![]() |
Beyaz Atlı Prens Diye Biri Varmı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beyaz Atlı Prens Diye Biri VarmıBeyaz Atlı Prens Diye Biri Varmı Yazısı - Beyaz Atlı Prens Diye Biri Varmı Başak Sayan - Başak Sayan Yazıları Kadınlar bilirler, daha çok küçük yaştan itibaren öğretilen bir şey vardır onlara ![]() Küçücük gözleri etrafı daha yeni yeni algılamaya, ilk cümlelerini henüz kurmaya başlamışken önce masallarla anlatılır bu onlara ![]() ![]() Derken biraz büyüdükçe sinema filmleriyle bilinçaltına işlemeye devam edilir ![]() ![]() Anneler kızlarını ne kadar modern olurlarsa olsunlar ‘gelin’ olmaya hazırlarlar ![]() ![]() ![]() Gel gör ki; Yaş 30’lara gelince anlar insan Hanya’yı Konya’yı ![]() Ve asıl meselenin ‘gelin’ olmak ve ‘evlenmek’ değil, ‘hayat arkadaşı’ bulmak olduğunu… Çünkü; bir kağıda imza atmaktan çok daha değerli bir şeydir hayat arkadaşını bulmak, yoldaş olmak… Çünkü; uzun hayat yolunda inişler de vardır çıkışlar da, sert rüzgarlar da eser, tatlı tatlı esen meltem de ama ne olursa olsun bir imzayla bağlayamazsın kendine yanında durabilecek kişiyi o rüzgarda, fırtınada ![]() ![]() ![]() Çünkü; evlilik dışında bambaşka derin bağlar da vardır insanların yaşamlarında, gerçekten sevdikten sonra… Bu durumda; Beyaz atlı prens ve ille de evlilik fikrine kendini kaptırıp yığınla kurbağayı öpmektense, ne olursa olsun yanınızda durabilecek kişiye sahip çıkmak gerekir olsa olsa… Çünkü hayat kısa… Gerçek sevgiyi bulabilme şansın ise milyonda bir defa… KILIÇDAROĞLU NİHAYET DOĞRU HAMLEYİ YAPTI Siyaset de insanlar gibi zamanla değişir ![]() ![]() Tayyip Erdoğan’ın en önemli becerisi de kitlelerin ne istediğini anlayabilme yeteneği ve değişen zamana ayak uydurabilmesidir ![]() Kemal Kılıçdaroğlu’nun insanlara umut verebilmesi, yapacağım dediklerini yapabilmesi için kendisine genç, dinamik, zamanın ruhuna hakim, özgürlüklerden yana bir ekip kurması gerekiyordu ![]() Bugüne dek ona; “sözlerini yerine getiremiyor”, “statükodan çekiniyor” denmesine neden olan, iki adım ileri, bir adım geri giderek tutarsız algılanmasına sebebiyet veren Önder Sav ve ekibi ile yapmak istediklerini yapamayacağını, taşra siyaseti yapmak için direneceklerini, değişime kapalı oldukları için kitlelere ulaşmasına engel olacaklarını anladı ![]() ![]() Açıkça söylemek gerekirse; Bu, şu ana kadar yaptığı en önemli ve doğru girişimdi… NOT: “53 yıldır CHP’deyim” diyerek gitmek istemeyen Önder Sav’a “CHP 53 yıldır iktidar olamıyor” diyerek inceden bir gönderme yapan Kemal Bey’in gönlümü kazandığını inkar edemem ![]() KORKULARLA YÜZLEŞMEK Birkaç gün evvel ‘Ben Bir Başka Senim’ adlı kişisel gelişim kitabının Hintli yazarı Priya Kumar ile bir araya geldik ![]() ![]() Korkularımın ne olduğunu sorduğunda “yalnız yaşlanmak ve evlilik” dedim ![]() ![]() “Ben işi çözmüşüm o zaman” dedim içimden, tam da böyle birine sahibim, üstelik beni bu yönde dönüştürdü ![]() Yapamayacağını düşünüp de baştan denemediğinde, o sırada içinde var olan korkudan nasıl kurtulacağına dair bilgiler verdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Buluştuğumuz otelden ayrılırken aklımda sadece şu düşünce vardı; “Mesele yapamayacağım değil, nasıl yapacağım…” YOK BÖYLE BİR DANS Televizyonlarda yayınlanan yarışma programları ile pek aram yoktur ![]() ![]() ![]() Ama; SHOW TV’de başlayan ‘Yok Böyle Dans’ yarışması itiraf etmeliyim ki meraklandırdı beni de ![]() ![]() ![]() ![]() Yalnız tek bir noktaya takıldım; Katılan herkes ağız birliği etmişçesine bu yarışmaya sosyal sorumluluk gözüyle baktıklarından, yapılacak okula bir katkıda bulunmak istedikleri için yarışmaya katıldıklarından dem vuruyor ![]() İyi de bu okul halkın gönderdiği SMS’lerle yaptırılacak ![]() ![]() Hepsi birden “biz tek kuruş almadan katılıyoruz çünkü böyle bir faydamız olsun istedik” dese anlarım da böyle diyince komik oluyorlar ya… HAFTANIN SÖZÜ İnsan ancak düştüğünü fark ederse ayağa kalkabilir ![]() Alexis Carrel BİR KİTAP FUARININ ARDINDAN Şehrin içindeyken çok severdim Tüyap Kitap Fuarı’na gitmeyi ![]() ![]() Derken Tüyap Büyükçekmece’ye taşındı ![]() ![]() Trafiği ve şehirlerarası yolculuk yapıyormuş hissi veren uzunluktaki yolu göze alıp gitmeye karar verdik bu seneki kitap fuarına ![]() Biz gittiğimizde hafta ortası olmasından dolayı çok kalabalık değildi ![]() ![]() Sıra sıra dizilmiş binlerce kitabı görünce mutlu oldum ![]() ![]() ![]() Birkaç okuyucumun kahve içerken yanıma gelip bana kitap imzalatmasına mutlu oldum ![]() Artemis Yayınları’ndan çıkacak olan yeni kitabım ‘Bağlanma Korkusu’nun tanıtım kartpostalları ve kitap ayraçlarını görünce heyecanlandım ![]() Düzinelerce kitap alıp dönüş yoluna koyuldum ki işte esas trajedi o sırada yaşandı ![]() ![]() ![]() Tüyapçılar “şehrin neresine gidersek gidelim isteyen gelir” şeklinde düşünerek bence çok yanlış yapmışlar ![]() İLGİNÇ BİR MÜZAYEDE Bugün Point Otel Barboros ilginç bir müzayedeye ev sahipliği yapacak ![]() ![]() Başak Sayan |
![]() |
![]() |
|