07-10-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Masal
Masal Yazısı - Masal İclal Aydın - İclal Aydın Yazıları
Bir varmış bir yokmuş diye başlar tüm masallar  
Her masalın bir kahramanı vardır  
Her masala eşlik eden çocuksu hayaller  
Masallar hiç eskimez Hiç eskimeyen de kahramanları vardır  
İstanbul’dan uzaktayım şu an  Cumartesi 19 Kuşadası Altın Güvercin Şarkı Yarışması‘nın final gecesinin sunum görevini bana verdiler  Detayları, iş ile tatil arasında yaşadıklarımı size fotoğraflı olarak pazartesi günkü köşemde yazacağım Ancak öncesinde size bir masaldan bahsetmek istiyorum  
Gerçekleşen bir masaldan  
Hayal olup gerçeklemiş bir masaldan  
Masal köyünün temellerini esprili bir şekilde, mart ayında kediler dama çıktığında, 2010 yılında attık diyor Tüğçe Güder ve Uğur Karas çifti Altın Güvercin için geldik biz buraya  2008 yılında başlamış masalsı beraberlikleri  2010 yılında da Yalova’da Masal Köyü‘nü kurmuşlar  Tuğçe Güder, 2005 yılı Best Model of the World  Bütün yarışmacılar tarafından ve halk oylamasında ise En iyi Arkadaş Ödülü‘nü aldı o yıl Hatırlarsınız  85 yıllık cumhuriyet tarihinde bir ilk diye anons etmişti Erkan Özerman  Çok yakın bir tarih  Bunu da hatırlarsınız  Bizim için aslında nasıl da gurur verici bir duygu değil mi? Tıpkı karı kocanın ideallerini birleştirip bu köyü kurmaları gibi
Masal köyü kendi sınırları içinde yiyecek, içecek ve elektrik gibi doğal ve şehir hayatının gereksinimlerini kendinizin üretebileceği bir köy diye anlatıyorlar
Şu an hâlâ projenin yapımı devam etmesine rağmen çevre düzenlemesi hemen hemen tamamlanmış ve 7 aile bu köyde yaşamaya başlamış bile Köyde komşuluk ilişkileri de oldukça görülmeye değer diye anlatıyor Uğur Karas  Nerede o eski komşuluk demiyoruz  Menajerim Tülin soruyor, “yeni inek aldınız mı” diye Tülin devam ediyor; “görsen ceylan var, eşek var, daha bir sürü hayvan da bu köyde yaşıyor  ” Eşeğin en yakın arkadaşı ceylanmış  Şaşkınlığımı gizleyemiyorum Bir vadide kurulu köy  Dinginlik var orada, huzur var diyor Tuğçe  Doğallıksa doğallık  Malzemeler doğal; toprak, su, taş hepsi doğal  Hepsi gerçekten doğallık kokuyor diye ekliyor ikili  
Masallarının en küçük kahramanı ise 1 5 yıl önce dünyaya gelmiş Dünyalar güzeli oğulları Evran  Her ne kadar sürekli “havuza atlim mi” diye sorsa da ve ne zaman bıraksak koşa koşa havuza gitse de içimizdeki en şanslımız O  O doğallığın içinde doğmuş çünkü  
Sanki bir masal anlattılar bana  Gerçek bir masal Sevgi var, huzur var ve mutluluk var  
Ne mutlu onlara, ne mutlu birçok insanın masalını gerçekleştirme fırsatı için tüm enerjilerini kullanmalarına 
İclal Aydın
|
|
|