul, şöhret ![]() ![]() Hepsi boş, hepsi anlamsız![]() ![]() ![]() En nihayetinde hepimizin çenesine bir eşarp bağlanacak, karnına bir kara saplı bıçak konulacak bu hayatın sonunda ![]() Bir karanlık delikte unutulacak bedenlerimiz ![]() ![]() ![]() İnsan, sadece ölüm anlarında hayatın gerçeğiyle yüzleşiyor nedense ![]() Bu yüzden tek tek aradım kalbini kırdıklarımı, üzdüklerimi, intikam almak için yalan söylediklerimi, beni kıranları, üzenleri ![]() ![]() ![]() Onlar bilmeseler de içimden helal ettim her şeyi ![]() ![]() ![]() Anneanneme sağken veremediği helalliği onlar sağken verdim en azından böylece ![]() ![]() ![]() Arayamadıklarım da olmuştur elbet ![]() Onlar da bilsinler ki ben hakkımı helal ettim çoktan ![]() Onlar da etsinler artık ![]() ![]() ![]() AMY Asiydi ![]() ![]() ![]() Çok güzel şarkı söylüyordu ![]() Bu genç yaşında çok önemli ödüller almıştı ![]() Ama aynı zamanda uyuşturucu müptelasıydı ![]() Meret, genç yaşında kopardı onu hayattan ![]() Ardında birbirinden güzel şarkılar bırakarak, bir anda ![]() ![]() ![]() Ortalık karıştı sonrasında ![]() Ölümü güzel ve çirkin diye ayırdılar ikiye ![]() Kimi ahlar vahlar çekti ardından, kimiyse 'bile bile lades onunki' dedi ![]() Ölümün güzeli olmaz halbuki ![]() Kimin neyi, neden yaptığına, neyin iyi, neyin kötü olduğuna kalabalıklar karar vermez ![]() Bizim için kötü olan, başka biri için iyi olabilir sonuçta ![]() Amy Winehouse'un da neden uyuşturucuya kapıldığını, hangi nedenlerle kullandığını bilemeyiz ![]() Belki kaçtığı şeylerdendi, belki katlanmak zorunda olduklarından ![]() Belki yaşadığı hayatı kaldıramıyordu ![]() ![]() ![]() Hiçbiri, hiç kimseyi ilgilendirmez ![]() Ve ölüm güzel ve çirkin diye ikiye ayrılmaz ![]() ![]() ![]() Ölüm ölümdür ![]() Er geç hepimizin bir şekilde yaşayacağı ![]() ![]() ![]() ASMALIMESCİT'E DAİR Her zaman sevdim Beyoğlu'nu ![]() Ama özellikle Tünel'i ![]() Asmalı'yı da sevdim hep ama öyle kalabalık oluyordu ki her zaman gitmek istemiyordum ![]() Kalabalıklara giremem ben Agorafobim var![]() Bu yüzden akşam saatlerinden ziyade gündüz saatleri tercih nedenim olmuştur hep ![]() Ne vakit akşam yolum oraya düşse iki adımlık mesafeyi on beş dakikada almışımdır Böyle kalabalık görülmemiştir![]() Şimdilerde Asmalı'daki mekanların önleri bomboş, kalabalık yok olmuş ![]() İğne atsan düşmez dediğim yerde yeller esiyor ![]() Evet, masalar yüzünden yaşanan kalabalık artık gına getirmişti ![]() Sokakta yürüyemez olduğum için her seferinde söylenirdim ![]() Ama bunu önlemek için kapı önlerindeki masaların hepsini yasaklamak da olmuyor ![]() Bunun bir arası olamaz mı? Zabıta belli bir sınır belirlese mekanlar için ve onu takip etse mesela ![]() ![]() ![]() Çünkü böyle bir şehrin cıvıl cıvıl görüntüsü de yok ediliyor bir anda Başak Sayan |
|
|
|