Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
arının, yarını

Arın'ın Yarını

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Arın'ın Yarını

Arın'ın Yarını Yazısı - Arın'ın Yarını Can Dündar - Can Dündar Yazıları

Arkadaşımız Nebil Özgentürk ile sevgili eşi Nehir’in bebekleri oldu Pazar günü…

Koşturarak gidip gördük:

Fındık kadar ağzı memede…

Gözleri yumuk; avuçları da…

Eflatunî ayağı, mürekkep balığı yavrusunu andırıyor ve çocuk özlemi çekenlerde koklayıp ısırma iştahı uyandırıyor

Aylar öncesinden bebeğe isim ısmarlamışlardı Sevdiğim erkek isimlerinden hazırladığım kitapçığın kapağını açtım; hastane odasında aday isimleri A’dan Z’ye doğru birer birer saydım:

Alaz… Arın… Destan… Güz… Meftun… Nâr… Rüzgâr…

25 isimlik “sunum” bitince karı-koca birbirlerine bakıp aynı adı fısıldadılar bebeciğin kulağına:

“Arın

* * *

Arın bebeği, krize, şiddete, nefrete bulanmış manşetler karşıladı dün

Ona bakarken, benim şimdiki yaşıma geldiğinde nelerle karşılaşacağını hayal etmeye çalıştım

Gazetede bir haber var:

“E-posta tarih oluyor” diyor

Daha mektubun yası bitmeden, elektronik postaya da veda ediyoruz demek

Arın bebek, “E-posta diye bir şey varmış eskiden” diye anlatacak ilerde torununa; “Büyük dedenler, ninenler oradan yazışırmış

Belki de soracak ufaklık:

“Yazı ne ki dede?”

* * *

“İngiliz fütürolog Richard Watson, hayatımızda 50 yıl içinde yok olacak şeyleri sıraladı” diyor Milliyet’in İnternet sayfasındaki haber…

“Zamanın yelinden neler kurtulabilecek? Yerine ne gelecek” diye merakla okunan, sürprizli bir istikbalcilik oyunu gibi sayfalar…

Eşya tamiri, tüplü TV, faks, mendil gitti bile…

“2014’te kaybolmak kaybolacak” diyor Watson… Birkaç yıl sonra isteseniz de izinizi kaybettiremeyeceksiniz yani…

Ardından cep telefonu ve DVD’ye geliyor veda sırası…

10 yıla kadar postanenin, kütüphanenin, kasabın, telif hakkının miadını doldurması bekleniyor

20 yıl içinde bedava otoyollar, AM radyolar, hafta sonu tatilleri, ciltte kırışıklıklar, sendikalar, anahtarlar, öğle yemekleri mazide kalacakmış

Bir de mahremiyet tabii -ki kısmen yok oldu bile…

Paradan ve petrolden kurtulmak için 20 seneden fazlası gerekiyor

Çeyrek asır sonra orta sınıfın ve ulusal para birimlerinin tamamen ortadan kalkacağı tahmin ediliyor Gece uykusunun da… Buzulların da… Sağırlığın da…

Google, kravat, körlük, oturma odası ve gazete, 30-40 yıl daha yaşayacak gibi görünüyor

Arın, muhtemelen gazeteyi de annesinden dinlediği bir masal gibi anlatacak çocuğuna:

“Dedenler, kâğıttan okurmuş haberleri… Elleri mürekkeplenirmiş okurken…”

Mürekkep kalacak mı ki yArın’a?

* * *

Gelecekbilimcilere göre Arın ben yaşa geldiğinde ulus devletler tarihten silinmiş, çirkinliğe ve ağrıya çare bulunmuş olacak

Ölüme?

Belki…

Ama o zamana kadar önce 1 Dünya Savaşı’nın son gazileri çekilecek yeryüzünden, sonra 2 Dünya Savaşı’nınkiler…

Arın ben yaşa geldiğinde, bizler de çoktan çekip gitmiş olacağız

Arın belki eski bir kazayı hatırlar gibi, üzülerek okuyacak bugünün manşetlerini… Acıyacak, kendinden öncekilerin içinde umarsızca debelenip durduğu şiddete, krize, nefrete…

Umarım o zamana, insanlık bunları aşmış olacak

Ve o, 50 yıl sonra çok gülecek bu yazıya…

Yazı kalırsa tabii…

Can Dündar

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com