Masal |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
MasalMasal Yazısı - Masal İclal Aydın - İclal Aydın Yazıları Bir varmış bir yokmuş diye başlar tüm masallar ![]() ![]() ![]() Her masalın bir kahramanı vardır ![]() ![]() ![]() Her masala eşlik eden çocuksu hayaller ![]() ![]() ![]() Masallar hiç eskimez Hiç eskimeyen de kahramanları vardır![]() ![]() ![]() İstanbul’dan uzaktayım şu an ![]() ![]() Cumartesi 19 Kuşadası Altın Güvercin Şarkı Yarışması‘nın final gecesinin sunum görevini bana verdiler![]() ![]() Detayları, iş ile tatil arasında yaşadıklarımı size fotoğraflı olarak pazartesi günkü köşemde yazacağım Ancak öncesinde size bir masaldan bahsetmek istiyorum![]() ![]() ![]() Gerçekleşen bir masaldan ![]() ![]() ![]() Hayal olup gerçeklemiş bir masaldan ![]() ![]() ![]() Masal köyünün temellerini esprili bir şekilde, mart ayında kediler dama çıktığında, 2010 yılında attık diyor Tüğçe Güder ve Uğur Karas çifti Altın Güvercin için geldik biz buraya![]() ![]() 2008 yılında başlamış masalsı beraberlikleri![]() ![]() 2010 yılında da Yalova’da Masal Köyü‘nü kurmuşlar![]() ![]() Tuğçe Güder, 2005 yılı Best Model of the World![]() ![]() Bütün yarışmacılar tarafından ve halk oylamasında ise En iyi Arkadaş Ödülü‘nü aldı o yıl Hatırlarsınız![]() ![]() 85 yıllık cumhuriyet tarihinde bir ilk diye anons etmişti Erkan Özerman![]() ![]() Çok yakın bir tarih![]() ![]() Bunu da hatırlarsınız![]() ![]() Bizim için aslında nasıl da gurur verici bir duygu değil mi? Tıpkı karı kocanın ideallerini birleştirip bu köyü kurmaları gibi![]() Masal köyü kendi sınırları içinde yiyecek, içecek ve elektrik gibi doğal ve şehir hayatının gereksinimlerini kendinizin üretebileceği bir köy diye anlatıyorlar ![]() Şu an hâlâ projenin yapımı devam etmesine rağmen çevre düzenlemesi hemen hemen tamamlanmış ve 7 aile bu köyde yaşamaya başlamış bile Köyde komşuluk ilişkileri de oldukça görülmeye değer diye anlatıyor Uğur Karas![]() ![]() Nerede o eski komşuluk demiyoruz![]() ![]() Menajerim Tülin soruyor, “yeni inek aldınız mı” diye Tülin devam ediyor; “görsen ceylan var, eşek var, daha bir sürü hayvan da bu köyde yaşıyor![]() ![]() ” Eşeğin en yakın arkadaşı ceylanmış![]() ![]() Şaşkınlığımı gizleyemiyorum Bir vadide kurulu köy![]() ![]() Dinginlik var orada, huzur var diyor Tuğçe![]() ![]() Doğallıksa doğallık![]() ![]() Malzemeler doğal; toprak, su, taş hepsi doğal![]() ![]() Hepsi gerçekten doğallık kokuyor diye ekliyor ikili![]() ![]() ![]() Masallarının en küçük kahramanı ise 1 5 yıl önce dünyaya gelmiş Dünyalar güzeli oğulları Evran![]() ![]() Her ne kadar sürekli “havuza atlim mi” diye sorsa da ve ne zaman bıraksak koşa koşa havuza gitse de içimizdeki en şanslımız O![]() ![]() O doğallığın içinde doğmuş çünkü![]() ![]() ![]() Sanki bir masal anlattılar bana ![]() ![]() Gerçek bir masal Sevgi var, huzur var ve mutluluk var![]() ![]() ![]() Ne mutlu onlara, ne mutlu birçok insanın masalını gerçekleştirme fırsatı için tüm enerjilerini kullanmalarına ![]() ![]() İclal Aydın |
|
|
|